Çözüldü Üniversiteden kayıt sildirince askerlik tekrar tecil ettirebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lehibeny

Megapat
2 yıllık bir bölümden kayıt sildirdim. Tekrar 2 yıllık bir bölüm kazanırsam askerliğimi tecil ettirebilir miyim? Yoksa 4 yıllık bir bölüm mü yazmam gerekir?

Çözüm
2 yıllık bölümü bitirseydiniz 4 yıllık kazanmanız gerekirdi. Bitirmek yerine sildirdiğiniz için tekrar 2 yıllık kazanıp tecil ettirebiliyorsunuz.
Tecil ettirmediniz mi? E-Devlet'de tecil diye arattığınızda ne yazıyor?
Sevk dönemindeydim fakat YKS kayıt yaptırdığım için sanırım 1 yıl 7 ay daha uzamış tecilim. Yaşım 23. Kayıt yaptırırsam muhtemelen tekrar 29 yaşıma kadar uzar diye düşünüyorum.
2 yıllık bölümü bitirseydiniz 4 yıllık kazanmanız gerekirdi. Bitirmek yerine sildirdiğiniz için tekrar 2 yıllık kazanıp tecil ettirebiliyorsunuz.
Teşekkürler aradığım cevap buydu.

Merhaba durumunuz ne oldu lisansa baslayabildiniz mi bende ayni durumdayim

2 yıllık okuyorsan tekrar erteleyebilmek için 4 yıllık okuman lazım zaten sana bir hak veriyor devlet 2.hak içinde şart koşuyor
ben suanda 4 yillik okuyorum ama bu yaz sinava girip baska bir okula yerlesicem o arada kaydi sildirmem gerekiyor kaydi sildirince bir sorun olur mu diger okula kayitta bunu merak ediyorum aslinda.

Ertelemeniz olmadı mi yoksa siz mi tekrar gitmek istediniz?
Daha 1.5 yılım vardı fakat ben istedim. Maximum yapabileceğini anlatayım. 2 yıl önlisans okudun 2 yıl kendin erteletebilirsin sonrasında 4 yıl lisans okuyabilirsin. Etti 8 yıl. Zaten 30 yaşından sonra askere mecburen gidiyorsun. Şartlar fark etmiyor. Okuyor olsan bile alıyorlar askere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…