Üniversitede ilk gün sınıf nasıl bulunur?

Hocam sağ olun bir sorum daha var.
Oryantasyon için 24 eylül demişler yani 23 eylül gitmeme gerek yok mu

Üniversitenizin öğrenci bilgi sisteminde, ders programınız gözükmüyorsa bu programa uyun.

Hocam sizin konuya çöreklenmiş gibi oluyorum kusura bakmayın ben de şimdi yorumlardan gördüm. Ders seçmek gerekiyor mu? Benim okul 30'unda açılacak ama ders ayarlama gibi birşey görmedim. 9 eylül turizm ve otel işletmeciliği bölümüm ve okulum.

Fakültenizin duyurularında 23 Eylül - 26 Eylül tarihleri arasında ders kaydınızı yapmanız gerektiğini belirtiyor. Detaylı okumanızı tavsiye ederim..

Hocam sizin konuya çöreklenmiş gibi oluyorum kusura bakmayın ben de şimdi yorumlardan gördüm. Ders seçmek gerekiyor mu? Benim okul 30'unda açılacak ama ders ayarlama gibi bir şey görmedim. 9 Eylül turizm ve otel işletmeciliği bölümüm ve okulum.

Öğrenci mailini sık sık kontrol et bu tarz duyuruları mail olarak da gönderiyorlar. Bölümünün varsa sosyal medya hesaplarını da takip et. İnternet sitesini de aynı şekilde ara sıra yokla. Çünkü üniversitede her şeyi kendin yapmak zorundasın. Kimse sana bak bunun zamanı geldi şunu yapman lazım falan demiyor. Ders seçimi, sınavla ilgili detaylar (tarihi, gireceğin yer, saati...), bütlere başvurma, varsa yaz okulu ders seçimleri, staj başvuru tarihleri, ekstra herhangi bir şeyin başvurusuyla ilgili tarihleri falan hep senin takip etmen lazım.

Çünkü üniversitede her şeyi kendin yapmak zorundasın. Kimse sana bak bunun zamanı geldi şunu yapman lazım falan demiyor. Ders seçimi, sınavla ilgili detaylar (tarihi, gireceğin yer, saati...), bütlere başvurma, varsa yaz okulu ders seçimleri, staj başvuru tarihleri, ekstra herhangi bir şeyin başvurusuyla ilgili tarihleri falan hep senin takip etmen lazım.

Bu konuya bende değinmeyi düşünüyordum. Üniversiteye gelene kadar maalesef sistem gereği her şey öğrencinin ayağına "hap" şeklinde geliyor. Öğrencinin hiçbir şeyi talep etmesine gerek kalmıyor. Buna alıştırılıyor.

Üniversitede ise tam tersi durum geçerli. Bütün her şey size bakıyor. Öğrencinin araştırıp, öğrenmesi ve eksik kaldığı yerde ilgili yerlerden bilgi talep etmesi olağan durum olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla liseden kalma bu alışkanlıktan bir an önce kurtunulması gerekir. Yoksa çok sıkıntı çekilir..

Bu konuya bende değinmeyi düşünüyordum. Üniversiteye gelene kadar maalesef sistem gereği her şey öğrencinin ayağına "hap" şeklinde geliyor. Öğrencinin hiçbir şeyi talep etmesine gerek kalmıyor. Buna alıştırılıyor.

Üniversitede ise tam tersi durum geçerli. Bütün her şey size bakıyor. Öğrencinin araştırıp, öğrenmesi ve eksik kaldığı yerde ilgili yerlerden bilgi talep etmesi olağan durum olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla liseden kalma bu alışkanlıktan bir an önce kurtunulması gerekir. Yoksa çok sıkıntı çekilir.

Normal değil mi hocam zaten lise okuyanlar reşit olmuyor zaten ama üniversiteye gidenler çoğu 18 bazen 17 olanlar oluyor ama genelde artık kendi ayakları üzerinde durabilmeyi öğrenmeliler hayatta böyle.

Normal değil mi hocam zaten lise okuyanlar reşit olmuyor zaten ama üniversiteye gidenler çoğu 18 bazen 17 olanlar oluyor ama genelde artık kendi ayakları üzerinde durabilmeyi öğrenmeliler hayatta böyle.

Hocam bahsettiğim sıkıntı da bu zaten. Liseden mezun olduktan sonra öğrenciye bir aydınlanma gelmiyor. Mesele 17-18 olma veya reşit-reşit olmama durumunun ötesinde. Halihâzırda da üniversiteye herkes 17-18 yaşında gelmiyor. 20 yaş üstü birinci sınıfa başlayan kişi sayısı da azımsanmayacak düzeyde ancak bahsettiğim durum bu arkadaşlarda da geçerli.. Her şeyi karşıdan bekleme ve ayağıma gelsin durumu.. Sorumluluk bilinci ve harekete geçme sıfır.. Üzücü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı