Üniversite için hesap makinesi mantıklı mı?

Trencmivront

Hectopat
Yer
Hatay/Samandağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Vivobook S15
Ryzen 9 8945HS
Radeon 780M
32GB RAM
1TB SSD
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Bölümüm bilgisayar mühendisliği. Öğrencilerin mühendislik dersleri için bilimsel hesap makinesi aldıklarını gördüm. Bilgisayarın hesap makinesinde bilimsel modu var ama normal bir bilimsel hesap makinesi mi almalıyım yoksa bilgisayardakini mi kullanmalıyım bilmiyorum. Eğer normal bir tane almam gerekli ise önrebileceğiniz uygun fiyatlı var mı? Ayrıca sınavlarda kullanmalık bir tane de önerir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Bilimsel hesap makinesi sınavlarda kesinlikle lazım oluyor. Kampüste kırtasiye varsa kiralık hesap makineleri vardır, oradan ucuza kiralayabilirsiniz.

Casio FX82-EX almistim ben bilgisayar muhendisligine baslarken. Hocalar hesap makinesi alinmasini oneriyor zaten sinavlarda vs. bilgisayar veya akilli telefon kullanimina izin verilmiyor cunku.

Üniversitelerin sınav kurallarına bakınca bilimsel hesap makinesini yasak gösteriyorlardı. O nedenle kafam karıştı. Ayrıyeten 4 işlem hesap makinesi de alınır mı? Bir de bazıları da "derslerinde hangi işlemleri yapıyorsan hepsini kapsayan bir tane almalısın." diyor. Onun için alacaksam integralli bir tane alacağım yani bu olmuyor. Ayrıca hesap makinesinin hafızalı olması benim için iyi olur mu yoksa çok bir şey fark etmez mi?

Ben kenko kk-82ms-b kullanıyorum son sınıf oldum işimi gördü bugüne kadar
Bende de 240 fonksiyonlu bir hesap makinesi var uzun zaman önce ucuzluk pazarından 20 tl ye almıştım. Kadio kd-350ms. Ama yeterli olur mu bilmiyorum. Ondan dolayı önerilere başvurdum.

Üniversitelerin sınav kurallarına bakınca bilimsel hesap makinesini yasak gösteriyorlardı. O nedenle kafam karıştı. Ayrıyeten 4 işlem hesap makinesi de alınır mı? Bir de bazıları da "derslerinde hangi işlemleri yapıyorsan hepsini kapsayan bir tane almalısın." diyor. Onun için alacaksam integralli bir tane alacağım yani bu olmuyor. Ayrıca hesap makinesinin hafızalı olması benim için iyi olur mu yoksa çok bir şey fark etmez mi?

Bende de 240 fonksiyonlu bir hesap makinesi var uzun zaman önce ucuzluk pazarından 20 tl ye almıştım. Kadio kd-350ms. Ama yeterli olur mu bilmiyorum. Ondan dolayı önerilere başvurdum.

Sinavda hesap makinesi kullanimin hocaya bagli bir sey. Ben Matematik, devre teorisi, lineer cebir ve fizik derslerinde kullandim. Ikinci sinifta diferansiyel denklemler dersinde hesap makinesi serbest degildi mesela.

Sinavda hesap makinesi kullanimin hocaya bagli bir sey. Ben Matematik, devre teorisi, lineer cebir ve fizik derslerinde kullandim. Ikinci sinifta diferansiyel denklemler dersinde hesap makinesi serbest degildi mesela.
Peki hafızalı olması gerekli olur mu?

Bu arada başlığı yanlış yazmışım. Tepkilerin fazla olmasına sebep olan buymuş demek ki.

Son düzenleme:
Peki hafızalı olması gerekli olur mu?

Bu arada başlığı yanlış yazmışım. Tepkilerin fazla olmasına sebep olan buymuş demek ki.

FX82-EX modelinden daha dusugunu kullanan arkadaslarim vardi ben biraz daha iyisi olsun diye bunu almistim. Insaat muhendisligi vs. okusan daha kompleks bir makine al derdim ama bilgisayar icin bu seviye gayet yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı