Üniversite için motor alınır mı?

Nesnacefe

Hectopat
Daha fazla  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde okuyorum. Ulaşımı otobüs ile sağlıyorum. Bu ara içimde motor alma hevesi oluştu. Okula, spora, merkeze vb. gitmek için mantıklı gibi geldi ama bir yandan da babam arabayı vermeyi kabul etti fakat onun sorumluluğunu almak istemiyorum (şehir içinde manuel stresi, park stresi vb. ile uğraşmak istemiyorum). Sizce 60K'ya TK03 almak mantıklı mı? B1 ehliyetim var.

B1 ehliyetim olduğu için TK03 düşündüm elektrikli bisiklet ile merkeze ulaşım kolay olur mu 20km?

Motosiklet kadar hızlı olmaz tabii ama 750W civarı bir bisiklet ile ortalama 40-45 KM/H ile cadde kenarından rahat bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca bu sırada normal bir bisikletin %20'si civarı da olsa bisiklet süreceğinizden daha sağlıklı olur. Benzin masrafınız da olmaz.

TK03'ü çok dandik olduğu için önermedim, görünüşüne bakmayın. 50 CC cub motorlara bakabilirsiniz alternatif olarak.

Motosiklet kadar hızlı olmaz tabii ama ortalama 40-45 KM/H ile cadde kenarından rahat bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca bu sırada normal bir bisikletin %20'si civarı da olsa bisiklet süreceğinizden daha sağlıklı olur. Benzin masrafınız da olmaz.

TK03'ü çok dandik olduğu için önermedim, görünüşüne bakmayın. 50 CC cub motorlara bakabilirsiniz alternatif olarak.

Tamamdır teşekkür ederim.

Elektrikli bisiklet bana kalırsa da daha mantıklı. Mesafe olarak tam bilgim olmasa da gidiş geliş 20km dayanacağını düşünüyorum. Ayrıyeten motoru aldım kullanayım olayı da olmamalı. Bunun üzerine bir de güzel bir ekipman dizmelisiniz ki bu da ekstra masraf. Bana kalırsa elektrikliden devam edin.

Elektrikli bisiklet bana kalırsa da daha mantıklı. Mesafe olarak tam bilgim olmasa da gidiş geliş 20km dayanacağını düşünüyorum. Ayrıyeten motoru aldım kullanayım olayı da olmamalı. Bunun üzerine bir de güzel bir ekipman dizmelisiniz ki bu da ekstra masraf. Bana kalırsa elektrikliden devam edin.

Okul yurt 3.5km onun için uygun ama arada merkeze de giderim merkez 20km sorun o.

Okul yurt 3.5km onun için uygun ama arada merkeze de giderim merkez 20km sorun o.

Modele göre değişmekle, genelde 50 km civarı menzilleri oluyor. En kötü yanınızda yedek batarya taşırsınız, menzil de iki katına çıkar.

Alırken özelliklerine dikkat ederek aldığınız sürece o kadar bütçeyle çok rahat sizi o mesafelere götürüp getirebilecek hatta yüksek hızlara çıkabilecek bi ebike alırsınız. Kendim şahsen motor taraftarı olsam da bütün ekipmanlarımı ailemin kullanmadıklarından dizdim ve her türlü teknik bakım vs ben uğraştığım için ciddi derecede tasarruf ettim. Sıfırdan başlamak ekipman manasında gerçekten masraflı.

kendim 10k tlden belki biraz fazla harcayarak 2000wattlık 50km menzili olan bi ebike yapmıştım. Kendisi ekte. Tamam kabul ediyorum biraz uzaydan düşmüş gibi saçma birşeydi ama sonuç olarak malzeme parası o civarlardaydı. Ama 70kmh yapıyordu çok epikti o manada

Dosya Ekleri

• 1765093779284.jpeg
    1765093779284.jpeg
    259,8 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde okuyorum. Ulaşımı otobüs ile sağlıyorum. Bu ara içimde motor alma hevesi oluştu. Okula, spora, merkeze vb. gitmek için mantıklı gibi geldi ama bir yandan da babam arabayı vermeyi kabul etti fakat onun sorumluluğunu almak istemiyorum (şehir içinde manuel stresi, park stresi vb. ile uğraşmak istemiyorum). Sizce 60K'ya TK03 almak mantıklı mı? B1 ehliyetim var.

Beni yanlış anlamanızı istemem ama manuelin stresini kaldıramayan birisi motorun stresini nasıl kaldıracak? Çocuk oyuncağı değil bu kaza yaptığınız hız fark etmeksiniz yüksek ihtimalle hasar alıyorsunuz. Ki 50 CC bir scooter bile alsanız 60'lı hızlara çok rahat çıkıyorlar. 60 ile bir yere çarpmak da öldürmese bile kalıcı hasar bırakabilir. Önce trafikteki stresinizi yenin sonra motora bakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı