Üniversiteye hazırlık ve ingilizceyi geliştirmek için İngilizce kitap önerisi

Bu dönemde kredi kartı bilgilerini çalan, kimlik bilgilerini çalanlardan yanlışlıkla başka bir şey derim sinirlenip yaparlar diye. Uzak duruyorum yabancılarda var mı bu durum bilmiyorum ama buralarda olduğu için internetten insanlarla konuşmaktan çekiniyorum.

Tam fiyatını biliyor musunuz internette baktım fakat bulamadım. Şimdilik kitap değerlendiriyorum okul başladıktan sonra almayı düşünüyorum.

Ben geçen sene Dilko'nun setine 1000 lira 2 sene önce de YDS setine 600 ya da 800 lira vermiştim tam hatırlamıyorum. Şu anda da 1500 lira civarlarındadır büyük ihtimalle ama bunlar tek bir kitap değil içinden fasiküller dergiler ve kitaplarla geliyor.

11. sınıftayım ve dil bölümünü seçtim. İngilizceyi az çok biliyorum.

İngilizcede gramer çalışması yapmak, bildiklerimi pekiştirmek ve test çözmek istiyorum ve bunun için kitap arıyorum.

Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Yapacağın ilk şey, eğitimin için doğru bir tercih yapmak olacak. İnce eleyip, sık dokuyacaksın. Planını baştan yapman gerekiyor. Edebi yöne mi dönük olacaksın, yoksa akademik öğretime dönük mü çalışacaksın. Bunları kendin belirlemen gerekiyor. Bu sayede gereksiz zaman kaybı yaşamaz, planlı ve programlı bir gelişim gösterirsin. Ulaşman gerekecek olan materyallerin ne olduğu, neleri ihtiva edeceği ve kullanacağın metodolojiyi de bu sorulara vereceğin cevaplar belirleyecek.

Aile ve çevresel faktörler elbette önemlidir. Kendine çevre oluşturmaya bak. Dil gelişimi için de hata yapmaktan ve konuşmaktan korkma. Grammeri de öyle boşlamamak gerekiyor ki bu sana ileride yazma ve okumada fayda sağlayacak. Dümdüz konuşmakla dil bilinmiş de olunmuyor. Onu papağan da yapar öğretirsen. Yanına da alır, işini de görürsün bir yere kadar. Ben nice ODTÜ ve Boğaziçi mezunu gördüm, basit bir kültür kompozisyonunu bile yazamıyor. Grammer, metin okuma ve düşün kabiliyetlerinin durumunu bir hayal et. Mesele komple bir yapıya sahip olmak. Hedef dilde yazılmış kitapları okumak, onun kültür ve yazın birikimine de hakim olmanı sağlayacak. Ek olarak grammerini de geliştirecek. Latinceden örnek vermek gerekirse mesela Lingua Latina'yı kavrayıp, üstüne gidip Cicero'yu, Bello Gallico'yu ya da Tacitus'u okuduğunuzda hem o dili pratik edecek ve bununla kalmayıp, onun kültürünü, tarihini ve yazın şekilini de öğreneceksin.

Bu bir keyif işi. Keyif almaya bakın. Öğrenmek, güzel şeydir.

Bu dönemde kredi kartı bilgilerini çalan, kimlik bilgilerini çalanlardan yanlışlıkla başka bir şey derim sinirlenip yaparlar diye. Uzak duruyorum yabancılarda var mı bu durum bilmiyorum ama buralarda olduğu için internetten insanlarla konuşmaktan çekiniyorum.

Bu konuda endişe etmeyin. Dolandırıcı kendini belli eder bir bağlantıya tıklamadığınız. Bir dosya indirmediğiniz sürece hiçbir şey yapamazlar. Hepsi hikaye. Korkutmak için yapılan aldatmacalar. Kimse sizin izniniz olmadığı taktirde kimlik bilgileriniz ile bir şey yapamaz. Yeni kimlik kartınız varsa zaten çalınsa dahi hiçbir şey olmaz. Sizi tehdit eden olursa da şikayette bulunun veya engelleyin geçin hiç takmayın. Biraz daha güvende olmak sahte raklamlardan korunmak icin.
Bu eklentiyi tarayıcınıza kurabilirsiniz. Bu eklenti YouTube gibi siteler dahil videolardaki site kenarındaki saçma sapan reklamların tamamını engeller ve başınız ağrımaz. Sahte siteler içinde anlayamam diyorsan. İnternetinize AdGuard DNS'i kur. Ona forumdan bakar veya yeni bir konu açıp sorarsın. Modeme AdGuard DNS kurma diye. Yoksa o biraz uzun burada açıklamam güç olur.
Bu konuya bakabilirsin yine de farklı modem varsa sizde kalan araştırma sende. DNS hakkında dediğim şekilde konu açarsan yardımcı olurlar. Bu sayede sizin internete bağlı olan kimse sahte sitlere giremez. Mobil veri kullanıyorsan da telefona nasıl yapıldığı hakkında da konular var forumda bakabilir ya da sende bir konu açıp sorabilirsin.
Kitap konusuna gelirsek.

Openenglish 2022 de güzel bir liste hazırlamış.

Ama ek olarak:
Mk publications,
Yargı,
Alfa yayınları kolay ve pratik İngilizce gramer,
Beşir systematic.
Gibi yapımları da öneririm. Yargı dışında diğerlerini kuzenime de aldığım için eğer kitap okuma alışkanlığın varsa aralarından bazıları konu anlatımlı hepside yararlı kitaplar. Doğru çalışma rutinini tutturursan öğnreniminde uzun yol katetmeni sağlayacaklardır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı