Üniversite bölüm önerisi

Doğuhan_61

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400F

RX 6750XT

16 GB RAM

512 GB M2 SSD
Sene boyunca YTÜ gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği hedefim vardı ama yeteri kadar çalışamadığım ve sınav anını yönetemediğim için 49k sıralama yaptım ve buraya girmem şu an imkansız. Sonuçlar açıklandıktan sonra bayağı düşündüm ve aslında sene başında koyduğum hedefin sadece öylesine konmuş bir hedef olduğu sonucuna vardım. Sıralamam kötü olduğu için çok fazla düşünecek alternatifim de yok. Bu sene yazacaksam sadece 3 tane alternatif var kafamda: KTÜ eczacılık(rahat çalışma şartları ve para için), Marmara elektrik elektronik ve Marmara makine mühendisliği. Mezuna kalırsam ilgim olduğu için ODTÜ fizik veya İTÜ makine için kalmayı planlıyorum. ODTÜ fizik bölümünden mezun olursam hedeflerimi gerçekleştirmek için çok çalışmam gerektiği için başarısız olmaktan korkuyorum. İTÜ makine yazmak yerine de Marmara makine yazmak cazip geliyor. Ne istediğimi tam olarak bilmiyorum ve eczacılık yazarsam pişman olurum diye korkuyorum. Biliyorum sonuç olarak karar vermesi gereken benim ama kafam çok karışık olduğu için sizden de fikir almak istedim.

Sene boyunca YTÜ gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği hedefim vardı ama yeteri kadar çalışamadığım ve sınav anını yönetemediğim için 49k sıralama yaptım ve buraya girmem şu an imkansız. Sonuçlar açıklandıktan sonra bayağı düşündüm ve aslında sene başında koyduğum hedefin sadece öylesine konmuş bir hedef olduğu sonucuna vardım. Sıralamam kötü olduğu için çok fazla düşünecek alternatifim de yok. Bu sene yazacaksam sadece 3 tane alternatif var kafamda: KTÜ eczacılık(rahat çalışma şartları ve para için), Marmara elektrik elektronik ve Marmara makine mühendisliği. Mezuna kalırsam ilgim olduğu için ODTÜ fizik veya İTÜ makine için kalmayı planlıyorum. ODTÜ fizik bölümünden mezun olursam hedeflerimi gerçekleştirmek için çok çalışmam gerektiği için başarısız olmaktan korkuyorum. İTÜ makine yazmak yerine de Marmara makine yazmak cazip geliyor. Ne istediğimi tam olarak bilmiyorum ve eczacılık yazarsam pişman olurum diye korkuyorum. Biliyorum sonuç olarak karar vermesi gereken benim ama kafam çok karışık olduğu için sizden de fikir almak istedim.
Bölüm önerisi benim görüşüm olarak dünyanın en boş şeyidir, nedeni ise kişi yatkın olduğu şeyi içgüdüsel olarak en iyi kendisi bilir. ODTÜ bilgisayar mühendisliği yazan kişi bilgisayara yatkın değil, başka bir şeye yatkın ise başarılı olma ihtimali de bir o kadar düşük olur ve bunalıma sık girer. bence kendi yatkın olduğun ve içini en iyi ısıtan bölüm ne ise veya ona yakın olarak en iyisi ne ise o bölüme gitmen senin için daha iyi olacaktır. olur da birisi bir bölüm söyler önü açık vs. diye sen işini sevmeyerek yaparsın falan çok kötü olur. zaten bazı zamanlar sevdiğin iş bile seni çok zorlayıp artık yeter diceksin bir de sevmediğin iş olursa düşünmek bile çok kötü.

Öncelikle yaşadığın karışıklık çok doğal, böyle kararlar kolay olmuyor. Hedeflerin arasında gidip gelmen, farklı bölümleri değerlendirmen aslında düşündüğünün ve araştırdığının göstergesi. Gemi mühendisliği ilgini çekmiş ama sınavda istediğin sonucu alamayınca motivasyon da etkilenmiş olabilir. Eczacılık rahat çalışma ve iyi kazanç avantajı sunar, ama gerçekten sevip sevmediğini iyice düşünmek önemli. Elektrik-elektronik ve makine mühendisliği de iyi seçenekler, özellikle ilgini çeken tarafları varsa değerlendirebilirsin. Mezuna kalmayı düşünüyorsan ODTÜ fizik zorlu ama emek verince başarılabilir; İTÜ makine de güzel bir tercih olabilir. En önemlisi, ne yaparsan yap kendi iç sesini dinleyip, uzun vadede mutlu olabileceğin bir alan seçmen.

Bölüm önerisi benim görüşüm olarak dünyanın en boş şeyidir, nedeni ise kişi yatkın olduğu şeyi içgüdüsel olarak en iyi kendisi bilir. ODTÜ bilgisayar mühendisliği yazan kişi bilgisayara yatkın değil, başka bir şeye yatkın ise başarılı olma ihtimali de bir o kadar düşük olur ve bunalıma sık girer. Bence kendi yatkın olduğun ve içini en iyi ısıtan bölüm ne ise veya ona yakın olarak en iyisi ne ise o bölüme gitmen senin için daha iyi olacaktır. Olur da birisi bir bölüm söyler önü açık vs. diye sen işini sevmeyerek yaparsın falan çok kötü olur. Zaten bazı zamanlar sevdiğin iş bile seni çok zorlayıp artık yeter diceksin bir de sevmediğin iş olursa düşünmek bile çok kötü.

Şu an sevdiğimi düşündüğüm bir işi aslında sevmiyorsam ne yaparım diye düşünüyorum. Eczacılık yazarsam rahat bir meslek olduğu için çok sevmiyorsam bile bir şekilde yaparım diye düşünüyorum. Mühendislik okuyup da sevmediğimi fark edersem o işe odaklanmak zorundayım başarılı olmak için.

Eczacılık şu anda hiç de öyle rahat iş imkanı olan bir bölüm değil. Yeni mezunları ciddi oranda iş bulma sıkıntısı çekiyor. Dükkan açmak için kontenjan sınırlaması geldiğinden beri çoğu Eczacılık mezunu Eczane açamıyor yer olmadığından ötürü. Eczane açamayınca zaten geriye genelde ilaç sektörü kalıyor, ilaç sektöründe de Kimya Mühendisleri ile rekabet oldukça yüksek. Boşuna Eczacılık bölümünün kontenjanını 2 yıldır düşürmüyorlar. Artık tercih edilebilir olmaktan çok uzak bir bölüm.

Eczacılık şu anda hiç de öyle rahat iş imkanı olan bir bölüm değil. Yeni mezunları ciddi oranda iş bulma sıkıntısı çekiyor. Dükkan açmak için kontenjan sınırlaması geldiğinden beri çoğu eczacılık mezunu eczane açamıyor yer olmadığından ötürü. Eczane açamayınca zaten geriye genelde ilaç sektörü kalıyor, ilaç sektöründe de kimya mühendisleri ile rekabet oldukça yüksek. Boşuna eczacılık bölümünün kontenjanını 2 yıldır düşürmüyorlar. Artık tercih edilebilir olmaktan çok uzak bir bölüm.

Dükkan devralmak gibi bir düşüncem var. Sıfırdan açmak çok zor biliyorum ama illaki para karşılığı dükkan devreden biri bulunur diye düşünüyorum.

sevdiğin ve yatkın olduğun işi seçmek en iyisi ama yine de öneri de bulun diyorsan Eczacılık mantıklı hiç bir eczacı eczacı olun demiyor bunun sebebi eczane limiti olması eğer paran varsa eczacı olmak çok mantıklı direk gibip kendine deczane devir alabilirsin yerine göre değişir ama 4-5 milyona alabilirsin ya da en kötü eys ile devlet sana eczane açma şansı tanıyor ama bu açabildiğin yerler çok iyi yerler olmuyor genelde şehir merkezleri ya da batı da çıkmıyor mesela doğu da bir şehirde ya da büyük bir il de ise ilçesinde sana eczane açma hakkı tanıyor ama bazen eczane açmak devir almaktan daha pahalıya da denk gelebiliyor ama Eczaneni açınca Parasını iyi kazanıyorsun aylık herşeyi çıkarınca 100 binden fazla kazanç olarak kazanırsın çoğu yerde yerine göre değişse de a

Dükkan devralmak gibi bir düşüncem var. Sıfırdan açmak çok zor biliyorum ama illaki para karşılığı dükkan devreden biri bulunur diye düşünüyorum.

Dükkan devralmaya devir parasına minimum 9-10 milyonun varsa tercih edilebilir. Aksi durumda uzak durmanı öneririm.

4-5 milyona alabilirsin

4-5 milyona nerede var hocam eczacılık mezunu arkadaşımla çok araştırdık minimum 8 den başlıyor orta halliler 9-10 milyon devir parası istiyor. Hastane yakını cadde üstü dükkanlardan hiç bahsetmiyorum 15-20 milyondan fazla isteyenler var.

Dükkan devralmaya devir parasına minimum 9-10 milyonun varsa tercih edilebilir. Aksi durumda uzak durmanı öneririm.

4-5 milyona nerede var hocam eczacılık mezunu arkadaşımla çok araştırdık minimum 8'den başlıyor orta halliler 9-10 milyon devir parası istiyor. Hastane yakını cadde üstü dükkanlardan hiç bahsetmiyorum 15-20 milyondan fazla isteyenler var.

Devir parasını bir şekilde hallederiz ama kazancına değer mi ondan tam emin olamadım. Orta halli bir eczane ne kadar kazanıyor ortalama bilginiz var mı?

4-5 milyona nerede var hocam eczacılık mezunu arkadaşımla çok araştırdık minimum 8 den başlıyor orta halliler 9-10 milyon devir parası istiyor. Hastane yakını cadde üstü dükkanlardan hiç bahsetmiyorum 15-20 milyondan fazla isteyenler var.
Hocam 9-10 milyon devir ücreti hangi şehirde bir de orta halli dediğiniz dükkanlar ne kadar kazanıyorlar bilginiz var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı