Üniversitelerde hukuk, mühendislik ve sağlık bölümlerinin giriş puanları yükseltilecek

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın eğitim başlığı altında yer alan bilgilere göre üniversitelere girişte uygulanan asgari başarı puanının kapsamı genişletilecek. Yani artık daha fazla bölümde asgari başarı puanı uygulanacak. Ayrıca, az önce bahsettiğimiz hukuk, mühendislik ve sağlık bölümlerinde uygulanan asgari başarı puanı yükseltilecek. Böylelikle öğrenciler, söz konusu bölümlere girebilmek için daha iyi sıralamalar yapmak durumunda kalacaklar.

Kaynak Resmi Gazete
 
Halk isterse halk istemezse hiçbir seçilmiş gitmez gidemez bu böyle biline.
Tamam zaten ben batı ülkelerinin ajanı değilim ve darbe bildirisi yapmamıştım. Rahat ol, senden farklı bir şey demedim. Halk zaten belirleyici olur. ;)
 
Doğru bir karar. Umarım sınavlar da buna paralel olarak ayarlanır.

Eğitim sistemi güzel olsa zaten böyle bir ihtiyaç doğmazdı. En sonunda sanırsam sadece 1. olanlar gidecek koca üniversitelere herhalde.

Eğitim sistemi ile alakalı bir durum yok. Ancak evet, üniversitenin akademik bir alan olduğunu düşünürsek, buraya belirli bir akademik başarıyı göstermiş insanlar gitmeli. Çünkü üniversite dediğiniz şey akademik ve teorik bilgidir bir noktada, mühendislik için.

Hiçbir hoca size PCB tasarlamayı ya da uygulama yazmayı ya da bir jet motorunu üretmeyi ya da en basitinden bir uçağın kanat analizlerini yapmayı göstermez. Dersler de bunu amaçlamaz. Bunları kişi kendi çabasıyla, kendi projeleriyle ya da katıldığı staj - ek çalışmalarla kazanır.

Yurt dışında bu işlerde, özel şirketler ve üniversiteler ciddi bir ilişki içindeyken, bizde kopuktur. Ancak durum sabit: Üniversite akademik bir yerdir.

Bunun yanında ideal olan, üniversiteye gitmese bile işi öğrenen ya da tekniği öğrenen kişilerin de ciddi anlamda istihdam edilebilmesi. Üniversite akademik bir alandır ve en iyisine en başarılısının gitmesi gerekir. Bu, dünyanın her yerinde böyledir. Ki bizde de ciddi şirketlerin stajyer programları, artık mühendis yetiştirme programlarına dönüşüyor. Bu programlarda da seçim koşulları, yavaş yavaş GPA'dan çok kişinin yetkinliğine ve CV'sinin önemine kayıyor.
 
Son düzenleme:
Böyle bir şey yok, sallamayın. İnternet çağında yaşıyoruz, "En düşük Tıp" diye Google'dan aratmak zor olmamalı:

Ben devlet üniversitelerinden mi bahsediyorum?
 
Her şeyden önce hukuk öğrencilerine devam zorunluluğu getirsinler.

5 yıl boyunca fakülteye sadece sınavdan sınava giden adam az bir puan ile torpil sağ olsun hakimliğe atanıyor.
Sonra efenim neden adalet kötü :)

Kendim de hukuk istiyorum bu arada :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı