Üniversite bölüm önerisi

Dediğim gibi zorunluluğa kaçıyor biraz. Sayısal dışı okursam durum belli istemeyerek de olsa öğrenmem şart.

Eşit Ağırlık için madem yazılım alanından ilerlemek istiyorsun, Yönetim Bilişim Sistemleri de düşünebilirsiniz. Hem akademik açıdan mühendislik kadar zor bir matematiği yok, hem de mevcut TYT AYT netleriniz ile gayet iyi üniversiteler kazanabilirsiniz.

Böyle düşünmemeniz lazım, birçok eşit ağırlık bölümü için iyi meslekler mevcut.

Hukuk ilgimi çekiyordu ama avukatlık harici bir mesleği kazanmak çok zor olduğundan tercihimi geri sayısala yönelttim. Ayrıca 4 yıldır fen lisesi okumuş olacağım orta seviye coğrafya ve tarih harici hiçbir bilgim yok. Aslında benim sorunum matematik değil fen biraz da kendimi yanlış açıkladım ama yine de matematik bölümünü okumak çok korkutucu🙂

Hukuk ilgimi çekiyordu ama avukatlık harici bir mesleği kazanmak çok zor olduğundan tercihimi geri sayısala yönelttim. Ayrıca 4 yıldır fen lisesi okumuş olacağım orta seviye coğrafya ve tarih harici hiçbir bilgim yok. Aslında benim sorunum matematik değil fen biraz da kendimi yanlış açıkladım ama yine de matematik bölümünü okumak çok korkutucu🙂
:D Nasıl istersen, başarılar dilerim.

Eşit ağırlık için madem yazılım alanından ilerlemek istiyorsun, yönetim bilişim sistemleri de düşünebilirsiniz. Hem akademik açıdan mühendislik kadar zor bir matematiği yok, hem de mevcut TYT AYT netleriniz ile gayet iyi üniversiteler kazanabilirsiniz.

Orada ne öğretiliyor farklı olarak. Ve iş imkanları aynı mı?

:D nasıl istersen, başarılar dilerim.

Teşekkürler zaman ayırdığın için.

Orada ne öğretiliyor farklı olarak. Ve iş imkanları aynı mı?

Yazılım ve yönetim dersleri bulunan multidisipliner bir bölüm, ancak mezunlarının %90'ı işin yazılım yani teknik pozisyonlarında çalışıyor. SAP İş Analistliği başta olmak üzere tüm yazılım sektöründe iş bulma imkanına sahip. Benim çalıştığım şirketteki SAP İş Analistlerini özellikle bu bölüm mezunlarından seçiyorlar, ancak benim gibi Back-End Developer olarak çalışan da var. Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği elbette önceliğin olsun ancak alternatif olarak öneri istediğin için bence eşit ağırlık alanındaki okunması en mantıklı bölüm YBS, sen sayısalcı olduğun için öncelikli olarak Mühendislik öneriyorum.

Yazılım ve yönetim dersleri bulunan multidisipliner bir bölüm, ancak mezunlarının %90'ı işin yazılım yani teknik pozisyonlarında çalışıyor. Sap iş analistliği başta olmak üzere tüm yazılım sektöründe iş bulma imkanına sahip. Benim çalıştığım şirketteki sap iş analistlerini özellikle bu bölüm mezunlarından seçiyorlar, ancak benim gibi Back-End developer olarak çalışan da var. Bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği elbette önceliğin olsun ancak alternatif olarak öneri istediğin için bence eşit ağırlık alanındaki okunması en mantıklı bölüm YBS, sen sayısalcı olduğun için öncelikli olarak mühendislik öneriyorum.

Çok fazla bilmediğim terim var😄. Yine de araştırıyım teşekkürler ilk plan dediğiniz gibi mühendislik ama kendime B C planı arıyordum. Aklıma yatarsa sınavda kısa bir süre de eaya ayırırım. Zaten hocalarımın önerisi de bu normalde EA okumam lazım fenden nefret ediyorum. Son ay zamanın kalırsa EA konularına bak olmazsa sınavda oradan da çözersin dediler. Sayısal puanı yetmeyip EA yeterse tercih yapabilirim.

Son düzenleme:
Benim de çocukluk hayalim oyun yapmaktı. Şuan yazılım mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim.
Olay şu ki ben kötü bir üniversitede okusam da ODTÜ'de İTÜ'de okumuş insanlarla da konuştum. Okulda öğrendiklerinin hayatlarına katkılarını %10 olarak falan değerlendirdiler. Ben de bu düşünceye katılıyorum.

Sen bu işi seviyorsan, ölene kadar bu işi yaparım diyorsan o bölümü oku. Öbür türlü okuma. Yurt dışına gideceğim, iyi para kazanacağım diye okuduğun okuldan pek hayır gelmez bence. Çünkü işini severek yapan adam her zaman senden bir adım önde olacak.

Onun dışında yurt dışında bir iş istiyorsan zaten üniversiteye bakmazlar. Amerika'daki adam muhtemelen ODTÜ'yü de bilmiyordur Pamukkale Üniversitesini'de bilmiyordur. Onlar için Harvard, MIT gibi yerlerde okumadıktan sonra pek önemi olmaz. Adam senin okuduğun bölüme göre senin bilgili olduğunu varsayar mülakta çağırır sorular sorar. Ama Türkiye'de öyle işlemez çoğu zaman.
Okulda işverenlerle, sektördeki kişilerle anket yaptık. %90'ı diplomanın önemli olduğunu söyledi.

Son olarak bölüm seçmede biraz geç kalmışsın bence. Ben oyun oynamayı seviyordum. 7-8 yaşımdan beri oyun yaratmak istemiştim. Lise zamanında da birkaç küçük şey yapmıştım. Ondan sonra kararım kesin oldu.
Fakat oyun dizaynı yapmak, kodlamasını yapmak çok ayrı şeyler. O yüzden önceden bir şeyler yapıp karar verseydin iyi olurdu. Bizim sınıfta çok insan var parası iyi diye, kolay iş diye, yazılım iyidir diye tercih yapıp pişman olan, beceremeyen insanlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı