Ülkeniz için savaşır mısınız?

Aranızda Türkiye'de yaşamayan veya Türk olmayan olabilir ama ben Türkiye üzerinden ele alacağım. Yarın bir gün Türkiye'de savaş çıksa ölmek pahasına top, tüfek ülkeniz için savaşır mısınız?

Ben savaşacağımı düşünmüyorum.
Şehit olmak ne güzel duygu olabilirdi...
Ama savaşmazdım.
Ve daha savaşmak istemeyen birçok kişiler o zaman Suriyeli, Afgan mülteciler niye vatanı için savaşmıyor diye ağlamayın.

Bu arada e***k gibi savaşırsınız.

Hayır diyen arkadaşlar ülke hakkında da konuşmasın bir zahmet ülkenin ekonomik durumu ayrı Vatan'ını korumak ayrı. Atatürk'ü utandırıyorsunuz gerçekten yazık Suriyelilerden hiçbir farkınız yok.

Türk değilsiniz sanırsam memleket nere?
Yoo gayet türküm. İnternet ortamında nerede yaşadığını söylemek uygun değil.

Hayır, savaşmam. Ülkenin yarısı hala malum partiyi destekliyor, bir de savaşıp onların canını mı kurtaracağım?

Boş milliyetçilik yapıp duyar kasmayın beyler. Bir insanın vatanı doğduğu yer değil; doyduğu yerdir.
Sizi ne zaman görsem saçma konuşuyorsunuz. Güzel bir özelliğiniz var.
Aranızda Türkiye'de yaşamayan veya Türk olmayan olabilir ama ben Türkiye üzerinden ele alacağım. Yarın bir gün Türkiye'de savaş çıksa ölmek pahasına top, tüfek ülkeniz için savaşır mısınız?

Ben savaşacağımı düşünmüyorum.
Çanakkale Savaşı'na benzer bir durum olmadıkça savaşmam.

Ve daha savaşmak istemeyen birçok kişiler o zaman Suriye'li, Afgan mülteciler niye Vatan'ı için savaşmıyor diye ağlamayın.

Bu arada e***k gibi savaşırsınız.

Bence onlardan hiçbir farkı yok böyle insanların sonra gelir ağlarlar. Sorsan en büyük Atatürkçüde bunlardır Vatan'ı kişilere bağlı bir özel şirket sanıyorlar herhalde.

Arkadaşlar, "hayır" diyenlerin sebeplerinin çoğu; zaten şu andaki bütün savaşlarda profesyonel ordu kullanılır. Profesyonel ordunun tamamen bitmesi veya çok az kalması durumunda çoğu kişi ülkeyi işgal altından kurtarmak için mücadele eder ama o hale geldiysek istediğimiz kadar savaşsak da kurtulmamız zor olur, 100 yıl öncesiyle bugünü karşılaştırmak mantıklı değil. Top ve tüfekle savaşılmayacak günümüzde sonuç olarak, siz istediğiniz kadar savaşmak isteyin, elinize tüfek alın ama aktif bir rolünüz olmayacak savaşta. Bedelli askerlik diye bir şey de bundan dolayı var zaten, ordunun normal askere ihtiyacı yok. Günümüz şartları profesyonel orduyu gerektiriyor.

Türkler esaret altında yaşamış bir millet değil, yaşamazlar da ama günümüze uyum sağlamazsak tarihteki örneklerde olan devletler gibi yıkılırız.

Ülkem için savaşıp şehit olmak çok iyi bir duygu olurdu ama aklıma ülkedeki insanlar gelince gitmem. Biz de Suriye'ye kaçarız onlar geliyo ya bize.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı