revy
Hectopat
Daha fazla
Merhaba, hayatımda ilk defa kopya muamelesi gördüm. Önceden hiç kopya çekmedim ve şimdi ise aptallığım yüzünden disipline verileceğim ama bundan emin olmak istiyorum. Özel üniversitesinde okuyorum vizesine hiç çalışamayıp düşük aldığım bir dersim vardı, finalde ise izin alıp 4 gün boyunca aralıksız bu derse çalıştım, hatta üniversitesinin kütüphanesinde uyudum. Sınavı salı günü oldum arkadaşlarımla beraber son tekrarları yaptık ve birbirimize soru sorduk, sınav başlamadan önce notları defterden kopardım ve göz gezdirmeleri için arkadaşlarıma verdim sonra geri alıp sınava son saniyeler kalasıya kadar tekrarımı yaptım. Telefon, çanta her şeyi hocanın masasına koyduk. Son saniyelerdi hocalar kağıtları dağıtmaya başlayınca bende notları nedensiz yere ceketimin cebime koydum, aynı zamanda en önde oturuyordum. Sınav başladı ve 15dk içerisinde ön ve arka sayfayı bitirmiştim ve sadece 2 tane açık uçlu soruyu düşünüyordum, klima sıcağa açıktı bende ceketi çıkarayım dedim, notların olduğunu unuttum ki notlar yere düşmesin, hocada bunu görmesin... Gören hoca bir de bırakın asistan değil dersin kendi hocası... Yeren düşen notları topladı sınıfta bana bağırdı ben bununla ne yapacağım diye disipline mi versem dedi falan, sonra çıktı gitti. Kağıdımı almadı, çizgi atmadı, tutanak tutmadı sadece bağırdı ve notlarla beraber çıktı. Düşen not sadece 2 taneydi bu arada, cebimde 4 tane vardı sadece. Disipline verdimi bilmiyorum, sınavdan sonra bazı hocaların dekanın odasına gittiğini gördüm ki o hocalar beni biliyorlar ve seviyorlar, buna dekan da, başı da dahil benim çekmediğimi düşünüyorlardı aynı zamanda. Sonraki gün dekanla konuştum ismimin verildiğini söyledi beni arayacaklarını söyledi ve geçmiş olsun dedi. İlk defa böyle bir şey geliyor başıma ve ne yapacağımı bilmiyorum, korkuyorum ve ağladım şaka gibi bu yaşta. Sınavdan çıktıktan sonra cebimde olan bütün notları yırtıp attım, o gün akşam ise kafamı duvara vurarak kanattım, moralim çok kötü motivasyonum sıfır ve yarın tekrar sınavım var hiç çalışasım gelmiyor.