Üniversite artık okunur mu?

Yani abuk subuk üniversitelerde saçma bölümler okuyup mezun olunca kasiyer tezgahtar olacağına, 4 5 yıl üniversite sürecinde sanayide kaportacida çalışıp ustalassan örnek olarak okula vereceğin parayla dükkan açıp biraz sermaye ile hepsinden çok çok kazanırsın.

İnsanlar ustalığı zanaatkar mesleklerini kucumsuyor ama o kadar çok para kazanıyorlarki inanmazsınız.

bu benim almış oldugum serifikalar şuan ne iş veren serifikaya nede mezun oldugunuz üniye bakıyor iki şey var işi ne kadar paraya yaparsın dedikleri sana uygun mu hepsi bu o duruma gelmişiz

Dosya Ekleri

• soaoaooaoaoaooa.PNG
    67,3 KB · Görüntüleme: 167
biliyorum özellikle araba tamircileri

bu benim almış oldugum serifikalar şuan ne iş veren serifikaya nede mezun oldugunuz üniye bakıyor iki şey var işi ne kadar paraya yaparsın dedikleri sana uygun mu hepsi bu o duruma gelmişiz
Onlar küçük işletmelerdir. Günü kurtaranlar. Örneğin ben kendi işimde kalitesiz, ucuz eleman çalıştıramam. O nedenle kurumsal firmalarla çalışmak gerekmekte.

Bunca maceranın sonunda işssiz kalmak ve ailenin artık iş bul demesi de dahil mi ?
Hiçbir üniversite iş garantisi vermez, her şey öğrenciye bağlıdır. Kendini geliştirmeyen, şansı olmayan ve adı sanı belirsiz üniversitelere giden herkes işsiz kalmaya mahkumdur.

Amerika gibi gelişmiş bir ülkenin eğitim sistemini incelemeni öneririm. Bizde askerlikten kaçmak falan için bölüm okuyan tonla insan dolu ve devlet üniversitelerinin 2 yıllık alanlarında bizim vergilerimiz ile eğitim görüyor bu ot gibi insanlar.
O yüzden bizde de eğitim Full olarak paralı olmalıdır. Parası olmayan ise burs sınavına girip Amerika'da olduğu gibi ücretsiz okuyabilirler. Bu şekilde üniversite okumuş olmak için okuyanlar elenir ve üniversite okumanın bir statü değeri olur.
Kapasitesi üniversite okumaya yetmeyecek insanlar niye benim vergimle okul okuyor ki? Ara eleman açığı var, iş bilen tekniker yok piyasada.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…