Ülkeniz için savaşır mıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle Söz,Savaşçı izleyip + Call Of Duty falan oynayıp gaza geliyorlar savaşmayı çok basit zannediyorlar ya. 🤣
O dizi filmlerin gerçeklikle hiç bir alakası yok zaten, yok böyle teröristlerle 1v50 atmakmış falan yok öyle şey. Kolsuz gösteriyorlar teröristleri, kendileri 2000 metreden asılı ipi vuruyorlar :D Öyle filmlerin yasaklanması gerektiğini düşünüyorum, olsun olsun ama gerçekçi olsun biraz, boşu boşuna gaza getiriyorlar ve yanlış gösteriyorlar askeriyeyi falan.

Aynen öyle söz, savaşçı izleyip + Call of Duty falan oynayıp gaza geliyorlar savaşmayı çok basit zannediyorlar ya 🤣

Eğitimsiz millet savaşsa yukarıda da denildiği gibi ilk ölenler olur eğitimden kastım askerle savaşacak pozisyonda olmamaları onlar gibi tüfek kullanamamaları.

Aynen öyle Söz,Savaşçı izleyip + Call Of Duty falan oynayıp gaza geliyorlar savaşmayı çok basit zannediyorlar ya. 🤣
Sen hayatı oyun ve film zannettiğin için herkesi kendinle karıştırmışsın. Askeri Ceza Kanununa bak bakalım dizi film oyun muymuş? Savaştan kaçmanın vatana ihanet olduğunu kavrayamayacak kadar gerçeklikten uzaksın.🤣,

ASKERİ CEZA KANUNU

Madde 63/2

Seferberlikte birinci fıkrada yazılı olanlarla ruhsatlılardan sevk gününün bitmesinden itibaren elde edilenler (yakalananlar)....ölüm cezasına mahkum edilirler. (Rızayla geri dönersen dahi hapis cezası var)

Ölüm cezası: Madde 20 – 1-
Ölüm cezası, buna mahküm olan kimsenin hayatının izale olunmasıdır. Bu ceza askeri şahıslar hakkında askeri bir cürümden dolayı hükmedilmiş ise mahkumun kurşuna dizilmesi suretiyle infaz olunur.

Madde 69
Düşman tarafında, düşman kaşısında, mahsur mevkiden kaçanların cezası: Madde 69 – 1- Düşman tarafına kaçan ölüme mahkum edilir.
2 - Düşman karşısında veya mahsur bir mevkiden kaçan müebbet veya muvakkat ağır hapis ile cezalandırılır. Vahim hallerde ölüm cezası verilebilir.

Şimdi anladın mı neden başka seçeneğimiz olmadığını?

Milli olmadan savaşmazdım hiç kimse kusura bakmasın.

Arkadaşlar ben savaşırdım. Ancak savaşamam diyen kişilere de gülemezsiniz. Savaş havalı değil, korkutucudur. Bir kişinin savaşamam demesi çok doğal. O kişiyi yargılayamam. Düşünsenize, yakın arkadaşınız gözünüzün önünde vuruluyor, bomba düştüğü zaman belki kolu, belki bacağı kopuyor. Nasıl? Düşünmesi bile çok kötü görünüyor değil mi? O yüzden savaşamam diyenleri yargılamayın. Aynı şekilde "Savaş havalı aga ya, phonk açar saldırırım, silah falan çok karizmayım değil mi?" de demeyin.

Ben ülkem için savaşır, canımı da veririm. Bundan yana sıkıntı yok. Ancak dediğim gibi, asla savaşamam diyen birisini yargılayamam.

Arkadaşlar ben savaşırdım. Ancak savaşamam diyen kişilere de gülemezsiniz. Savaş havalı değil, korkutucudur. Bir kişinin savaşamam demesi çok doğal. O kişiyi yargılayamam. Düşünsenize, yakın arkadaşınız gözünüzün önünde vuruluyor, bomba düştüğü zaman belki kolu, belki bacağı kopuyor. Nasıl? Düşünmesi bile çok kötü görünüyor değil mi? O yüzden savaşamam diyenleri yargılamayın. Aynı şekilde "savaş havalı aga ya, phonk açar saldırırım, silah falan çok karizmayım değil mi?" de demeyin.

Ben ülkem için savaşır, canımı da veririm. Bundan yana sıkıntı yok. Ancak dediğim gibi, asla savaşamam diyen birisini yargılayamam.

Öyle bir şansın yok kardeşim savaşmak zorundasın kaçacak şansın olsa bile ama böyle bir yobaz ülkede savaştan kaçmak daha mantıklı olurdu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı