Üniversite için 10.000 TL'ye laptop önerisi

Bütçe
10000
Çok fazla ürün skalası var. Bir çok model fazlasıyla işinizi görür. Önerim Monster, Lenovo, Dell tarafından olacaktır. Size en uygun en güncel modeli bulup eğitim hayatınız boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sizin yerinizde olsam alacağım model kesinlikle ;

Monster'ın pek çok modeli sıkıntılı. Özellikle de Abra serisi.
 
Merhabalar. Bu yıl üniversiteye başlayacağım. Ve eğer yüz yüze olursa yurtta kalacağım. Bunun için de bana taşınabilir bir bilgisayar lazım. Normalde iPad almayı değerlendirirdim fakat okuyacağım bölüm dolayısıyla kreatif projelerde bulunacağım. Bu da Adobe programlarını gerekli kılıyor. Ondan dolayı bana güçlü bir bilgisayar lazım, çok ağır olmasa iyi olur (misal bir MSI gibi 3-4 kiloları bulmasa iyi olur fakat başka seçenek yoksa ona da razıyım). Bütçe sınırlamam pek yok gibi ama ailemi de zorlamak istemiyorum. Ekonomik durum dolayısıyla sanırsam istediğim özellikler bir 10.000 lira civarında edinilebilecek, bunu bir çapa noktası olarak alabiliriz.

Yani özet olarak taşınabilir, performanslı bir laptopa ihtiyacım var edit ve tasarım işleri için.

Bir de MacBook'lar hakkında düşüncelerinizi de merak ediyorum. Zira donanım olarak çok iyi olmasa da optimizasyonla o açığı kapatabiliyorlar ve bu da hafif ama bir dereceye kadar performanslı bilgisayarlar sağlıyor. Sizce alınır mı? Şimdiden teşekkürler...


Ben 9 bin TL civarına HP aldım bu boyutta dokunmatik ekranı var modeli de bu:

İkisinin arasında bakabilirsin.
Ben herhangi cripto işlemimi veya Online eğitim, okul işlerimi HP'den hallediyorum hiç kasma yok çok hafif ve kullanışlı.
 
Monster'ın Abra serisini kullanmış birisi olarak öneremem. Serinin (belkide benim kullandığım modelin) kronik sorunları vardı. Devamlı BSOD yemekten ciğerim solmuştu ve bunun sebebi de sürücülerdi. Monster her ne kadara özellik olarak makul gelse de malzeme kalitesi de iyi değil. HP Pavilion 16-A0018NT 3Y4V0EA i7-10750H 16 GB 512 GB GTX1660TI 16.1" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu laptop 1660ti'ın 6GB VRAM'i ile yapacağın işlerde sana tatmin edici bir performans sunacaktır.
 

Geri
Yukarı