Üniversite okumak mı, meslek lisesi okuyup ardından üniversite okumak mı?

Wita

Hectopat
Başlığa tam nasıl yazacağımı bulamadım.
Şu an mesleki eğitim merkezinde okuyup Tunçmatik'de çıraklık yapıyorum (teknik serviste arızalı UPS'lerin anakartlarını ve parçalarıni onarıyoruz). Bazen bu yaşlarımı ders çalışmayıp çıraklık yaparak heba ettiğimi düşünüyorum. Bazen ise MESEM'i tamamlayıp ardından ders çalışıp ön lisans yapmam gerektiğini, aksi takdirde işsiz kalacağımı düşünüyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?

Okulu kötü matematik notlarım yüzünden kendi kararımla bıraktım. Ve şimdi aklımda acaba bir hata mı yaptım düşüncesi var. Okul okurken de işsiz kalırım korkum vardı.
Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlığa tam nasıl yazacağımı bulamadım.
Şu an mesleki eğitim merkezinde okuyup Tunçmatik'de çıraklık yapıyorum (teknik serviste arızalı UPS'lerin anakartlarını ve parçalarıni onarıyoruz). Bazen bu yaşlarımı ders çalışmayıp çıraklık yaparak heba ettiğimi düşünüyorum. Bazen ise MESEM'i tamamlayıp ardından ders çalışıp ön lisans yapmam gerektiğini, aksi takdirde işsiz kalacağımı düşünüyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?

Okulu kötü matematik notlarım yüzünden kendi kararımla bıraktım. Ve şimdi aklımda acaba bir hata mı yaptım düşüncesi var. Okul okurken de işsiz kalırım korkum vardı.
Sizce ne yapmalıyım?
Yani üniversite diplomasını cepte tutmak daha iyi bir tercih. Eğer ileride kurumsal bir firmada işe başlayacaksınız bir gereksinim bu. Ama iyi planlama ile üniversite okumadan güzel yerlere gelebilirsiniz.

Bu devirde üniversite diplomasının zerre önemi kalmadı diyebilirim. İyi bir okulun iyi bir bölümünde iyi bir derece yapmayacaksan meslek öğrenmen en iyisi. Artık ilkokul mezunu mobilyacı bile ayda 100k civarı kazanır oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı