Üniversitede şartlı kayıt nedir?

Makaleler
5
Merhaba, YKS kayıdımı vs her şeyimi yaptım. Son seneyi açıktan okudum ve neredeyse (%99) bitti. Açık lisede son 2 zorunlu dersim kaldı ve eskiden bunlardan halihazırda 2 kere kalmış bulunmaktayım. Kredim(175), dönem(9) vs hepsi tamam. (3. dönem sınavını kaçırdım) aralık sınavında sadece sınava gir çık yapıp rastgele soru dahi cevaplasam bu sınavlardan geçiyorum. Fakat mezuniyet belgemi yüksek ihtimalle açık lise sisteminin yavaşlığından dolayı OCAK 20-25 arası alabiliyorum. Araştırdığım kadarıyla üniversiteler 31 ocağa kadar açık lise/lise öğrencileri için mezuniyet belgesi teslimini Ocak 31'e kadar alıyor. Bu bilgi net midir, üniversiteden üniversiteye değişen bir şey midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
MEB'i arayarak bilgi aldım, 31 Ocak 2026 tarihine kadar açık lise öğrencilerinin mezun olduğuna dair belgelerini üniversitelerine götürmeleri gerekiyor dedi. Yani kayıt yaptırıp 2026 Ocak 31'e kadar mezun belgesini götürebiliyorsun
aralik sınavları aralığın son haftası oluyor maalesef açıklanması da uzun sürüyor 31 ocağa kadar yetisirmi hersey

aralik sınavları aralığın son haftası oluyor maalesef açıklanması da uzun sürüyor 31 ocağa kadar yetisirmi hersey
Aralığın sanırım 20sinde falan oluyor sınav, açılanmasıda 20 ocak oluyor her türlü yetişir. Ben online gireceğim için direkt açıklanıyor, sisteme yansımıyor ama şansımı denicem olmazsa açık lise sistemine 20 ocak gibi yansıyo o gün direkt gidip belge çıkartıp üniye teslim edicem

Aralığın sanırım 20'sinde falan oluyor sınav, açılanmasıda 20 Ocak oluyor her türlü yetişir. Ben Online gireceğim için direkt açıklanıyor, sisteme yansımıyor ama şansımı deneyeceğim olmazsa açık lise sistemine 20 Ocak gibi yansıyor o gün direkt gidip belge çıkartıp üniversiteye teslim edeceğim.

Hocam bazı üniversiteler diplomanın aslını istiyormuş galiba mezun olduğunuz zaman e-Devlet'e yansıması 10 günü falan bulursa yetistiremeyebiliriz umarım bu aksilik olmaz.

Aralığın sanırım 20sinde falan oluyor sınav, açılanmasıda 20 ocak oluyor her türlü yetişir. Ben online gireceğim için direkt açıklanıyor, sisteme yansımıyor ama şansımı denicem olmazsa açık lise sistemine 20 ocak gibi yansıyo o gün direkt gidip belge çıkartıp üniye teslim edicem
Hocam birde şey soracaktım geçici kayıt için en fazla kaç dersimizin kalmış olması gerekiyor birde kredi eksik ise yaptırılabilir mi

Hocam bazı üniversiteler diplomanın aslını istiyormuş galiba mezun olduğunuz zaman e-Devlet'e yansıması 10 günü falan bulursa yetistiremeyebiliriz umarım bu aksilik olmaz.

Hocam birde şey soracaktım geçici kayıt için en fazla kaç dersimizin kalmış olması gerekiyor birde kredi eksik ise yaptırılabilir mi
10 kredin falan kaldıysa yaparlar diye biliyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı