Üniversite okumak mı, mesleğe devam etmek mi?

Yani işi iyiyse, kazandırıyorsa devam etmeli bence.
Sonra parasını biriktirip yurt dışında okuyabilir bence.
Mesela Almanya olabilir.

@AnotherJourney Şöyle hocam 20 yaşına kadar falan çalışsa iyi birikimi olur herhalde.
Ben olsam böyle bir şey deneyebilirdim.
Bir de üni okuyanlarla iletişime geçmeli. Araştırmalı.
Belki üni okumak uygun değildir onun için.
Eğer güzel projeler yapar, ve kalifiye olursa yurtdışında referans bulup hemen gidebilir.

Yani işi iyiyse, kazandırıyorsa devam etmeli bence.
Sonra parasını biriktirip yurt dışında okuyabilir bence.
Mesela Almanya olabilir.

@AnotherJourney şöyle hocam 20 yaşına kadar falan çalışsa iyi birikimi olur herhalde.
Ben olsam böyle bir şey deneyebilirdim.
Bir de üniversite okuyanlarla iletişime geçmeli. Araştırmalı.
Belki üniversite okumak uygun değildir onun için.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim, üniversite okumak istiyorum aslında.
İstediğim bölüm de bilgisayar programcılığı değil de dijital oyun tasarımıydı ama maalesef bu sene %100 zam geldiği için artık pek istemiyorum. Parayı verebilecek gücümüz var ama burada 70-80k(yıllık) para vermektense, yurt dışına açılmam daha mantıklı. Bir de mezun olunca da aynı şartlar altında çalışacağım için birazcık daha kolay yolu seçiyorum gibi oluyor. Şu anlık düşüncem liseyi bitirip bir an önce para kazanmaya başlamak, ondan sonra da yurt dışı hayalim var.
Tekrardan yorumlarınız için teşekkür ederim, bir de eğer üniversite okuduysanız, üniversite okumazsam hayatımda ne gibi şeyler değişir bana açıklayabilirseniz çok müteşekkir olurum.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim, üniversite okumak istiyorum aslında.
İstediğim bölüm de bilgisayar programcılığı değil de dijital oyun tasarı mıydı ama maalesef bu sene %100 zam geldiği için artık pek istemiyorum. Parayı verebilecek gücümüz var ama burada 70-80k(yıllık) para vermektense, yurt dışına açılmam daha mantıklı. Bir de mezun olunca da aynı şartlar altında çalışacağım için birazcık daha kolay yolu seçiyorum gibi oluyor. Şu anlık düşüncem liseyi bitirip bir an önce para kazanmaya başlamak, ondan sonra da yurt dışı hayalim var.
Tekrardan yorumlarınız için teşekkür ederim, bir de eğer üniversite okuduysanız, üniversite okumazsam hayatımda ne gibi şeyler değişir bana açıklayabilirseniz çok müteşekkir olurum.

Ben aktüerya bilimleri okuyorum üniversite bitince 4 tane kol gibi sınavı var eğer 4.sınavı verirsen aylık 40k maaş alıyorsun sigorta davaları hariç. Aylık 120 sigorta dava hakkın dava başı 4 5K alıyorsun ve eğer 4.sınavı verirsen üniversite bitince yurt dışına aşırı rahat bir şekidle çıkabiliyorsun çünkü bu bölüm yurt dışında ihtiyaç olan ilk 10 meslek arasına girdi. Eğer yurt dışı istiyorsan bu bölümü yazabilirsin garanti çıkıyor iş garantisi var. Yeni açılan bir meslek olduğu için sıralaması şu an için düşür ama hızlı bir şekilde artıyor.

üniversitede 2 yıl bilgisayar programcılığı okumam mı daha mantıklı?

AÖF'den de okuyabilirsin bu bölümü, bu bölümü AÖF'den okuyup babanın yanında çalışmaya devam et bence :)

Ben aktüerya bilimleri okuyorum üniversite bitince 4 tane kol gibi sınavı var eğer 4.sınavı verirsen aylık 40k maaş alıyorsun sigorta davaları hariç. Aylık 120 sigorta dava hakkın dava başı 4 5K alıyorsun ve eğer 4.sınavı verirsen üniversite bitince yurt dışına aşırı rahat bir şekidle çıkabiliyorsun çünkü bu bölüm yurt dışında ihtiyaç olan ilk 10 meslek arasına girdi. Eğer yurt dışı istiyorsan bu bölümü yazabilirsin garanti çıkıyor iş garantisi var. Yeni açılan bir meslek olduğu için sıralaması şu an için düşür ama hızlı bir şekilde artıyor.

Açıkladığın için teşekkürler hocam, kısa bir araştırmayla yaptığınız işin genel olarak istatistik ve matematik ile alakası olduğu öğrendim. Bölüm güzelmiş fakat tam olarak bana göre değil gibi. Yine de değerli fikirlerini benimle paylaştığın için teşekkür ederim.

İstediğim bölüm de bilgisayar programcılığı değil de dijital oyun tasarımıydı ama maalesef bu sene %100 zam geldiği için artık pek istemiyorum. Parayı verebilecek gücümüz var ama burada 70-80k(yıllık) para vermektense, yurt dışına açılmam daha mantıklı. Bir de mezun olunca da aynı şartlar altında çalışacağım için birazcık daha kolay yolu seçiyorum gibi oluyor. Şu anlık düşüncem liseyi bitirip bir an önce para kazanmaya başlamak, ondan sonra da yurt dışı hayalim var.
Açık liseye geçebilirsiniz. Babanızın yanında çalışırsınız işte.
AÖF'den de okuyabilirsin bu bölümü, bu bölümü AÖF'den okuyup babanın yanında çalışmaya devam et bence :)
Hocam bence ona vakit ayıracağına kendi kendini geliştirse. Yurt dışında iyi bir üniye gitse daha iyi bence.

Herkesin yurt dışına gitme imkanı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı