ODTÜ makinede hazırlık okuyorum. Oyun ve mühendislik programları için bilgisayar alıcam fakat arada kaldım. 7-8k arasi para ayırmıştım. Sorum yazıyor zaten. O paraya GTX1050'li laptoplar alınırken masaüstünde RTX 2060 bile alınabiliyor. Bu arada Ankara'da oturuyorum, yani yurtta ya da öğrenci evinde değilim.
Kesinlikle masaüstü, zaten kendi evinizdesiniz bir oraya bir buraya taşıma derdiniz yok. Ancak bazı üniversitelerde hocalar derse bilgisayar getirirseniz iyi olur vs. diyorlar özellikle çizim derslerinde.
Eğer yolculukta yanınızda taşıyacaksanız ve özellikle yolculuğunuz uzun sürüyorsa hafif bir dizüstü almanızı tavsiye ederim. Ben Bilgisayar Müh. okuyorum. Kesinlikle dizüstü lazım oluyor.
Naçizane görüşüm bütçenizin yarısından bir tık fazlasına bir masaüstü almanız ve kalan muhtemelen 3.000TL ile mühendislik işleri için gerekecek basit ama ergonomik bir notebook almanız.
Sorunun cevabını vermişsin zaten. Kullanacağın CAD programlarını(Solidworks, unigraphics nx, autocad vb.) her ikisinde de kullanabilirsin. Laptop sana pahalıya gelir. Alacağın GTX1050'li laptop oyunlarda seni üzer. "Ne tür oyunlar oynuyorum?" sorusunun cevabını verirsen mesela kapanır.
Sorunun cevabını vermişsin zaten. Kullanacağın CAD programlarını(Solidworks, unigraphics nx, autocad vb.) her ikisinde de kullanabilirsin. Laptop sana pahalıya gelir. Alacağın GTX1050'li laptop oyunlarda seni üzer. "Ne tür oyunlar oynuyorum?" sorusunun cevabını verirsen mesela kapanır.