Hocam yüksek puanlı bir üniversitede de okusanız üniversite bilişim ile ilgili sadece temel seviye algoritma ve programlama becerisi katar, bilişim temelli bir bölüm okuyorsanız zaten kendinizi okul haricinde bol bol geliştirmeniz gerekiyor. Diplomayı almanın amacı aslında sektöre girerken iş başvurularında filtrelemeyi geçebilmek sadece. Geriye kalan her şey senin kendine okul haricinde ne kattığın, yaptığın projeler etkili olacak. Yani aldığın eğitim emin ol çok iyi bir üniversiteye gitsen de değilmeyecek, müfredat aynı müfredat. Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum, okulda öğrendiklerim ile sektörde gördüklerim o kadar farklı ki. Ama okulda öğrendiğim bazı bilgilerin farklı zamanlarda bir proje yaparken işe yaradığını gördüm. O yüzden o kadar olumsuz bakma aldığın eğitime.
Ayrıca sıralama konusu sadece üniversiteyi tercih ettiğin dönem için etkili hocam, emin ol hiçbir yazılım şirketi için belli başlı marka üniversiteler haricinde nereden mezun oldun, kaç sıralama ile girdin vs. önemi yok.
İş analistliği daha sosyal bir meslek, daha çok yazılımcılar ile yöneticiler arasındaki bir köprü gibi düşünebilirsin. Bazı şirketlerde yazılımcı kadar teknik bilgiye sahip olman gerekebiliyor ancak genellikle süreç yönetimi, ihtiyaç yönetimi vs. alanlarda çalışıyorlar.
Yani hocam elbette sevdiğiniz alana yönelin ama besyo da pek iyi bir seçenek değil bu konuda. Biraz daha iş imkanı olan bölümlere bakarsanız çok daha iyi olur.
Sevdiğin işin ne olduğunu biliyor musun peki? Yani herhangi bir alanda kendini başarılı görüyor musun, bunu yapabilirim diyor musun kendine?