Çözüldü Üniversiteye gidilmediği için pasaport ve tecil bozulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ezmikelon

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, ben 2023 yılı Ağustos ayında bir ön lisans bölümüne kayıt yaptırdım ve o günden beri ne bir kere gittim ne de maillerine baktım. Son günlerde önüme bir yurt dışı fırsatı geldi ve gitmeye yakın üniversite veya askerlikle ilgili sıkıntı çıksın istemiyorum. Benim askerliğim şu an tecilli görünüyor ve yeşil pasaportum var. e-Devlet'te pasif öğrenci durumuna düşmüşüm. Üniversiteye hiç gitmediğim için ders kaydı veya kayıt yenileme yapmadığımdan ve 2 yıllık olduğu için bu sene silinebilir mi? Eğer silinirse pasaport ve bu tecil hemen lap diye bozuluyor mu? Bozulsa tecil için illa üniversite mi lazım? Bu sene sınava girmedim, inanılmaz stres yaptım. Bunu bilen birisi yardımcı olursa sevinirim, saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kayıtlıysanız ve bir sorun çıkar diye endişeliyseniz sadece güz döneminde kayıt yenileme yapsanız aktif görünürsünüz. Sorun olmaz tecil için de pasaport için de.
Kayıtlıysanız ve bir sorun çıkar diye endişeliyseniz sadece güz döneminde kayıt yenileme yapsanız aktif görünürsünüz. Sorun olmaz tecil için de pasaport için de.

Hocam üniversiteyle ve sistemiyle pek aram olmadığı için detaylı bilmiyorum ama bulunduğum ön lisans bölümünü okuduğum üniversitenin sayfasındaki duyuru kısmında güz dönemiyle ilgili kayıt adına bir şey yok, bu temmuz ayında olduğumuz için mi? Ağustosa doğru mu bunların duyuruları geçilir? Ankara Üniversitesi OBS sisteminde akademik takvime baktığım zamanda yakın dönemle ilgili sadece 2024-2025 bahar dönemi ile ilgili tarihler var bunların da çoğu sınav tarihi ve zamanı geçmiş tarihler (öğrenci ders seçme tarihleri 10.02.2025, bütünleme not girişleri 11.07.2025 vs...) Ders seçme işlemleri kısmına girdiğim zaman ise "2024-2025 yaz okulu ders seçme durumunuz: Ders seçmemiş" (akademik takvime göre kayıt yenileme aralığında olmadığınız için ders seçemezsiniz) yazıyor ama bunun tarihi vs yazmıyor, bilgisizliğimden dolayı kusura bakmayın.

Hocam üniversiteyle ve sistemiyle pek aram olmadığı için detaylı bilmiyorum ama bulunduğum ön lisans bölümünü okuduğum üniversitenin sayfasındaki duyuru kısmında güz dönemiyle ilgili kayıt adına bir şey yok, bu temmuz ayında olduğumuz için mi? Ağustosa doğru mu bunların duyuruları geçilir? Ankara Üniversitesi OBS sisteminde akademik takvime baktığım zamanda yakın dönemle ilgili sadece 2024-2025 bahar dönemi ile ilgili tarihler var bunların da çoğu sınav tarihi ve zamanı geçmiş tarihler (öğrenci ders seçme tarihleri 10.02.2025, bütünleme not girişleri 11.07.2025 vs...) Ders seçme işlemleri kısmına girdiğim zaman ise "2024-2025 yaz okulu ders seçme durumunuz: Ders seçmemiş" (akademik takvime göre kayıt yenileme aralığında olmadığınız için ders seçemezsiniz) yazıyor ama bunun tarihi vs yazmıyor, bilgisizliğimden dolayı kusura bakmayın.

Güz dönemi duyurusu ağustos veya eylül gibi yapılır. Ders seçme tarihleri falan verilir. Ona göre seçip ilerlersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı