Evet, arkada little Dark age veya phonk çalmıyor, evet ölünce tekrar doğmuyorsun. Aynı şeyleri ezbere tekrar tekrar söyleyen insanları anlamıyorum. Adam "ülkem için savaşırım" diyenden "savaşamam abi korkarım" cevabını duymaya çalışıyor şaka gibi.
Soruya gelecek olursak. Ukrayna gibi bir durumda kalırsak, yani halkın da gücüne ihtiyaç olursa elbette elimden geleni yaparım ki zaten buna gerek bile kalmaz çünkü seneye harp okuluna gireceğim. Ama sivil olarak, seferberlik ilan edilmeden kafama göre savaşa dahil olursam hem ülkemi hem kendimi zor duruma sokarım. Sonuçta "Savaşan asker" tanımı basit bir şey değil. Ülkemizde bu tanımın karşılığı "Piyade" olarak geçiyor. Bu adamlar yıllarca bu işin eğitimini almış ve artık üzerinden mermiler geçince panik yapmayan, sakin kalan ve sakin kalmaya alışmış insanlar. Sen sıcak yuvandan çıkıp o çorak savaş arazisinde saniyede 30 silahın patlama sesini duyarsan her türlü yerde ellerin kulaklarını kapatmış şekilde şokta kalırsın. Dediklerimi savaşmadan da anlayabilirsiniz. Aşağıda vereceğim videoyu baştan sona kadar izleyip sonucunda dürüstçe "evet, savaşırım hoşuma gider" diyebiliyorsanız sahne sizin.
Yani sonuç olarak burada "savaşırım, yaparım ederim kan kıyamet vahşet hoşuma bile gider" diyenlerin hiçbiri düzgün bir ihtisas eğitimi almadan tek kurşun bile sıkamaz. Abimin askerlik yaptığı zamanlarda Suriye sınırındaki gültepe karakolundaydım. Bizzat yaşadım bu panik durumunu. Anlayamazsınız.
Savaştan kaçmak, firar etmek bal gibi de vatana ihanettir. Ülkemizin Özel Kuvvetleri, herhangi bir savaş ve seferberlik durumunda halkı eğitmek, örgütlemek, silahlandırmak için vardır. Bunu reddetmeniz durumunda vatana ihanet etmiş olursunuz. Ülken sana "babandan kalma kalaşnikofla savaşacaksın" demiyor merak etme.