Üniversitedeki İnkılap Tarihi dersi ile ortaokul ve lisedeki İnkılap Tarihi arasında ne fark var?

orionnuble

Centipat
Daha fazla  
Üniversiteye başlayacağım ve uzaktan alacağım dersler arasında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I adlı bir ders var. Kredisi 0 ama sonuçta dersten geçmem gerek.

Bu derse katılım göstermem gerek mi? Hali hazırda ortaokul ve lisede öğretilenlerden farklı şeyler var mı?

Uzaktan ve örgün ders saatleri sıkıntı çıkartıyor çünkü okuldan uzakta yaşıyorum. Mümkünse sadece geçmemin yeterli olacağı derslere katılmak istemiyorum (Arka planda açık duracaklar yani devamsızlık sorunu olmayacak.).

Yok, fark etmiyor. Ama katılım göstermen gerekiyor.

Nasıl yani belirli mi müfredat benzeri bir şey yok mu?

Kamera zorunluluğu olur mu peki? Sonuçta kim bilir kaç kişi olacak online derste.
Hoca farklı şeyler anlatıp anlattığı yerlerden sorabilir, üniversitede hocaların alanı çok daha geniş. Genelde inkılap tarihi derslerinde çok kasmazlar, önceki dönemlere sorup hoca hakkında bilgi alabilirsin.

Asosyallik başıma bela olacak sanırım.

Üniversitedeki daha geniş kapsamlı, daha akademik nosyona uygun ve daha ifade hürriyeti dahilinde gerçekleşir. Elbette konular ana kapsamıyla aynı ancak içerik ve anlatım daha detaylı olabilir. Bu okuluna, hocana ve bölümünün tarihle olan ilgisine göre oldukça değişebilecek bir konu olduğundan net bir şey söylemek kolay değil. Her dersin mecburi katılım oranı farklı olduğundan bunun için bilgi alman gerekli ama genellikle zorunlu Türk Dili ve İnkılap Tarihi gibi derslerde ya katılım zorunlu olmuyor ya da mecburi katılım oranı oldukça düşük (%20-30) oluyor genellikle. Derse fazla ilgin yoksa bile arkada açık dursun ders en azından yoklamaya katılmış olursun.

Anlıyorum. Bölümüm dille alakalı bir bölüm yani tarihle hiç alakası yok. Ders kayıt sayfasında "DEVAM DURUMU" başlığının altında "DEVAM MECBURI" yazıyor. Bu katılım zorunlu demek herhalde, değil mi? Peki mecburi katılım oranının ne olduğunu nerden öğrenebilirim?
Ayrıca dediğin gibi arka planda açık bırakacağım ancak hoca kamera falan açmamızı isterse sıkıntı olmaz mı?

Ayrıca dediğin gibi arka planda açık bırakacağım ancak hoca kamera falan açmamızı isterse sıkıntı olmaz mı?
Fazla kişi olur muhtemelen hoca herkesten teker teker kamera açmasını istemez fakat olur da eğer isterse arada dersi kontrol edersin. Yoklama alırsa falan arada bakarsın. Derse devam mecburiyse bile devamın bir oranı olur (örneğin %40-50) o devam oranını sağlaman yeterli. Onu da bölümünden veya hocandan öğrenebilirsin.

Bugün ilk derse katıldım. Kamera yokmuş. Katılım bilgilerimiz de fakülteye yollanıyormuş onlar devamsız sayıp saymamaya karar veriyorlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…