Üniversitede laptop çok mu önemli?

Merhaba. Şu an 11. sınıfım, seneye 12 olacağım :). Yeni bir sistem almayı planlıyordum ama kuzenlerimin hepsi "Laptop al. Üniversitede kullanırsın, işine yarar." dedi. Lisede sayısal bölüm okuduğum için ben de işime yarar diye düşünüyorum. Sizce her bölüm için laptop gerekli mi yoksa masaüstü toplasam üniversitede kullanabilir miyim? Lütfen cevap verin. Benim için çok önemli bir konu çünkü. Bu arada aklımda veteriner olmak var.
Üniversiteyi il dışında okuyacaksanız laptop daha mantıklı duruyor.
 
Sanırım laptop alıp almama konusunda sizi tatmin edici cevaplar verilmiş, ben laptop olarak ne almanız konusunda öneride bulunmak istiyorum.

Geçen yıl Ağustos ayında dersler ve birazda olsun oyun oynamak için Huawei Matebook D15 almıştım, aldığım zaman fiyatı 4300TL idi ancak az önce açıp fiyatına baktığımda 6300TL olduğunu gördüm, bir yıl bile olmadan 2000TL zamlanmış olması üzücü. Gündelik işler ve ders için pahabiçilemez bir şey. İnanılmaz hafif olduğu için taşıması çok kolay, şarjı yeterli oluyor ancak bir eleştiri yapacak olursam şarj kablosu çok dandik. Bilgisayarı satın aldıktan 1 hafta sonra şarj kablosu yıprandı ve ufak bir delik oluştu. Bilgisayarı alacak olursanız bir şarj kablosu koruyucu da almanızı öneririm. Oyun kısmına gelecek olursam, laptop ile oyun oynamayacağım demişsiniz ancak yine de değinmek istiyorum, bilgisayar oyunlarda inanılmaz ısınıyor. Valorant oynarken bile bilgisayar alev topuna dönüyor, eğer oyun oynamayacaksanız bu sizin için pek bir önem taşımaz.

Daha düşük bütçeli bir şey bulabilirmisiniz bilimiyorum, benim önerim Huawei Matebook D15 olacaktır. Parmak izi sensörü ve IPS ekran gibi özellikler de bir avantaj sayılır. Özellikle de M2 SSD çok büyük bir avantaj, bilgisayar açma tuşuna bastıktan sonrar 10 saniye bile sürmeden açılıyor ve dosya yazmada çok işe yarıyor. Son olarak, bilgisayarda numerik klavye yok ve işlemci APU bir işlemci olduğu için 8gb ramin 6.3ü kullanılabilir oluyor, aradaki farkı işlemci kullanıyor, depolaması 256GB ve 50GB'ı sistem kullanıyor, bu size bir sorun yaşatırmı bilmiyorum ancak bana yaşatıyor.

https://www.hepsiburada.com/huawei-...-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB00000S2QI7

Eğer oyun oynamayacaksanız ve 6300TL verebilecek iseniz bu bilgisayarın sizi günlük işlerde üzmeyeceğini düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Sanırım laptop alıp almama konusunda sizi tatmin edici cevaplar verilmiş, ben laptop olarak ne almanız konusunda öneride bulunmak istiyorum.

Geçen yıl ağustos ayında dersler ve birazda olsun oyun oynamak için Huawei Matebook D15 almıştım, aldığım zaman fiyatı 4300TL idi ancak az önce açıp fiyatına baktığımda 6300TL olduğunu gördüm, bir yıl bile olmadan 2000TL zamlanmış olması üzücü. Gündelik işler ve ders için pahabiçilemez bir şey. İnanılmaz hafif olduğu için taşıması çok kolay, şarjı yeterli oluyor ancak bir eleştiri yapacak olursam şarj kablosu çok dandik. Bilgisayarı satın aldıktan 1 hafta sonra şarj kablosu yıprandı ve ufak bir delik oluştu. Bilgisayarı alacak olursanız bir şarj kablosu koruyucu da almanızı öneririm. Oyun kısmına gelecek olursam, laptop ile oyun oynamayacağım demişsiniz ancak yine de değinmek istiyorum, bilgisayar oyunlarda inanılmaz ısınıyor. Valorant oynarken bile bilgisayar alev topuna dönüyor, eğer oyun oynamayacaksanız bu sizin için pek bir önem taşımaz.

Daha düşük bütçeli bir şey bulabilir misiniz bilimiyorum, benim önerim Huawei Matebook D15 olacaktır. Parmak izi sensörü ve IPS ekran gibi özellikler de bir avantaj sayılır. Özellikle de M.2 SSD çok büyük bir avantaj, bilgisayar açma tuşuna bastıktan sonrar 10 saniye bile sürmeden açılıyor ve dosya yazmada çok işe yarıyor. Son olarak, bilgisayarda numerik klavye yok ve işlemci APU bir işlemci olduğu için 8 GB RAM'in 6.3ü kullanılabilir oluyor, aradaki farkı işlemci kullanıyor, depolaması 256 GB ve 50GB'ı sistem kullanıyor, bu size bir sorun yaşatırmı bilmiyorum ancak bana yaşatıyor.

https://www.hepsiburada.com/huawei-...-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB00000S2QI7

Eğer oyun oynamayacaksanız ve 6300TL verebilecek iseniz bu bilgisayarın sizi günlük işlerde üzmeyeceğini düşünüyorum.

D14 ile fiyat olarak aynı büyük ihtimalle yazın çalışıp fiyatını kendim karşılarım o yüzden sorun olmaz.
 

Geri
Yukarı