Merhaba, halihazırda lisans mezunuyum ve subay olmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Başvurular genellikle ne zaman oluyor? Bu konu hakkında detaylıca bilgiye ihtiyacım var.
20 yaşını geçtiyseniz MSÜ okuyarak subay maalesef olamazsınız. Ancak eğer askerlik için e-Devlet'e girdiğinizde yedek Subay\Astsubay seçeneğini işaretlerseniz ve asteğmenlikte başarı gösterirseniz teğmenliğe terfi edilerek subay kariyeri yapabilirsiniz. Tabii her zaman olmuyor çok nadir oluyor bu olay.
Babamın arkadaşı lisans mezunu askerliğini yedek subay olarak yaparken subaylığa seçilmişti 4 sene subaylıktan sonra kendi isteğiyle istifa etmişti.
Evet, benim babamın arkadaşı subaylığa seçildikten sonra kendi isteğiyle istifa etmişti, yoksa emekli olana kadar subaylık yapabilirdi.Subaylığa seçilmek için muvazzaflık sınavlarına girdikten sonra devam edebiliyorsunuz diye biliyorum.
Merhaba, halihazırda lisans mezunuyum ve subay olmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Başvurular genellikle ne zaman oluyor? Bu konu hakkında detaylıca bilgiye ihtiyacım var.
Subaylığa ya da astsubay seçilmek için muvazzaflık sınavlarına girdikten sonra devam edebiliyorsunuz diye biliyorum.
Bu dediğiniz galiba yedek subay olarak yapılan 12 ay askerlik. Benim ortalamam 3.10 civarı olması lazım, yeterli olur mu acaba?2024 Haziran'da mezun oldum ön lisans Ekim'ya da eylül gibi askerlik şubesine gidip askerliğe başvurdum. Bunu ilk olarak e devletten yapıyorsun. E devletten seçmen lazım. Benim acemi birliğini yeni yaptığım yer Konya bildiğim kadarıyla yüksek ortalaması olan derecedekileri alıyordu.
Bu dediğiniz galiba yedek subay olarak yapılan 12 ay askerlik. Benim ortalamam 3.10 civarı olması lazım, yeterli olur mu acaba?
Yedek subay olmak istiyorsan ( zorunlu askerliği subay olarak yapmak ) e devletten tecil bozdurup seçiyorsun, eğer meslek olarak yapmak istiyorsan açıktan alımları bekleyeceksin dönem dönem başvuru alıyorlar, bunun zorunlu askerlik ile alakası yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.