Üniversite gerçekten gerekli mi?

polS

Picopat
Katılım
14 Kasım 2021
Mesajlar
199
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, üniversite okumak gerçekten önemli mi? Okumazsak ne kaybederiz? Türkiye şartlarında üniversite okumak sizin gözünüzde değeri nedir?
 
Selamlar, üniversite okumak gerçekten önemli mi? Okumazsak ne kaybederiz? Türkiye şartlarında üniversite okumak sizin gözünüzde değeri nedir?
Dostum insan tanırsın vizyonun genişler ama bu da çevreni ve arkadaşlarını seçmene bağlı. Universite diploma alacağın bir yer ben gidemedim o yüzden çok üzgün ve kırgınım. İmkanın varsa mutlaka git 👍
 
Ben kendim 2 üniversite okuyorum ve bu dönemde pek gereği olmadığını düşünüyorum. Neden dersen üniversiteden mezun olursun istediğin bir şirkete girmek istersin senden 5 senelik tecrübe ister. Tamam dersin başka yer bakarsın o da 3 senelik der. Kısacası hepsi tecrübe diye bir yerlerini yırtar ama senin tecrübe kazanmana yardımcı olmazlar. Ondan sonra yaşlı kesim emekli olmadığı için üniversite mezunu işsiz sayısı artar. Bu da ülkemizde bir kısmı gizlenen işsizlik oranın artmasına sebep olur.
 
Yapacağın iş diploma gerektiriyorsa evet gerektirmiyorsa o işi dışarıdan öğrenin daha kısa sürede daha az stresli olur fakat şunu söylemeden geçmeyeceğim. İyi bir üniversitede alacağın eğitim sadece dersler olmuyor hayat hakkında çok fazla şey öğreniyorsun. Ben Ege elektrik mezunuyum elektrik alanında çalışmayı düşünmüyorum ama hayata tekrar gelsem o okuldaki hocaların hayat tecrübeleri için tekrar o bölümü yazabilirdim. Hocaların kendimi bulmamada, bu hayattan ne istediğimi bulmamda falan çok yardımcı oldular.
 
Üniversite her zaman herkese gereklidir. Zamanında okumamış ancak bir şekilde zenginleşmiş insanlar, ünlüler bile sonradan üniversite okuyor. Bir tanesi hariç...

Elinizdeki diploma her zaman sizin için bir garanti, bir artıdır. Hiçbir şey olmasa bile çevreniz genişler, kendinizi geliştirirsiniz veya yaşama bakış açınız değişir. Yine de üniversiteyi okurken hakkını vermeli, sadece diploma almaya çalışmamalısınız. Yoksa üniversite bittiğinde şimdi ne yapacağım diye düşünmeye başlarsınız.
 
Bölüme ve Üniversiteye göre değişir. Tüm olay kendini geliştirmekte zaten. Sen ne kadar iyi bir üniversiteye gidersen git eğer boş geçirirsen yıllarını üniversitenin hiç bir anlamı kalmaz.
 
İibf den bölüm okuyacaksan falan onun yerine git bir mobilyacıda işe gir, meslek öğren. 4-5 yıl sonra yaşıtların iş ararken sen çoktan altına arabanı çekmiş olursun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı