Ülkemizin Güç Zehirlenmesi

Olay Türkiye'nin küçüklüğü, Rusların büyüklüğü değil. Bizim ordumuz gerçekten büyük ve güçlü- Ruslar gibi değil tabi-. Biz bir NATO ülkesiyiz.
Savaş olmaz ama Sovyet'in doğrudan savaş yokken nasıl göçtüğü görüldü. Ama Rusya doğrudan NATO'ya falan çatarsa Amerika acımaz Sovyet zamanında olduğu gibi yine yerle bir eder şu Rusya'yı.

Amerika kıvırmaya başladı. Onlara güvenip diklendiğimiz Rusya'ya karşı ya onlar bizi yalnız bırakırsa?

Amerika kıvırmaya başladı. Onlara güvenip diklendiğimiz Rusya'ya karşı ya onlar bizi yalnız bırakırsa?
Gerçekten yanımızda olsalardı Rusya diklenemezdi. Biz bir NATO ülkesiyiz. Amerika asla güçlü Rusya istemez. Belki ekonomi sallanır fakat savaş olsa bile Rusya ile Amerika arasında olur. Bizde kendi iç sorunlarımızla ilgilenirken bakar kalırız.

Niye yok sence? Realizm realizm. Kendine inanma diye bir şey mi kaldı? O zaman ki özgüven veya insanların özgürlük isteği mi kaldı? Sen kendin itiraf ediyorsun ben 'Ya istiklal ya ölüm.' demiyorum diye. İnsanlar gerçekleri sadece sayısal değerlere bakarak söylüyor. Madem öyle biz nasıl yendik onca ülkeyi Kurtuluş Savaşında?

Ya okumaya üşenmeyin şuraları ya. Bor geleceğin enerji kaynaklarından. Amerika'nın enerji politikasında asker kullanmak yok sadece yönetmek ve pay almak var. Orada güçlü asker ve devlet gerekir. Bizde o işi yapacak ülkeyiz. Rusya'nın boru almasına izin verir mi ? İmkansız. Bunu zaten televizyonda bu işin uzmanları açıklıyor. Burada yapılan düz mantığa karşıyım ben. Kart oyunu mu benim kartımın gücü 80 seninkinden fazla
Nato bizi bırakırsa demeyin artık. Bor olmasa da bırakamaz çünkü öyle bir olay karşısında dağılma riski olur.

Kimse Türkiye'yi Osmanlı sanıp ülke fethetmeye kalkmaz ve kimse ödleklik yapıp, milletine güvenmeyip elin Rus'unun Amerikalının ayağına kapanmazsa sonumuz hayır olur. Dış politikamızı dengede tutarsak iyi olur. Dışişleri bakanı Hamza Hamzaoğlu olsun. Nasıl olsa şu an boş.

Allahını seviyorsan, şu an ne için ''Ya istiklal, ya ölüm.'' gibi büyük bir söz kullanacağız ? Hala Kurtuluş Savaşı diyorsunuz. 95-100 yıl önce, her yeri işgal edilmiş, halkına zulüm edilen bir milletin göstereceği direnç, özgür olma arzusu ile kazanıldı o savaş. Osmanlı o dönemde işgal edilmeseydi halkın ortada kaybettiği bir şey olmayacak, yani bu kadar büyük bir direnç ile Kurtuluş Savaşı olmayacaktı. O zamanla bu zamanı karşılaştırmak mantıksızlıktır. Size sormak isterim. Şu an, saçma sapan bir nedenden savaş çıksa (Nedenini dahi bilmediğiniz.) uğruna koşa koşa savaşır mısınız ? Hayır dimi. Olay bu.

Ve lütfen savaş, savaş demeyelim. Bu dönemde baktığımızda Rusya bazı konularda, durumlarda bize, biz de onlara bağımlıyız. Böyle restleşmelere tarih sahnesinde çok rastladım. Böyle şeylerin hepsi savaş alameti değil.

Devir savaş devri değildir. Bu devirde her şey eğitim ve bilimdir. Savaşı bile ülkelerin bilimle kazandıkları teknoloji rol oynar. Artık fikirler ve düşüncelerle savaş olunur. Biz ilim ve eğitimde savaşı kazanırsak her türlüsünü kazanırsınız savaşın.

Bazıları var ki sınırlarda 1 mermi atılsa, ikinci dünya savaşı başlıyor diye sosyal medyada yardırıyorlar.
Pardon üçüncü yazacaktım.
Bugün F16'ların gökte 1-2 tur attıklarını gördüm. Bu iş ciddiye biniyor galiba deyip av tüfeğimin şöyle bi pasını aldım.
Erkekseniz teker teker gelin lan

Bu arada savaşın olacağını hiç sanmıyorum. Ama olursa ne olur? Karlı çıkanın olmayacağı kesin.
Bu aralar Fallout 4 oynuyorum, bana savaştan bahsetmeyin arkadaşlar. (Bombadan önce ne güzel yaşantımız vardı be... Ama olaydan, 200 yıl sonra yeni bir yaşam kurmak çok zor be, işin yok da tenekelerle, saclarla yeni ev yapmaya uğraş uğraş.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…