Üniversite kaydımı silince askerliğe tecil hakkım var mı?

dwightp

Hectopat
Daha fazla  
Selam,
Önümüzdeki sene 22 yaşıma gireceğim. Üniversitede hazırlık okuyordum ve 2 sene derslere girmediğim için kaydım silindi. Bu sene de sınava girip başka bir üniversitede başka bir bölüme girmeyi düşünüyorum.
4 yıllık üniversitenin zorunlu hazırlığından kaldım, peki askerlik tecil hakkım var mıdır?
İnternetten araştırdığım kadarıyla fakülteden ilişkisi kesilenlerin 2 yıl tecil hakları olduğu yazıyor. Tecil etmek için okuldan herhangi bir belge gidip almam gerekiyor mu ?

Bu arada askerlik 2029 yılına kadar tecilli gözüküyor ama okul ne zaman tecili bozar bilmiyorum.

Son düzenleme:
Benimde seninle aynı sorunum var halledebildin mi merak ettim.

Ben açıkçası kayıt yenılemeyıp bırakacaktım ondan sormustum ama bırakmadım sende durumlar ne.

Hocam ben de kayıtı oto kendisi silene kadar gitmedim ama yenilemiştim şimdi girdim sınava bakalım açık öğretime kaydolucam okudugum anladıgım kadarıyla mezun olunmadığı takdirde 29 yaşına kadar farklı üniversite okumayarak tecil edebiliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…