Ülkenin ekonomik durumu nereye gidiyor?

DomDom4

Picopat
Katılım
22 Şubat 2022
Mesajlar
80
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Cidden ne yapacağız? En basitinden öğrenci kimisi dışarıda 50 TL'ye yiyecek içecek zor buluyor. Dışarıya çıkarken yanımıza aldığımız paralar yetmiyor. Okumak desen ayrı bir dert hele ki şu eğitim sisteminde. Çalışmak desen ayrı bir dert. Al asgari ücret 5.500 TL olmuş. Ne yazar? Enflasyon aynı oranda artacak zaten. Her şey gittikçe zamlanıyor. Bazı insanlar anlamayıp seviniyor okumadan etmeden. Bir kafede oturup bir şeyler içsen zaten yanına aldığın paranın yarısı gidiyor 😀 Dışarı çıkmasan evde tüm gün bilgisayar, telefon başında oturacaksın. Dışarı çıksan illaki para lazım olacak ve şu şartlarda aldığın para da yetmiyor. Böyle nereye kadar gideceğiz? Hedef 2023 diyorlar. Ya 2023 olsun olmasın hiç düzelmezsek? Ne yapacağız cidden? Mizahını da yapıyoruz ama bir yerden sonra artık ciddiye bağlıyor her şey.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir fotoğrafın yorumları altında insanın doğası gereği aç gözlü olduğunu, asgari ücretin 9 bin TL olsa dahi insanların memnun olmayacağını söyleyen bir vatandaş vardı. İnsanların bakış açısınının değişmesi gerek en başta. Bunların içinde gerçekten bunalıyorum, çok sığ düşünüyorlar.
 
Cidden ne yapacağız? En basitinden öğrenci kimisi dışarıda 50 TL'ye yiyecek içecek zor buluyor. Dışarıya çıkarken yanımıza aldığımız paralar yetmiyor. Okumak desen ayrı bir dert hele ki şu eğitim sisteminde. Çalışmak desen ayrı bir dert. Al asgari ücret 5.500 TL olmuş. Ne yazar? Enflasyon aynı oranda artacak zaten. Her şey gittikçe zamlanıyor. Bazı insanlar anlamayıp seviniyor okumadan etmeden. Bir kafede oturup bir şeyler içsen zaten yanına aldığın paranın yarısı gidiyor 😀 dışarı çıkmasan evde tüm gün bilgisayar, telefon başında oturacaksın. Dışarı çıksan illaki para lazım olacak ve şu şartlarda aldığın para da yetmiyor. Böyle nereye kadar gideceğiz? Hedef 2023 diyorlar. Ya 2023 olsun olmasın hiç düzelmezsek? Ne yapacağız cidden? Mizahını da yapıyoruz ama bir yerden sonra artık ciddiye bağlıyor her şey.

Gitmiyor vallahi haberlerde maşallah görsen Amerika'dan güclüyüz üretimde gercekte puff bu ülkeninde düzelmesi zor olacak iyi yönetim gelse bile.
 
Elden oy atmak dışında bir şey gelmiyor ne yapalım bizde böyle bir şeyin içine doğduk Norveç'teki yaşıtım bir insanı düşününce gerçekten büyük bir günah işlediğimi düşünüyorum yani neden diye sorguluyorum sadece neden belki Afrika'da açlıktan da ölebilirdik ama kötüyü düşünüp her zaman şükür mü edeceğiz işte bunu kabullenmek çok saçma geliyor bana umarım seneye bir değişim olurda insanlar rahat nefes alır.
 
Bizim yaşıtlarımızın (1990) bir şekilde hayatı umudu vardı. Zamanın da ev araba aldı evlendi gençlerimiz çocuklarımızın geleceği umutları yok oldu. Zor daha da zor günler gelecek bu ekonomiyle ev eş çoluk çocuk geçim derdi daha da kötüye gidiyor.
 
Haftalık 20 lira ile işe başlamıştım yıl 2008 ekmek 25 krş sigara 3 TL asgari ücret 600 TL. Ev kirası 250 TL elektrik su faturası 50 TL ile 100 TL arası idi pazardan 50 TL 75 TL ile araba dolardı.

2008 yılında çeyrek altın fiyatı 72.5 TL
 
Adı sayılır ticaret hocamız şöyle dedi mezun olmadan önce, arkadaşlar Allah size normal insan ömrü verdiyse çok şey göreceksiniz ve yaşayacaksınız bunların kaçarı yok, kamyon bayırda aşağı hızla gidiyor fren patlak durdurmak mümkün değil, o kamyon o duvara çarpacak arkadaşlar ve o zaman Türkiye çok değişecek yeni bir devlet doğacak.
Ayrıca Amrikadan yolu geçmeyen kimse Türkiye de başa gelemez derdi.
 
Bir röportajda görmüştüm.
Adam diyordu ki "İneğin 10 TL'ye saman yediği vekilin 5 TL ye et yediği bir ülkede neyin düzelmesini bekliyorsunuz?" Dedi.
Zaten bu cümleden sonra iyice umudumu kestim.
 

Geri
Yukarı