Üniversite açık öğretimde askerlik ertelemesi için en yakın şubeye gitmek yeterli mi?

Daha fazla  
Açık öğretim ön lisans okuyorum ve ilk tecil için şubeye gitmem gerekiyor bildiğim kadarıyla fakat e-Devlet'de kayıtlı olan askerlik şubesine gitmem için il değiştirmem gerek. Direkt yaşadığım ildeki en yakın askerlik şubesine gitmem yeterli midir yoksa beni ildekli askerlik şubesine mi gönderirler? Ek olarak tecil için öğrenci işlerine mail yolladım geri dönüt bekliyorum. Belki oradan da erteleme yaptırılabilir.

En yakınındaki askerlik şubesine gidebilirsin onlar yardımcı olacaktır. Ancak bana olduğu gibi.
yüksek Lisans'ta henüz ders kaydı yapıp harç bedeli yatırmadığım için pasif öğrenci olarak gözüktüğüm için
Bir sebepten öğrenciliğini kendi sistemlerinde göremezseler sana bulunduğun eğitim kurumu ile iletişime geçmeni ve öğrenci olduğunun bilgisini e-Devlet'te kayıtlı olduğun askerlik şubesine bildirmelerini söyleyecektir.

Özetle en yakınındaki askerlik şubesi dahi uzakta değilse gitmenin zararı yok çok büyük ihtimal yardımcı olacaklardır. Normalde öğrenci işleri de tecil talebininden sonra gerekli işlemleri yapar ancak bu süreç ne kadar sürer bilmiyorum. Eğer en yakınındaki askerlik şubesi dahi uzakta ise öğrenci işlerine mailinden sonra bir süre onların halletmesini bekleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…