Ülkeniz için savaşır mıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babası ekmek almaya yollasa of puf çekecek elemanlar savaş naraları atmasın lütfen. Savaşırken arkada phonk müzik çalmıyor. Rusya-Ukrayna savaşından 1-2 görüntü görseniz bile fikirleriniz değişebilir.

Aslında Türkiye ne kadar ekonomik olarak rezil bir ülke olsa da askeri olarak oldukça güçlü bir ülke. Yani dünyada ilk 10'da olabiliriz bu alanda. Bu yüzden halk gücüne ihtiyacı yok ama olur da buna ihtiyacı olursa, savaşırım, elimden geleni yaparım.

Soru basit. Ülkeniz için savaşır mısınız?

Belki silah tutmaya elim vücudum vs. yetmez fakat en iyi nerede çalışabiliyorsam orada çalışır orada hizmet verirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz ikiniz hiç yurt dışına gittiniz mi? Milli olmadan savaşmam demiş bir de kafaya bak... Orada hep 2. sınıf vatandaş olacaksınız. Yurt dışına hatta memleketten uzağa gitme düşüncesi hoş geliyorken iş cidden o noktaya geldiğinde fikirleriniz 180 derece döner arkadaşlar. Ne o taraftasınız ne bu tarafta. İsterseniz ağzınızla kuş tutun, ana dilinizle yapabildiklerinizi, ait olduğunuz kültürle "elinizde tutabildiklerinizi" yabancı dilde, yabancı kültürde yapamıyorsunuz. Bakmayın sosyal medaya atıp tutan yazarlara. Türkiye'de ot gibi yaşamamış, insanıyla biraz muhatap olup, oranın havasıyla büyümüş herkes sıla hasreti çeker.

Evet belki burası b. K çukuru gibi ama çukur bizim çukurumuz arkadaşlar.

İşte buna sonuna kadar katılıyorum.

Finlandiya'ya gittiğim zaman oranın bana, benim oraya ait olmadığını iliklerime kadar hissetmiştim. İnsan ilişkilerinde de aynı şekilde "farklı biri" gözüyle bakıldığını da gayet net anlıyordum. Türkiye'de günlük hayatımda değinmediğim, alıştığım basit şeyleri bile orada zorla yapmaya, yerine oturtmaya çalıştığımı fark ettim.

Memleket gibisi yok dedim döndükten sonra. Bunun neticesinde bazı şeyleri kusurlarıyla sevmeyi öğrendim.

Yaşamayan anlayamaz bunları maalesef. Ne desen boş.

Eğer ki bugün İsrail'in yaptığı gibi sırf kendi sapkın düşüncelerimiz uğruna insanları öldüreceksek hayır. Ha ama bizi yurdumuzdan etmeye kalkarlarsa elbette ordunun bana vereceği her görev için hazırım.

@395014 Sevdiğin biri düşman tarafından öldürüldüğü zaman ve doğup büyüdüğün yerlerin harâbeye çevirildiğini gördüğün zaman da fikrin değişebilir.

Son düzenleme:
Eğer ki bugün İsrail'in yaptığı gibi sırf kendi sapkın düşüncelerimiz uğruna insanları öldüreceksek hayır. Ha ama bizi yurdumuzdan etmeye kalkarlarsa elbette ordunun bana vereceği her görev için hazırım.

@395014 sevdiğin biri düşman tarafından öldürüldüğü zaman ve doğup büyüdüğün yerlerin harâbeye çevirildiğini gördüğün zaman da fikrin değişebilir.

Sizin dediğiniz farklı hocam. Kaybedecek bir şeyim kalmadığı zaman ben de savaşırım. Ama burada insanlar gelip de tabii savaşırım ne olacak sanki tarzı söylemlerine kıl oldum.

Nişancılıkta ödüller aldım ama yine de savaşmadan önce harp okullarına girip kafam komutanlığa iyi basıyor mu diye test ederdim basmıyorsa nişancı olurdum heralde.

Tartışılabilir bir konu. Ülkemde savaşabilmem için öncelikle ülkemin de aynı değeri bana göstermiş olması gerekiyor. Her şey berbatken savaşmak için can atmıyorum açıkçası.

Tartışılabilir bir konu. Ülkemde savaşabilmem için öncelikle ülkemin de aynı değeri bana göstermiş olması gerekiyor. Her şey berbatken savaşmak için can atmıyorum açıkçası.
Ülkede böyle insanlar varken savaşmak biraz saçma geliyor sanki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı