Ülkeniz için savaşır mıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar sevmesem de kendimi zorunda hissediyorum. Bir toprak için değil orada yaşayan iyi kötü insanlar için. Biri fedakarlık yapmalı ben evli değilim çocouğum yok sorumluluk sıfır ama buna sahip olanların yaşaması lazım o yüzden giderim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yani Türk milleti hep böyle yetişti ama şöyle bir gerçek var; her devlet ölümsüz değildir. Şu an bunu başka yerde söylesen seni döverlerdi. İşte böyle bir millet. Bilemiyorum.

Hemen sazan gibi ölmezsem alayının babaannesine kutsal su bile içiririm.

Bence de görmemiş. "Batı Cephesinde Yeni Bir şey Yok" filmini izlesin görürüm ben onu.

Katılıyorum. Kesinlikle savaşı edit sanıyor, arkada müzik çalacak sanıyor. Oysa daha kötü bir şey.

Yani Türk milleti hep böyle yetişti ama şöyle bir gerçek var her devlet ölümsüz değildir şu an bunu başka yerde söylesen seni döverlerdi işte böyle bir millet bilemiyorum.

Hayata bir kere geliyorsun para babaları ya da siyasetçilerin kaprisleri yüüznden çıkacak savaştada bunu harcamak istemezsin. Ama ok yaydan çıktı mı herkes kendisi ve sevidkleri için en iyisi neyse onu yapmalı bu yüzden savaşmak zorunda kalırsın. Eğer kaçabiliyorsan kaç tabii bundan daha doğru olan yoktur kimse ayıplamamalı.

Soru basit. Ülkeniz için savaşır mısınız?
Yıl olmuş 2024 bu zamandan sonra dünya savaşı bile olsa halka seferberlik çıkmaz çünkü askeri açıdan yeterli güce sahibiz. Diyelim ki oldu gönlüm savaşmak istese de başarabileceğimi sanmam çünkü kan, vahşet, yanındakileri paramparça görmek... Bunlar herkesin psikolojisinin kaldırabileceği şeyler değil. Benim yanımda vurulan veya parçalanan birini gördükten sonra elim ayağım kitlenir ve ne yapacağımı şaşırırdım fakat yine de zamanında bu ülke için halk o kadar savaş vermiş, çoluk çocuk cephelere koşmuş, bunca yıl böyle savaşılarak kurtarılan ve kurulan ülkede savaşa çağırılıp da gitmemezlik yapmazdım. Uzun lafın kısası devlet çağırırsa zorda olsa giderim.

Türkiye'de zaten zorunlu askerlik kalkmalı. Kesinlikle ABD ordusu gibi olmalı. Bir tane YouTuber vardi, militarizm cart curt falan... Adam bedeli askerlik yapmış. O günden sonra ciddiye almadım. Böyle insanlar da var. Komikler.

Katılıyorum kesinlikle savaşı edit sanıyor arkada müzik çalıcak sanıyor oysa daha kötü bişey
Kan, vahşet hoşuma gidiyor diyen kişinin önünde sevdikleri işkence görmeye başlıyor. (birdenbire hoşuna gitmemeye başladı.) (Telegramdaki gibi değilmiş.)

Zorunlu askerlik olmalı. Olmalı ama üst rütbelinin çay getir götürünü veya sebze soymak değil, adam akıllı 1 ay eğitim verilmeli.

Zorunlu askerlik konusunda yorum yapamayacağım hocam. Konu, yoruma ve birçok fikre açık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…