Ülkeniz için savaşır mıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gözünün önünde sevdiklerine işkence edilirken de hoşuma gidiyor diyebilir misin peki?
Yağmur ıslanmayana,
Aşk yaşamayana,
Savaş savaşmayana güzel.

Iskence kesinlikle etmezdim. Iskence etmek bana gore savas sucudur. Ama haklisin sevdiklerime iskence edilse hosuma gitmez.

Hiç savaş alanı gördün mü sen?

Gordum hocam da neden bu kadar cok elestirildim anlamadim?

Başka seçeneğimiz mi var? Gerçi hudut diye bir şey kalmadı ama kendinin ve ailenin müdafaası vatandan başlar. Gerekiyorsa geçmişte olduğu gibi savaşacağız.

Hayır, silah falan tutarım sakinliğimi korurum da kan fobisi var, savaşın ortasında bayılmak istemem. Olmasaydı da katılmazdım muhtemelen, sağ çıksam dahi psikolojim alt üst olacak ve öyle yaşamaya yaşamak denmez. Hem kafam biraz çalışıyor çok şükür, savaşa gitmektense arkadan çalışmak yada strateji geliştirmek daha mantıklı olur.

Başka seçeneğimiz mi var? Gerçi hudut diye bir şey kalmadı ama kendinin ve ailenin müdafaası vatandan başlar. Gerekiyorsa geçmişte olduğu gibi savaşacağız.
Siz herhalde kendinizi Rus ordusu zannettiniz öyle savaşmak basit mi zannediyorsanız yok geçmişte olduğu gibi falan diyorsunuz.Yanlış anlamayın hesap sormuyorum ama çok klişe laflar artık bunlar,ayrıca bir ülkenin güvenliğinden halk değil devlet sorumludur.

Siz herhalde kendinizi Rus ordusu zannettiniz öyle savaşmak basit mi zannediyorsanız yok geçmişte olduğu gibi falan diyorsunuz.Yanlış anlamayın hesap sormuyorum ama çok klişe laflar artık bunlar,ayrıca bir ülkenin güvenliğinden halk değil devlet sorumludur.
Hocam ne yapmamı bekliyorsunuz? Farklı seçenekler var mesela firar etmek felan. Evet savaş çok kötüdür savaş berbattır kimse istemez ama seferberlik gelip çattığında o birliğe teslim olacaksın ya da vatanına ihanet edeceksin. Akla kara zor zamanda belli olur. Klişe olan ne burda? Ukraynada savaşarak ölenler çok mu klişe geliyor size?

Ülkenin güvenliğinden devlet sorumludur demişsiniz. Bizde halk devlet içindir maalesef devlet halk için değildir. Ben de öyle olmasını çok isterdim ancak arzular bir şey ifade etmez.

Son düzenleme:
Hocam ne yapmamı bekliyorsunuz? Farklı seçenekler var mesela firar etmek felan. Evet savaş çok kötüdür savaş berbattır kimse istemez ama seferberlik gelip çattığında o birliğe teslim olacaksın ya da vatanına ihanet edeceksin. Akla kara zor zamanda belli olur. Klişe olan ne burda? Ukraynada ölenler çok mu klişe geliyor size?

Ülkenin güvenliğinden devlet sorumludur demişsiniz. Bizde halk devlet içindir maalesef devlet halk için değildir. Ben de öyle olmasını çok isterdim ancak arzular bir şey ifade etmez.
Ben size birşey yapın demiyorum başka seçeneğimiz mi var demişsin genelleme yapmışsın bakın tartışma çıkarmak istemiyorum lakin siz başka seçenek mi var diyorsunuz? Savaştan kaçmak veya firar sermek vatana ihanet değil kendine yapacağın en büyük iyiliktir Ukrayna'da ölenler elbette klişe gelmiyor ama devletin askeri gücü düşükse bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok siz Rus ordusu değilsiniz elinizde nükleer silah ya da kalaşnikof var mı? Desert Eagle var mı? Ya da Bomba falan var mı? Siz karşıma herhalde savaşçı ya da söz gibi dizileri izleyip savaşmanın kolay olduğunu ve hiç ölmeyeceğinizi düşünüyorsunuz lakin öyle bir dünya yok bende isterdim ama yok işte siz karşıma söz izleyip yok vatanıma ihanet etmem falan filan yahu hocam size soracağım sorular var:

1-Rusya ya da ABD ordusu musunuz acaba?
2-Babanızdan kalma Keleş falan var mı yoksa da meyve bıçağı ya da kazma kürekle mi savaşa gideceksiniz?

Bakın tekrardan dediğim gibi size hesap sormuyorum ama hayatı dizilerle karıştırmayın gerçek hayatta Türk olduğunuzu unuttururlar sizin tekrardan sizi kırdıysam özür dilerim.

Ben size birşey yapın demiyorum başka seçeneğimiz mi var demişsin genelleme yapmışsın bakın tartışma çıkarmak istemiyorum lakin siz başka seçenek mi var diyorsunuz? Savaştan kaçmak veya firar sermek vatana ihanet değil kendine yapacağın en büyük iyiliktir Ukrayna'da ölenler elbette klişe gelmiyor ama devletin askeri gücü düşükse bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok siz Rus ordusu değilsiniz elinizde nükleer silah ya da kalaşnikof var mı? Desert Eagle var mı? Ya da Bomba falan var mı? Siz karşıma herhalde savaşçı ya da söz gibi dizileri izleyip savaşmanın kolay olduğunu ve hiç ölmeyeceğinizi düşünüyorsunuz lakin öyle bir dünya yok bende isterdim ama yok işte siz karşıma söz izleyip yok vatanıma ihanet etmem falan filan yahu hocam size soracağım sorular var:

1-Rusya ya da ABD ordusu musunuz acaba?
2-Babanızdan kalma Keleş falan var mı yoksa da meyve bıçağı ya da kazma kürekle mi savaşa gideceksiniz?

Bakın tekrardan dediğim gibi size hesap sormuyorum ama hayatı dizilerle karıştırmayın gerçek hayatta Türk olduğunuzu unuttururlar sizin tekrardan sizi kırdıysam özür dilerim.
Kardeşim, TSK mevzuatını aç oku. Harp zamanı firar edenlere, kaçaklara ne yapıldığını. Her erişkin erkeğin vazifesi kanunlara göre budur. Kaynağım diziler filmler değil bir realiteden bahsediyorum sana. Ayrıca firar edersen bal gibi ihanet etmiş oluyorsun. Kimse sordu mu savaşa giderken devlet bana hangi silahları veriyor diye? Derdim kahramanlık taslayıp popülizm yapmak değil.

Hele savaş zamanları askeri mahkemeler kurulur olağanüstü mahkemelerdir bunlar ve ölüm cezası bile verebilirler. Sence niye? İyi zamanda çatısının altında kötü zamanda terk et olur mu? Devlet sen varsan vardır. Ben varım dersen var olur. Sen savaşta kaçacaksan devlet sana en mükemmel silahları vermiş ya da vermemiş ne önemi var?

Evet, arkada little Dark age veya phonk çalmıyor, evet ölünce tekrar doğmuyorsun. Aynı şeyleri ezbere tekrar tekrar söyleyen insanları anlamıyorum. Adam "ülkem için savaşırım" diyenden "savaşamam abi korkarım" cevabını duymaya çalışıyor şaka gibi.

Soruya gelecek olursak. Ukrayna gibi bir durumda kalırsak, yani halkın da gücüne ihtiyaç olursa elbette elimden geleni yaparım ki zaten buna gerek bile kalmaz çünkü seneye harp okuluna gireceğim. Ama sivil olarak, seferberlik ilan edilmeden kafama göre savaşa dahil olursam hem ülkemi hem kendimi zor duruma sokarım. Sonuçta "Savaşan asker" tanımı basit bir şey değil. Ülkemizde bu tanımın karşılığı "Piyade" olarak geçiyor. Bu adamlar yıllarca bu işin eğitimini almış ve artık üzerinden mermiler geçince panik yapmayan, sakin kalan ve sakin kalmaya alışmış insanlar. Sen sıcak yuvandan çıkıp o çorak savaş arazisinde saniyede 30 silahın patlama sesini duyarsan her türlü yerde ellerin kulaklarını kapatmış şekilde şokta kalırsın. Dediklerimi savaşmadan da anlayabilirsiniz. Aşağıda vereceğim videoyu baştan sona kadar izleyip sonucunda dürüstçe "evet, savaşırım hoşuma gider" diyebiliyorsanız sahne sizin.

Yani sonuç olarak burada "savaşırım, yaparım ederim kan kıyamet vahşet hoşuma bile gider" diyenlerin hiçbiri düzgün bir ihtisas eğitimi almadan tek kurşun bile sıkamaz. Abimin askerlik yaptığı zamanlarda Suriye sınırındaki gültepe karakolundaydım. Bizzat yaşadım bu panik durumunu. Anlayamazsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben size bir şey yapın demiyorum başka seçeneğimiz mi var demişsin genelleme yapmışsın bakın tartışma çıkarmak istemiyorum lakin siz başka seçenek mi var diyorsunuz? Savaştan kaçmak veya firar sermek vatana ihanet değil kendine yapacağın en büyük iyiliktir Ukrayna'da ölenler elbette klişe gelmiyor ama devletin askeri gücü düşükse bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok siz Rus ordusu değilsiniz elinizde nükleer silah ya da kalaşnikof var mı? Desert Eagle var mı? Ya da Bomba falan var mı? Siz karşıma herhalde savaşçı ya da söz gibi dizileri izleyip savaşmanın kolay olduğunu ve hiç ölmeyeceğinizi düşünüyorsunuz lakin öyle bir dünya yok bende isterdim ama yok işte siz karşıma söz izleyip yok vatanıma ihanet etmem falan filan yahu hocam size soracağım sorular var:

1-Rusya'ya da ABD ordusu musunuz acaba?

Savaştan kaçmak, firar etmek bal gibi de vatana ihanettir. Ülkemizin Özel Kuvvetleri, herhangi bir savaş ve seferberlik durumunda halkı eğitmek, örgütlemek, silahlandırmak için vardır. Bunu reddetmeniz durumunda vatana ihanet etmiş olursunuz. Ülken sana "babandan kalma kalaşnikofla savaşacaksın" demiyor merak etme.

Son düzenleme:
Evet, arkada little Dark age veya phonk çalmıyor, evet ölünce tekrar doğmuyorsun. Aynı şeyleri ezbere tekrar tekrar söyleyen insanları anlamıyorum. Adam "ülkem için savaşırım" diyenden "savaşamam abi korkarım" cevabını duymaya çalışıyor şaka gibi.

Soruya gelecek olursak. Ukrayna gibi bir durumda kalırsak, yani halkın da gücüne ihtiyaç olursa elbette elimden geleni yaparım ki zaten buna gerek bile kalmaz çünkü seneye harp okuluna gireceğim. Ama sivil olarak, seferberlik ilan edilmeden kafama göre savaşa dahil olursam hem ülkemi hem kendimi zor duruma sokarım. Sonuçta "Savaşan asker" tanımı basit bir şey değil. Ülkemizde bu tanımın karşılığı "Piyade" olarak geçiyor. Bu adamlar yıllarca bu işin eğitimini almış ve artık üzerinden mermiler geçince panik yapmayan, sakin kalan ve sakin kalmaya alışmış insanlar. Sen sıcak yuvandan çıkıp o çorak savaş arazisinde saniyede 30 silahın patlama sesini duyarsan her türlü yerde ellerin kulaklarını kapatmış şekilde şokta kalırsın. Dediklerimi savaşmadan da anlayabilirsiniz. Aşağıda vereceğim videoyu baştan sona kadar izleyip sonucunda dürüstçe "evet, savaşırım hoşuma gider" diyebiliyorsanız sahne sizin.

Yani sonuç olarak burada "savaşırım, yaparım ederim kan kıyamet vahşet hoşuma bile gider" diyenlerin hiçbiri düzgün bir ihtisas eğitimi almadan tek kurşun bile sıkamaz. Abimin askerlik yaptığı zamanlarda Suriye sınırındaki gültepe karakolundaydım. Bizzat yaşadım bu panik durumunu. Anlayamazsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Savaştan kaçmak, firar etmek bal gibi de vatana ihanettir. Ülkemizin Özel Kuvvetleri, herhangi bir savaş ve seferberlik durumunda halkı eğitmek, örgütlemek, silahlandırmak için vardır. Bunu reddetmeniz durumunda vatana ihanet etmiş olursunuz. Ülken sana "babandan kalma kalaşnikofla savaşacaksın" demiyor merak etme.

Tamam madem vatana ihanet gelsinler ağzınıza tükürsünler hayatınızın içine etsinler ne güzel demi 😃 boş bardak bile senden daha dolu bomboş bir yorum,bu hayata yalnızca bir kere geliyoruz onu da bir ülkenin sorumsuzluğu yüzünden mahvedemem.Siz gerçek hayatı Call Of Duty sanıyorsunuz herhalde öldüğünüzde otomatikmen yeniden doğmuyorsunuz!

Soru basit. Ülkeniz için savaşır mısınız?
Benden daha güçlü, kuvvetli ve becerikli adamlar varken bana sıra gelene kadar ölürüm ben. Bana sıra gelirse de savaşta ölürüm herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı