Üniversite için 1,5GHz işlemcili laptop yeterli mi?

Ahmet Çavdar

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
476
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Aspire A715-75G - İ5 10300H 2.5 GHz Turbo 4.5 GHZ - Intel UHD Graphics & GTX 1650 - 16 GB 2933 MHz



Asus TUF Gaming FX-505DT BQ180T - R5 3550H 2.1 GHz Turbo 3.7 GHz - Vega 8 & GTX 1650 - 16 GB 2400 MHz
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar merhaba, bir cihazım var. 4 çekirdek 1,5GHz, 8 RAM, 256 GB hafıza. Bu cihaz üniversitede işimi görür mü? Grafikle alakalı bir bölüm okumayacağım Allah izin verirse. Biraz yavaş olsa da Windows 7 işletim sisteminde Office programları ve kod yazma gibi işlere yetecek, nette dolanmamı sağlayacak seviyede midir bu cihaz?
 
Arkadaşlar merhaba, bir cihazım var. 4 çekirdek 1,5GHz, 8 RAM, 256 GB hafıza. Bu cihaz üniversitede işimi görür mü? Grafikle alakalı bir bölüm okumayacağım Allah izin verirse. Biraz yavaş olsa da Windows 7 işletim sisteminde Office programları ve kod yazma gibi işlere yetecek, nette dolanmamı sağlayacak seviyede midir bu cihaz?
1.5Ghz işe yarayacağını sanmam bi tık daha iyi olan 1.8 veya 1.7 gibi bir şey alsan grafik için daha iyi olur.
 
SSD de eklerseniz söylediğiniz işleri görür hocam.
Cihaza gömülü, telefon hafızaları gibi bir parça şeklinde. Hızı da hafıza kartı hızındadır diye tahmin ediyorum. Ama hıza ihtiyacım yok. İşlerimi yaptırsın yeter.
Link atar mısınız?
Ayrıca bütçe nedir?
Linki yok, ürün arkadaşımın eski bilgisayarı. Temiz kullanmış ve geçen gün bi temizlik yaptık beraber. Eski haline nazaran daha az ısınıyor. Ben ek olarak soğutma için dahili fan ayarlayacağım.
İşlemci nedir hocam bilmeden bir şey diyemeyiz. 4 çekirdek Celeron işlemci de var. i5 de var.
Emin olmamakla beraber galiba mobil işlemcilerdeki gibi çok da aman aman kalitesi olmayan bir şey. Celeron varsayabiliriz.
1.5Ghz işe yarayacağını sanmam bi tık daha iyi olan 1.8 veya 1.7 gibi bir şey alsan grafik için daha iyi olur.
Grafiğe ihtiyaç duymayacağım. En çok video izlememe yetecek kadar bir grafik kartı bile yeterli ki onu da her makine sorunsuz yapar diye düşünüyorum :)
Hangi bölümü okuyacaksınız? Benim bildiğim kadarıyla kod yazma denen şeyler öyle aman aman ağır şeyler değil. Ama tabii mesela Matlab var onun programı ağır, onu bilemem. Onun dışında Office programları ve internet için fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum.
Allah kerim hocam, mühendislik hedef. Ama grafikle alakalı bölümlere çok da sıcak bakmıyorum. Yazılım veya bilgisayar ilk hedef Allah izin verirse. Ayrıca haklısınız o işlemler ağır değil ama şimdiye kadar 2 GHz altında işlemci kullanmadım bilgisayarda. O sebeple bilmediğimden buraya sormak istedim.
256 GB zaten SSD olmasın?
Yukarıda bahsettiğim gibi gömülü hafıza.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı