Ülkeniz için savaşır mıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle bir şansın yok kardeşim savaşmak zorundasın kaçacak şansın olsa bile ama böyle bir yobaz ülkede savaştan kaçmak daha mantıklı olurdu.
Ben zorunluluktan bahsetmedim. Zorunlu olmadıkça kimseyi savaşmadığı için yargılayamam. "Ayrıca böyle yobaz bir ülke için kaçmak mantıklı olur." diyorsun da, atalarımız bu ülkeyi kurmak için çok fazla fedakarlıklar yaptı. Kusura bakma yobaz diyerek hakaret edemezsin.

Ben zorunluluktan bahsetmedim. Zorunlu olmadıkça kimseyi savaşmadığı için yargılayamam. "Ayrıca böyle yobaz bir ülke için kaçmak mantıklı olur." diyorsun da, atalarımız bu ülkeyi kurmak için çok fazla fedakarlıklar yaptı. Kusura bakma yobaz diyerek hakaret edemezsin.
Bunlar en zeki, bunların canı en kıymetli en tatlı geri kalan herkes yobaz, ölmeyi hak ediyor. Bakış açısına bakar mısın korkunç! Adam ülkesine karşı zerre borçlu hissetmiyor kendini. Böylesine bir bencillik böylesine bir vurdumduymazlık. Yazık. Askerde adam olurlar diyecektim o da yok şimdi para yatırıp 1 ay tatile çıkıyorlar.

Son düzenleme:
Öyle bir şansın yok kardeşim savaşmak zorundasın kaçacak şansın olsa bile ama böyle bir yobaz ülkede savaştan kaçmak daha mantıklı olurdu.
Gençliğim boş yere elimden alındı, asla savaşmazdım.

Siz ikiniz Hiç yurtdışına gittiniz mi? Milli olmadan savaşmam demiş bir de kafaya bak... Orada hep 2. sınıf vatandaş olacaksınız. Yurtdışına hatta memleketten uzağa gitme düşüncesi hoş geliyorken iş cidden o noktaya geldiğinde fikirleriniz 180 derece döner arkadaşlar. ne o taraftasınız ne bu tarafta. isterseniz ağzınızla kuş tutun, ana dilinizle yapabildiklerinizi, ait olduğunuz kültürle "elinizde tutabildiklerinizi" yabancı dilde, yabancı kültürde yapamıyorsunuz. bakmayın sosyal medaya atıp tutan yazarlara. türkiye'de ot gibi yaşamamış, insanıyla biraz muhatap olup, oranın havasıyla büyümüş herkes sıla hasreti çeker.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok anlatamazsın bunlar en zeki, bunların canı en kıymetli en tatlı geri kalan herkes yobaz, ölmeyi hak ediyor. Bakış açısına bakar mısın korkunç! Adam ülkesine karşı zerre borçlu hissetmiyor kendini. Yazık.
Ayrıca savaştan kaçıp, başka ülkeye gidince mülteci sayılacaklar.

Siz ikiniz hiç yurt dışına gittiniz mi? Milli olmadan savaşmam demiş bir de kafaya bak... Orada hep 2. sınıf vatandaş olacaksınız. Yurt dışına hatta memleketten uzağa gitme düşüncesi hoş geliyorken iş cidden o noktaya geldiğinde fikirleriniz 180 derece döner arkadaşlar. Ne o taraftasınız ne bu tarafta. İsterseniz ağzınızla kuş tutun, ana dilinizle yapabildiklerinizi, ait olduğunuz kültürle "elinizde tutabildiklerinizi" yabancı dilde, yabancı kültürde yapamıyorsunuz. Bakmayın sosyal medaya atıp tutan yazarlara. Türkiye'de ot gibi yaşamamış, insanıyla biraz muhatap olup, oranın havasıyla büyümüş herkes sıla hasreti çeker.

Evet belki burası b. K çukuru gibi ama çukur bizim çukurumuz arkadaşlar.

Burada 2. sınıf bile değiliz, diğer ülkelerde 3. sınıf bile olmaya razıyım hayatımı yaşayabildiğim taktirde.

Burada 2. sınıf bile değiliz, diğer ülkelerde 3. sınıf bile olmaya razıyım hayatımı yaşayabildiğim taktirde.
Diğer ülkelerde nasıl muamele göreceğini anlamıyor arkadaş. Evet sen her ne kadar yoboz bir toplum olarak görsen de bütün dünyada o yobaz toplumun bir parçası olarak muamele gördüğünü fark ettirecekler sana merak etme. O zaman anlayacaksın akla karayı. Her yerde doğal düşmanların var senin bir kere. Almanyaya git pkk amerikaya git ermeniler o kadar iyi kavrarsın ki. Ancak kimliğini reddedersin kamufle olursun fetöcüler gibi.

Son düzenleme:
Kaynak nedir twitter mı :D 200 küsür ülke var. Bana kaç tane ülke sayabilirsin ki Türkiye'den iyi? 10? 20?
Hiç yurtdışına çıktın mı soruma cevap alamadım bu arada. Çıktıysanda kolpa sıkma paylaş, ben erasmus belgelerimi gösterebilirim. Yoksa sosyal medyadan gördüğünü mü buraya kusuyorsun? Gerçi tartışmaya gerek yok 3. sınıf insan olmaya razıyım demişsin, ben de öyle düşünüyorum. 👍

Tamam madem vatana ihanet gelsinler ağzınıza tükürsünler hayatınızın içine etsinler ne güzel değil mi 😃 boş bardak bile senden daha dolu bomboş bir yorum, bu hayata yalnızca bir kere geliyoruz onu da bir ülkenin sorumsuzluğu yüzünden mahvedemem. Siz gerçek hayatı Call of Duty sanıyorsunuz herhalde öldüğünüzde otomatikman yeniden doğmuyorsunuz!

En başta yazdığım şeyi tekrar söyledin ve bu beni hiç etkilemedi. Vatana ihanet benim için komik ve güzel bir şey değil. Bundan 100 yıl önce bu topraklarda bir adam vardı bilir misin bilmem. Eğer o adam senin gibi "Osmanlı'nın sorumsuzluğu yüzünden hayatımı mahvedemem benim hayatım değerli" deseydi, şu an bu yorumunu atamayacaktın bile.

Ülkenin sorumsuzluğu derken neden bahsediyorsun? Ekonomi mi? Rehaf sorunu mu? İşte Z kuşağının genel problemi devleti anlayamamak.

Devlet ile iktidarı ayırt edemediğiniz için Türkiye'ye nefret besliyorsunuz. İktidar gelir geçer, kötü lider kötü yönetir, devir değişir iyi lider iyi yönetir. Değişmeyen şey devletin, yasanın kendisidir.

"Ben savaşmam" dediğin için kimse seni yargılamadı, yargılamaya hakkı da yok zaten. Ama "Ben savaşırım" diyen adama "boş bardak bile senden daha dolu" diyemezsin.

Diyemezsin.

Dediklerimin hepsi yasalarca belirlenmiş seferberlik kanunları. Bunu ben söylemiyorum yani. Biraz araştırsan anlarsın.

Seferberlik durumunda halkı eğitecek, örgütleyecek, yetiştirecek birlikler vardır. Bunu üstüne alınan birlik Özel Kuvvetler veya Muharebe Arama Kurtarma birlikleridir. Evet, savaştan kaçabilirsin. Bu seni vatan haini yapar. Hem savaştan kaçıp hem ''vatana ihanet etmedim'' diye kendini avutamazsın. Kendine yalan söylemiş olursun.

Tekrardan, söylediklerin beni etkilemedi. Ölünce tekrar dirilmeyeceğinin farkında olan binlerce askerimiz var. Bir akıllı, bir aydın, bir parlak zekalı sen değilsin yani.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1984).png
    Ekran Görüntüsü (1984).png
    347,7 KB · Görüntüleme: 39
Kaynak nedir Twitter mı :D 200 küsur ülke var. Bana kaç tane ülke sayabilirsin ki Türkiye'den iyi? 10? 20?
Hiç yurt dışına çıktın mı soruma cevap alamadım bu arada. Çıktıysanda kolpa sıkma paylaş, ben Erasmus belgelerimi gösterebilirim. Yoksa sosyal medyadan gördüğünü mü buraya kusuyorsun? Gerçi tartışmaya gerek yok 3. sınıf insan olmaya razıyım demişsin, ben de öyle düşünüyorum. 👍

Dostum ben zaten göreceğim muameleyi göze aldım, ve bu kadar abartılı olmadığınında farkindayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı