Üniversitede 7 yıl içinde atılma nasıl işliyor?

AntonChigurh

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Üniversitede kalan sürelerinde örneğin öğrenim hakkının dolmasına 1.5 yıl var diyelim. Senin 2 seneden fazla sürede vermemen mümkün değil yine de 7 yılın dolmasını bekliyorlar mı atılması için yoksa matematik tutmuyor zaten imkansız bitirmesi diye 7 yıl dolmadan atıyorlar mı, bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığın almadığın veya devamsız fark etmez kalan derslerden ek sınava giriyorsun.
Eğer 6 dersin altına düşürürsen (6 olmaz, altında olacak) sana bu dersler için 3 dönem ek süre verilir.
Uygulama, laboratuvar ve staj gibi derslerden ek sınavlara giremezsin ama kalan ders sayısına dahildirler bu verilen ek süre içerisinde bu dersleri halledebilirsin.

Teşekkür ederim cevap için sağlık ve kayıplardan dolayı okula neredeyse hiç gidemedim 6'dan fazla ders ve 4 seneyi 2 senede vermeye calışmak gibi bir şey imkansız olacak yüksek ihtimal atılırım sadece 7.seneyi bekleyecekler mi onu merak ediyorum.

7. Sene af yılıdır. Azami süre, normal sürenin %50 fazlasıdır. Yani 4 yıllık okuyorsan 2 yıl da ek süre 6 yıl eder.

Atılmadan önce kendi bölümünden başka bir bölüme merkezi yatay geçişe başvur.
Örneğin elektrik elektronik müh okuyorsan git makine mühendisliğine başvur.
Böylece yatay geçiş yaptığın diğer bölümde hangi sınıfa intibak edildiysen, azami sürenden o kadar düşerler. Aynı fakültede değil başka fakülteye de gidebilirsin. Gittiğin bölümde seni 1. sınıfa intibak ettiler diyelim. 6 yıl azami süren geçerli olur.
Tabi üniversite okumayı halen düşünüyor, mevcut bölüm puanın yüksek ve sınava girmekle zaman kaybetmek istemiyorsan.

Antor çok teşekkür ederim sanırım senin dediğini bilinçsiz bir şekilde 2 sene önce yaptım Eskişehir'den zaten gidemiyorum kira parası vermeyeyim diye halkla ilişkiler ve reklamcılıktan Ege Üniversitesi reklamcılığa geçiş yaptım Eskişehir'de 3. sınıf gözükürken ege de 1'den başlattılar merkezi puanla yatay geçişten.

Aynı iki bölüm arasında geçiş yaptıysan azami süren uzamaz. Eski okulda kaç yıl okuduysan, yeni okulda süre o kadar kısalır. Sen aynı iki bölüm arası geçmişsin. Sağlık vb belgelenir sorunlarda okulu 1 yıla kadar dondurabiliyorsunuz. Keşke bunu kullansaydınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…