Üniversiteye giderken RTX 3060 bilgisayar satılmalı mı?

Emre Ersönmez

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bu sene inşallah bir sorun çıkmazsa üniversiteye gideceğim ancak kafamda uzun zamandır kendime sorduğum bir soru var: Bilgisayarım durmalı mı yoksa satmalı mıyım?

Bilgisayarı geçen sene temmuz ayında topladım. O zaman yaklaşık olarak 25k+ bir param gitti. Daha 1 yılını yeni doldurdu ve fıstık gibi çalışıyor. Şimdi üniversiteye gidersem yaklaşık olarak 4 ay kadar kullanmayacağım ve ileriki dönemlerde yine pek kullanma şansım olmayacak.

Sizce bilgisayarı satmak mantıklı mı yoksa elde tutmak mı daha akıl karı?

PC özellikleri:
Anakart: MSI Pro B550 gen 3
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X 12g OC.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz
SSD: Crucial P3 1TB.
RAM: Kingston Fury 2x8 16 GB 3200 DDR4.
Kasa: Xigmatek Lux s 750W 4x120 temper cam.
Sıvı soğutma: darkFlash twister DX 240.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle eğitim hayatınızda başarılar dilerim. Sorduğunuz soruya gelirsek anladığım kadarı ile sizin satmayı pek istemediğinizi düşünüyorum ayrıca şu anki ekonomik şartları göz önünde bulundurursak bence de satmanız pek iyi bir seçenek değil.

Son düzenleme:
Öncelikle eğitim hayatınızda başarılar dilerim. Sorduğunuz soruya gelirsek anladığım kadarı ile sizin satmayı pek istemediğinizi düşünüyorum ayrıca şu anki ekonomik şartları göz önünde bulundurursak bence de satmanız pek iyi bir seçenek değil.
Teşekkür ederim 🙂

Çok zahmet etmişsiniz bilgisayar için fiyatı artar mı bilmem çok dalgalı şu an piyasa ama belki bir gün lazım olur bilemezsiniz ister elde tutun ya da satarak ihtiyaçlarınızı karşılayın siz bilirsiniz.
Acil olarak paraya ihtiyacım yok ancak belki bilgisayarı satıp parayı okuduğum sürece bankada tutarım diye düşünmüştüm ama maalesef para birimimizin değerini koruyup korumayacağı meçhul olduğu için tereddüt halinde kaldım. Ki ayrıca bilgisayarı aldığım değere de satamayacak olmam da cabası :)

Teşekkür ederim 🙂

Acil olarak paraya ihtiyacım yok ancak belki bilgisayarı satıp parayı okuduğum sürece bankada tutarım diye düşünmüştüm ama maalesef para birimimizin değerini koruyup korumayacağı meçhul olduğu için tereddüt halinde kaldım. Ki ayrıca bilgisayarı aldığım değere de satamayacak olmam da cabası :)

Anladım zaten para hiç yerinde durmuyor iyice değeri azalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı