Üniversite 7 yıl içinde bitmezse ne olur?

2 yıllık önlisans için 4 yıl, 4 yıllık lisans için de 7 yıl azami bitirme süresi verilecek. Bu süreler sonunda; kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için biri bütünleme olmak üzere 2 ek sınav hakkı tanınacak. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını 5’e indirenlere bu 5 ders için 3 yarıyıl, ek sınavları almadan 5 derse kadar başarısız olan öğrencilere 4 yarıyıl, 3 veya daha az dersten başarısız olanlara ise sınırsız sayıda sınavlara girme hakkı verilecek.
 
Merhaba. Basarisiz olunan tum dersler derken, benim bu donem 7 dersim var. Bunlari gectigimi varsayarsak, onumuzdeki donem 2 ders alip mezun olacagim. Bu durumda ne olacak nasıl olacak anlayamadim cidden.
 
@fakir pikaçu, anlıyorum. Doğru olanını yapmışsın, 2 yıllık bölümlerin hepsi boş. DGS desek alım az yapılıyor zaten gene uğraşıyorsun. Sıfırdan 4 yıllık üniversite kazanmak daha mantıklı. KPSS atama puanları da malum. Çok tıkandı çok, millet 2 senelik okuyup ne yapmayı düşünüyor? Merak etmiyor değilim aslında.

Özele girsen de hakkının düşüğünü verip seni çalıştırırlar. Sonra işçi hakkını gözetiyoruz ;) Bayağı iyi nereden baksan ya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı