Üniversitedeki Sınıf Ortamından Memnun musunuz?

akincelik10

Hectopat
Katılım
9 Kasım 2020
Mesajlar
398
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
4 sene boyunca üniversiteyi ertelemiş birisi olarak bu sene Sosyoloji bölümünde ilk sınıfa başladım. Aslında bu bölümü kalıcı okumayı düşünmüyorum ama en uygun burayı bulduğum için tercih etmiştim. Sınıf ortamına alışmayı denedim ama birtakım olumsuz durumlar da yaşadım haftalar öncesinde. Konuşacak birilerini pek bulamıyorum. Fakülte içinde daha farklı insanlar da vardır mutlaka ama onlarla da herhangi bir muhabbetim olmadığı için bir diyalogda bulunamıyorum. Seneye bölümümü değiştirmeyi düşünüyorum zaten ama bu kadar sıkıntı olacağını düşünmemiştim, üniversite ortamınızdan memnun musunuz? @Yiğitt35
 
Pandemi süreci ve ekonomik sebepler öğrencilerin kaynaşması açısından olumsuz etkileri oldu. Eskiden öğrenciler okulun ilk haftasında etkinlikler yapıyorlardı kendi arasında, bu maddi açıdan artık zorlaştı. Okullarda tam zamanlı eğitim en azından birçoğunda pandemiden dolayı yok ve sınıflar - ders saatleri seyreltilmiş durumda. Bu da öğrencilerin birbiri ile kaynaşmasına engel bir durum. Üniversiteye yeni başlayanlar Online eğitim ile liseden mezun oldukları için öğrenci ortamına çok daha yabancı ve pasif kalıyorlar. Üstüne üstlük benim gibi normal şartlar altında lisans eğitimini, hatta yüksek lisans eğitimini tamamlayacak yaşta birisi isen arada kuşak çatışması oluyor ki kafalar hiç uyuşmuyor. 2015'de gittiğim ön lisans ortamını lisans sırasında bulamadım açıkçası. Şansıma eski okuldan arkadaşlarım var farklı sınıflarda onlarla bir ortam oluyor.
 
Benim üniversiteye başlamadan önce beklentim hem vardı hem yoktu. İçimden yine bir sıkıntı yaşayacağımı düşünürdüm ama çevremdeki insanlar istisnasız üniversiteye geçince hayatın değişecek muamelesi yaptılar bana. Ama başladıktan sonra zamanla lisenin devamına gidiyormuş gibi hissettim. Belki bu benim için motivasyon kaynağı olur, gelecek yıllarda tıp fakültesi kazanma hedefim var.
 
Aslında lisenin devamı gibi biraz, evet :) Özellikle sınıf arkadaşların da çocukça hareketler tavırlar sergiliyorsa öyle hissetmen çok normal. Bizde de benzer durumlar var, çoğundan küçük olmama rağmen olgun davranıyorum mesela. Üniversiteye geçince, okuyunca, bitirince ayrı ayrı dertler başlayacak zaten, o dert değil ki :) Kafana göre arkadaş bulamamak daha kötü koca fakültede bence.
 
1.sınıfım 38 kişilik sınıfta 4 tane arkadaşım var. Sessiz bir insan olduğum için pek arkadaş edinmiyorum. Zaten sınıfın yarısı alkol sigara muhabbeti yapan insanlar. Çoğunlukla tek ya da arkadaş grubumla takılıyorum.
@Yiğitt35 Hocam ben sınıf hocası yüzünden girişimcilik kulubüne katıldım. Etkinlikler düzenleniyor ama maddi durumum pek yetmiyor biraz da ben sevmiyorum böyle etkinlikleri. Nasıl kulüp değiştirebilirim. Bir fikrinizi alıyım dedim.
 
Son düzenleme:
@Yiğitt35 Hocam ben sınıf hocası yüzünden girişimcilik kulubüne katıldım. Etkinlikler düzenleniyor ama maddi durumum pek yetmiyor biraz da ben sevmiyorum böyle etkinlikleri. Nasıl kulüp değiştirebilirim. Bir fikrinizi alayım dedim.

Gruptan sorumlu hocanızla durumu konuşursanız, durumu anlatırsanız yardım edecektir diye düşünüyorum. Olmadı dekan yardımcısına gruptan çıkmak istiyorum da diyebilirsiniz, sorarsa nedenini de söylersiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı