Ülkeniz için savaşır mıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kan, vahşet hoşuma gidiyor diyen kişinin önünde sevdikleri işkence görmeye başlıyor. (birdenbire hoşuna gitmemeye başladı.) (Telegram'daki gibi değilmiş.)

Telegram videoları fake oluyor çoğu. Bazı olaylar tabii gerçektir ama telefonda görmek var, gözünün önünde görmek var. Düşünsene evine 5-10 tane asker giriyor; anneni, babanı, kız kardeşini kurşunluyor gözünün önünde korkunç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acısız öleceksem veya pek acı çekmeden yaşamaya devam edeceğimi biliyorsam evet. Sonucu bilmiyorsam hayır.

Kan, vahşet hoşuma gidiyor diyen kişinin önünde sevdikleri işkence görmeye başlıyor. (birdenbire hoşuna gitmemeye başladı.) (Telegramdaki gibi değilmiş.)

Zorunlu askerlik olmalı. Olmalı ama üst rütbelinin çay getir götürünü veya sebze soymak değil, adam akıllı 1 ay eğitim verilmeli.
Silah tutmasını öğrenmek için askere gitmene gerek yoktur ztn olası savaşta ztn senin elinde tabanca olur yada köydeki tüfek ztn dandik silahla eğitim yaptırıyorlar askerde

Şimdi burada büyük konuşmak istemiyorum savaşırım şöyle yaparım böyle sıkarım diye ama savaşmak isterim. Tabii bu fetih amaçlı bir savaş olmaz. Eğer ülkem ve sevdiklerim zulüm görüyor vatanım işgal edilmiş ise elimden geldiğince savaşırım cepheye giderim. En azından kendi değerlerimce ülkesi zor durumdayken savaştan kaçmış biri olmaktansa ülkesini savunurken savaşta ölmüş biri olmak daha onurlu bir davranış.

Silah tutmasını öğrenmek için askere gitmene gerek yoktur ztn olası savaşta ztn senin elinde tabanca olur yada köydeki tüfek ztn dandik silahla eğitim yaptırıyorlar askerde
Sadece silah tutmak değil: olası savaş durumunda ilkyardımlar, siper kazmak, gıda sağlanması, tuzaklar, mayınlar, el bombaları, siper almak gibi vb eğitimler de verilmeli.

Şimdi burada büyük konuşmak istemiyorum savaşırım şöyle yaparım böyle sıkarım diye ama savaşmak isterim. Tabii bu fetih amaçlı bir savaş olmaz. Eğer ülkem ve sevdiklerim zulüm görüyor vatanım işgal edilmiş ise elimden geldiğince savaşırım cepheye giderim. En azından kendi değerlerimce ülkesi zor durumdayken savaştan kaçmış biri olmaktansa ülkesini savunurken savaşta ölmüş biri olmak daha onurlu bir davranış.
Hocam bende savaşmayı çok isterim lakin çok duygusalım karşımdaki terörist olsa bile öldürmek bana çok büyük hasar verir:"Sen niye böyle yaptın? Bir insanı öldürmek hoşuna mı gidiyor? Ne biçim bir insansın sen?" gibi hep kafamda sürekli olarak döner böyle düşünceler ve kendimi kötü hissederim onun için bedelli askerlik yapmıştım :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı