Üniversite sonrası boşluğa düşmek

Mercedes Cortez

Centipat
Yer
Albayın gemisi
Üniversiteden mezun olup da "ee şimdi ne yapıyoruz?" Diyerek kalakaldım. Ne iş var, ne para kazanabileceğim bir gelir. Elimde bir adet diploma ve KYK'dan aldığım kredi mevcut, harika bir sistem gerçekten. Neyse sonuçta her mezun olan iş bulabilecek diye bir kaide yok sonuçta (!)
Mezun olup işi hazır olan var mı?
Bu yoksa sadece bana mı oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzaktan eğitim ile bu senenin yarısında grafik tasarım bölümünden mezun oldum, üniversiteye gitmeden önce çalıştığım firma vardı, uzaktan eğitim için memlekete dönünce o firmanın sahibinin kardeşinin açmış olduğu ajanstan iş teklifi aldım. Demem o ki daha diplomamı almadan işe yerleştim. Biraz itibar bayağı bir de yetenek ve iş ahlakı lazım iş bulmak için.

Son düzenleyen: Moderatör:
81 ilde üniversite var. Çoğu vasıfsız. Boşa okuyor öğrencilerin çoğu. Bende dahilim. Siz hangisinden mezun oldunuz? Bölümünüz nedir?

Tapu ve kadastro bölüm de iki seçenek var, ya belediyelere girebilirsin ya da KPSS ile memurluk deneyebilirsin, bir de şey var tabi gidip emlak dükkanı açıp okumuş emlakçı olabilirsin.

Şimdi ne yapıyoruz? Kpssye hazırlan. Kadro açmayacaklar ama sen gir dene. Vaktin varsa askerliği yap. İş bulma sitelerinde birer özgeçmiş oluştur. Sonra mülakatlara gir ve reddedil. Bir yerden sonra reddedilmek önemsiz olmaya başlıyor, özgüven neydi hatırlamıyorum ama takmamaya başladığın zaman rahatlıyorsun. Merak etme ölmüyorsun. Ölenler de oluyor ama boşver, sonuçta bu ezanları susturamayacaklar falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…