Üniversite ders seçim ekranında AKTS dolmuyor

Ardpow

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx6600 - İ312100F - 16 Gb Ram
Merhaba arkadaşlar, ben bu sene İzmir Katip Çelebi Üniversitesi medya ve iletişim bölümünü kazandım şu an ders seçim ekranında zorunlu dersler kısmında sadece 4 ders var ve bunların hepsini seçtiğimde akts dolmuyor bu akts dolması zorunlu mu acaba? Bir de zorunlu dersler dışında seçmeli ders seçemiyorum sanırım ilk dönem yok.

1663139078621.png

Dolmasına gerek yok. İlk yıl genelde az ders veriyorlar ve AKTS'yi dolduramıyorsun zaten. Tüm zorunlu dersleri seçtiğinden eminsen bir problem çıkmaz. Danışman hocana mail atabilirsin.

Teşekkür ederim bende AKTS'yi dolduramıyorum diye bir sorun var sanmıştım.

Dolmasına gerek yok. İlk yıl genelde az ders veriyorlar ve AKTS'yi dolduramıyorsun zaten. Tüm zorunlu dersleri seçtiğinden eminsen bir problem çıkmaz. Danışman hocana mail atabilirsin.

Merhaba bir şey daha soracağım Bölümümüm öğretim planına girdiğimde ilk dönem için birkaç ders daha koymuşlar bunlar bende çıkmadı sorun olur mu?

1663141022183.png

Teşekkür ederim bende AKTS'yi dolduramıyorum diye bir sorun var sanmıştım.

Merhaba bir şey daha soracağım Bölümümüm öğretim planına girdiğimde ilk dönem için birkaç ders daha koymuşlar bunlar bende çıkmadı sorun olur mu?

Eki Görüntüle 1517195
Bence danışman hocanızla bir görüşün en kısa zamanda.

Senin durumun büyük ihtimalle şöyle, diyelim bölüme 50 kişi kaydoldu dolayısıyla öğrenci işleri iş bilmemezlik yapıp 50 kişilik açtı dersi. Tabii o dersi geçen senelerde alıp kalan öğrenciler de o dersi seçince kontenjan doldu dolayısıyla o dersler sistemden kalktı. Büyük ihtimalle tercih döneminin sonuna kadar kontenjan arttırılır ve tekrar sisteme gelir ama yine de okulu arayıp bu bu bölümdeki bu zorunlu dersler sistemde gözükmüyor sanırım kontenjanı dolmuş diye bilgilendirme yapabilirsin.

Senin durumun büyük ihtimalle şöyle, diyelim bölüme 50 kişi kaydoldu dolayısıyla öğrenci işleri iş bilmemezlik yapıp 50 kişilik açtı dersi. Tabii o dersi geçen senelerde alıp kalan öğrenciler de o dersi seçince kontenjan doldu dolayısıyla o dersler sistemden kalktı. Büyük ihtimalle tercih döneminin sonuna kadar kontenjan arttırılır ve tekrar sisteme gelir ama yine de okulu arayıp bu bu bölümdeki bu zorunlu dersler sistemde gözükmüyor sanırım kontenjanı dolmuş diye bilgilendirme yapabilirsin.

Bende öyle düşünmüştüm sanırım sistemsel bir hata var okulu arayacağım cevap için teşekkürler.

Bence danışman hocanızla bir görüşün en kısa zamanda.

Şimdi ders seçme ekranına girdiğimde bütün dersler gözüküyordu hepsini seçip onayladım teşekkürler hocam.

1663152607018.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı