Üniversite seçimi yaparken neleri dikkate almak gerekiyor?

closed.selim

Decipat
Makaleler
1
Yer
26°14'53"N 71°16'23"W
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 | RTX 4050 6GB, 16GB ram, 1TB ssd, İ5 14. nesil
Meslek
Öğrenci
Öncelikle iyi akşamlar herkese.

Biliyorsunuz 81 ile de üniversite açıldı. Bir çok yerde birden fazla üniversite var. Ortalama bir sıralama(sayısal 100-200k gibi) ile bir seçim yaparken üniversitede neye bakılmalı?

Ulaşım, Hayat standartları, memleketin insanı nasıl, üniversite network kazandırır mı gibi gibi bana dikkat edilmesi gereken şeyleri yazar mısınız?

Ortalama bir sıralama(sayısal 100-200k gibi) ile bir seçim yaparken üniversitede neye bakılmalı?
O sıralamayla mezun olduğunda, diplomanın yanında sektör tecrübesi staj koyamazsan iş bulman çok zorlaşır. Önceliğin sana 4 yıl boyunca staj yaptırabilecek bir şehirde okumak olmalı.

Biliyorsunuz 81 ile de üniversite açıldı. Bir çok yerde birden fazla üniversite var. Ortalama bir sıralama(sayısal 100-200k gibi) ile bir seçim yaparken üniversitede neye bakılmalı?

Ulaşım, Hayat standartları, memleketin insanı nasıl, üniversite network kazandırır mı gibi gibi bana dikkat edilmesi gereken şeyleri yazar mısınız?
Konumunun merkezi yerlere yakın olması.

Az da olsa tanıdık ve duyulmuş isme sahip olan bir üniversite.

Mümkün olduğunda batıya yakın üniversite.

Lise 5 olarak anılmayan bir üniversite olması.

Eğitiminden çok siyasi durumları duyulan üniversite olmaması.

Bunlar okuduğunuz bölüme göre çok fazlasıyla değişkenlik gösterir.

Örneğin ben ön lisans makine okuyorum. YKS sıralamam bölümümün en yüksek sıralamalı ve evime yakın üniversitesine yetmesine rağmen, daha çok sanayiye yakın olması ve çok daha fazla iş yeriyle anlaşması olduğu gerekçesiyle sıralamamın çok altında başka bir okul seçtim.

Hiç pişman değilim. Sektöre çok daha yakınım ve çok daha geniş bir çevrem oldu bu sayede. Daha ilk senemden fabrikalara kendimi gösterebilme şansı buldum.

Sizde okuyacağınız bölümün olduğu okulları tek tek araştırın ve sektör içindeki durumuna göre bir seçim yapın derim.

Biliyorsunuz 81 ile de üniversite açıldı. Birçok yerde birden fazla üniversite var. Ortalama bir sıralama(sayısal 100-200k gibi) ile bir seçim yaparken üniversitede neye bakılmalı?

Ulaşım, hayat standartları, memleketin insanı nasıl, üniversite network kazandırır mı gibi gibi bana dikkat edilmesi gereken şeyleri yazar mısınız?

Büyükşehir veya sosyalleşebileceğin bir şehir olmasına. Kampüsün ana kampüs olmasına veya büyük bir kampüs olmasına. Etrafında gezilecek iller olmasına. Kampüsün merkeze yakın olmasına. Gerçekten okunacak şehir çok önemli. Bana kalırsa, İstanbul, Mersin, Antalya, Muğla, samsun, Ankara, şehirlerinde okunmalı.

İlk önce bir hedef veya kabul edebileceğin bölümleri belirle.

Okul seçimi konusu 2. aşama
O konuda sıkıntı ki kendi yeğenim okuduğu bölümün kampüsü ana kampüs yerine uzak bir yerde olduğu için günde (git-gel) 3-4 saat yol çekiyor. Ben öğrenci iken yarım saatte okulda olurdum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı