Üniversite için motor alınır mı?

Beni yanlış anlamanızı istemem ama manuelin stresini kaldıramayan birisi motorun stresini nasıl kaldıracak? Çocuk oyuncağı değil bu kaza yaptığınız hız fark etmeksiniz yüksek ihtimalle hasar alıyorsunuz. Ki 50 CC bir scooter bile alsanız 60'lı hızlara çok rahat çıkıyorlar. 60 ile bir yere çarpmak da öldürmese bile kalıcı hasar bırakabilir. Önce trafikteki stresinizi yenin sonra motora bakın.

Manuel motor kullanmıştım daha kolay ve kullanılabilir gelmişti olmazsa otomatik alabilirim.

Şahsen Ankara’da trafikten bıkmış biri olarak ben de motor almayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. Ülkede gerçekten doğru araç kullanan kişi sayısı az. Manisa’da trafik durumu nasıldır bilmiyorum ama Ankara’ya göre daha katlanılabilir olduğunu düşünüyorum. Arabayla git gel ne güzel işte bir süre sonra alışırsın panik yapma. Hepimiz o acemilik döneminden geçtik.

Manuel motor kullanmıştım daha kolay ve kullanılabilir gelmişti olmazsa otomatik alabilirim.

Manuel motor kullanabilmeniz trafikte motor kullanabilmeniz demek değildir. Otomatik manuel fark etmeksinizin önce trafiği öğrenmeniz gerekir. Hele ki motor bu 2 tekerdesiniz tüm kaporta sizsiniz. Bana kalırsa önce araba ile trafiğe alışın.

Elektrikli bisiklet denildiği gibi daha mantıklı olur, babam 15.5kmlik yolu RKS'nin 250W'lık modeliyle gidip geliyordu tek şarj ile. Hız limitini kaldırınca düz yolda 33-35, hafif aşağı eğimde 40-42kmh hızla seyahat ediliyor yokuş yukarı ise eğime göre hafif pedal desteği ile bayağı gidiliyor. 750W'lık modelleri ile bayağı rahat edilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı