Üniversiteye 300 bin TL verilir mi?

gizemli peri

Femtopat
Daha fazla  
4 ev 1 arabamiz var gecen sene babami kaybettim bir de devletten ölüm ayligi aliyoruz. Dedemle amcam destek oluyolar bize kardeslerim benden kucuk ben 19 yasindayim doktor olmak istiyorum. Bir sene mezuna kalmistim ancak puanim ozel okullara tutuyor senelik şu an 300k istiyorlar ama her sene zam geliyor ve okul 6 sene sürecek kucuklugumden beri biz yemez icmez biriktirirdik bu hep boyle gitti ve degisen bir şey olmayacak yine kartimda para olunca harcamadan duramiyorum. En azindan okula vermek zorunda kalsam kendimi dizginleyebilirim, annem zaten baskici bir kadin gezmeme kiyafetlerime her seyime karisiyor. En azindan yazlari kasiyerlik vs. yapar harcligimi cikartirim cunku tatile gitmiyoruz arada bir koye gitmekten de kurtulurum. Sizce bu parayi nasıl degerlendirebilirim?

O kadar parayı vermek oldukça kötü olur. En iyisi bu sene elinizden geleni yapın. Şu an özel okullara tutuyor diyorsunuz ama belli olmaz. Çalışırsanız hala yapabilirsin.

Maalesef OBP'm dusuk ve İstanbul disina gitmeyecegim. Kendimi parcalasam da devlet kazanmam zor. Ozelde tam burslu kazanirsam dunyalar benim olur tabii ama olmazsa da yuzde elli burslu mantikli geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 ev 1 arabamiz var gecen sene babami kaybettim bir de devletten ölüm ayligi aliyoruz. Dedemle amcam destek oluyolar bize kardeslerim benden kucuk ben 19 yasindayim doktor olmak istiyorum. Bir sene mezuna kalmistim ancak puanim ozel okullara tutuyor senelik şu an 300k istiyorlar ama her sene zam geliyor ve okul 6 sene sürecek kucuklugumden beri biz yemez icmez biriktirirdik bu hep boyle gitti ve degisen bir şey olmayacak yine kartimda para olunca harcamadan duramiyorum. En azindan okula vermek zorunda kalsam kendimi dizginleyebilirim, annem zaten baskici bir kadin gezmeme kiyafetlerime her seyime karisiyor. En azindan yazlari kasiyerlik vs. yapar harcligimi cikartirim cunku tatile gitmiyoruz arada bir koye gitmekten de kurtulurum. Sizce bu parayi nasıl degerlendirebilirim?
Eğitime gidecek bir para bence sorun olmaz eğer ki tıpsa kesinlikle bence yapmalısın. Üniversiteyi iyi araştır ortalamanı yüksek tut bursunu yükseltme imkanın olabilir en azından belki son iki seneyi tam burslu okursun. Ablam doktor ve tam olarak bu şekilde yaptı şu an tusu kazandı ve uzmanlığa doğru 2. senesinde. Eğer söylediğin gibi parayı denkleştirirsen 300k şu an için tıpa verilebilir ama zamlar konusunda şöyle söyleyeyim sana o fiyat seneye 450 olabilir. Eğer maddi anlamda karşılayabilirsen tıp sana bunun ekmeğini yedirir.

4 ev 1 arabamiz var gecen sene babami kaybettim bir de devletten ölüm ayligi aliyoruz. Dedemle amcam destek oluyolar bize kardeslerim benden kucuk ben 19 yasindayim doktor olmak istiyorum. Bir sene mezuna kalmistim ancak puanim ozel okullara tutuyor senelik şu an 300k istiyorlar ama her sene zam geliyor ve okul 6 sene sürecek kucuklugumden beri biz yemez icmez biriktirirdik bu hep boyle gitti ve degisen bir şey olmayacak yine kartimda para olunca harcamadan duramiyorum. En azindan okula vermek zorunda kalsam kendimi dizginleyebilirim annem zaten baskici bir kadin gezmeme kiyafetlerime her seyime karisiyor. En azindan yazlari kasiyerlik vs yapar harcligimi cikartirim cunku tatile gitmiyoruz arada bir koye gitmekten de kurtulurum. Sİzce bu parayinasıl degerlendirebilirim?
Doktor olmak için 300 bin TL verilir. Garanti ve dünyanın her yerinde ihtiyaç duyulan bir meslek.

Bu üniversite hayatının en önemli parçalarından biri hayatını oluşturacak bir parça o yüzden verilen paranın bir önemi olduğunu düşünmüyorum durumu olan için tabii.

Maalesef OBP'm dusuk ve İstanbul disina gitmeyecegim. Kendimi parcalasam da devlet kazanmam zor. Ozelde tam burslu kazanirsam dunyalar benim olur tabii ama olmazsa da yuzde elli burslu mantikli geliyor.

%50 kazanırsanız iyi bir üniversiteye gidip durumunuzu belirttiğinizde %100'e çevirebilirler. Tercih aşamasından önce üniversitelerle görüşün.

Eğitime gidecek bir para bence sorun olmaz eğer ki tıpsa kesinlikle bence yapmalısın. Üniversiteyi iyi araştır ortalamanı yüksek tut bursunu yükseltme imkanın olabilir en azından belki son iki seneyi tam burslu okursun. Ablam doktor ve tam olarak bu şekilde yaptı şu an tusu kazandı ve uzmanlığa doğru 2. senesinde. Eğer söylediğin gibi parayı denkleştirirsen 300k şu an için tıpa verilebilir ama zamlar konusunda şöyle söyleyeyim sana o fiyat seneye 450 olabilir. Eğer maddi anlamda karşılayabilirsen tıp sana bunun ekmeğini yedirir.

Ablani tebrik ederim. Tabii ki tip icin istiyorum seneye icin 600k bile biriktirebilirim. Yazlari harcligimi cikartirim. Gerekirse borc alir kredi cekerim. En kotu bir evi satmak zorunda kalabiliriz ama hayalimden vazgecmek istemem. İstanbul'da medipol bezmialem gibi ozellerde yari burslu tip okumayi dusunuyorum cunku bir sene daha mezuna kalmak benim icin olum gibi bir şey. Herkes gereksiz oldugunu soyluyor. Son senelerde tam bursluya gecemem. Oyle bir durum maalesef soz konusu degil fakat mezun oldugumda tatmin edici bir meslegimin olmasi her seye deger diye dusunuyorum ve elimde bu imkan varken degerlendirmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı