Üniversitede dörtlük not sistemi nasıl işliyor?

Ak 48

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bu sene Üniversiteye başladım ve bu not sistemi hakkında bazı sorularım olacak. Bulunduğum Üniversiteden memnun değilim ve değiştirmek istiyorum fakat çalışmama rağmen ilk vizelerde biraz çuvalladım. Hocaların soru ve puan verme stili çok farklı liseye göre, Ben ilk vizelerde ortalama notlar aldım. Önemli derslerden 50-70 arası, diğer dersler iyi, finallerde ve 2. dönem sınavlarında 80-100 arası alırsam ortalamamın 3.2 üstü olma ihtimali var mı? Sistemi bilmediğim için soruyorum, bilen arkadaşlar özellikle bu 3.2 ortalama kısmında ciddi cevap verirse sevinirim. Ayrıca bu 4'lük sistem nasıl çalışıyor, basit bir şekilde anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversiteler arası değişir. Danışmanınıza sormanız gerekiyor.

Sistemin işleme şekline örnek vermek gerekirse, 85-100 aralığının AA olarak belirlendiği durumda siz 85 de alsanız 100 de alsanız not size 4.0 olarak yansır.

Aynı şekilde 70-84 aralığı da BA olarak belirlenirse bu aralıkta alacağınız her not 3.5 olarak yansır.

Anlaşılır olduğunu ummakla beraber eğer anlamadığınız bir husus olursa belirtebilirsiniz.

Üniversiteler arası değişir. Danışmanınıza sormanız gerekiyor.

Sistemin işleme şekline örnek vermek gerekirse, 85-100 aralığının AA olarak belirlendiği durumda siz 85 de alsanız 100 de alsanız not size 4.0 olarak yansır.

Aynı şekilde 70-84 aralığı da BA olarak belirlenirse bu aralıkta alacağınız her not 3.5 olarak yansır.

Anlaşılır olduğunu ummakla beraber eğer anlamadığınız bir husus olursa belirtebilirsiniz.
Örneğin ben 63 aldım 63 CB aralığında 3.00 olarak mı düşüyor? Ayrıca finalde diyelim ki 90 aldım 90 4 olarak düşüyor ve genel ortalama 1. ve 2. ortalamanın toplamının yarısı mı oluyor?

Çan var mı? Varsa sadece aldığın not değil ortalama da önemli. Ortalamanın çok düşük olduğu yerde 70 alıp AA bile düşürebilirsin.
Çan ne oluyor tam olarak bütünleme tarzı bir şey mi?

1. ve 2. ortalamanın toplamının yarısı mı oluyor?
Dersin vize ve final ağırlığına göre değişir. Derse bağlı.
63 aldım, 63 de CB aralığındaysa bu ortalamaya 3.00 olarak mı düşüyor?
CB'nin hangi puana denk geldiğine göre değişir. Her okulda CB direkt olarak 3.0 demek değil, sizin okulda 3.0 demek ise evet 3.0 olarak düşüyor.

DC birçok yerde 2.0 olarak hesaplanırken bizim bölümde 1.5 olarak hesaplanıyordu. Dersten geçer not olan 50 almama rağmen 4.0'ın yarısı olan 2.0 değil 1.5 alıyordum. Haliyle geçer not almak ortalamayı feci şekilde düşürüyordu. Benim ortalamam 2.5 ise başka okulda benimle aynı zorlukta sınavlardan aynı notları alan adamın ortalaması 3.0 bile olabilir.

Tamamen danışman hocanızın bileceği mevzular.

Ders kredisine bağlı olarak değişir.

CB'nin hangi puana denk geldiğine göre değişir. Her okulda CB direkt olarak 3.0 demek değil, sizin okulda 3.0 demek ise evet 3.0 olarak düşüyor.
Anladığım kadarı ile karışık bir hesap son olarak şunu sormak istiyorum 1. vize 63 olarak alsak final ve 2. dönem notları 80-100 olsa 3.2 ve üstü ortala yapmak mümkün mü ona göre program değiştireceğim ve ders seçeceğim eğer mümkün değilse aynı derslerde kalacağım

Örneğin ben 63 aldım 63 CB aralığında 3.00 olarak mı düşüyor? Ayrıca finalde diyelim ki 90 aldım 90 4 olarak düşüyor ve genel ortalama 1. ve 2. ortalamanın toplamının yarısı mı oluyor?

Çan ne oluyor tam olarak bütünleme tarzı bir şey mi?

Eğer sınıfın ortalaması düşükse harflik not sistemi için ayarlanan notlar düşer. Diyelim ki sınıfın ortalaması düşük, sen vize ve finalden 70-80 alarak AA düşürebilirsin. Normal şartlarda bu iki notun ortalaması yüzde 40 - 60 alınarak 76 olur onun da harf karşılığı CB olur ama sınıfın ortalaması düşükse ortalaması 76 olan sınav sana BA - BB - AA olarak düşebilir. Çan bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı