Üniversiteye hazırlık ve ingilizceyi geliştirmek için İngilizce kitap önerisi

QraXzi

Hectopat
Daha fazla  
11. sınıftayım ve dil bölümünü seçtim. İngilizceyi az çok biliyorum.

İngilizcede gramer çalışması yapmak, bildiklerimi pekiştirmek ve test çözmek istiyorum ve bunun için kitap arıyorum.

Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

11. sınıftayım ve dil bölümünü seçtim. İngilizceyi az çok biliyorum.

İngilizcede gramer çalışması yapmak, bildiklerimi pekiştirmek ve test çözmek istiyorum ve bunun için kitap arıyorum.

Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Size kendimde yaptığım bir şey olarak. Omegle gibi yerlerde yüz yüze veya Discord'da yabancı arkadaşlar edinerek onlarla sohbet ederek dilinizi geliştirmek. Kitabın filmlerin hiç faydasını görmedim. Sadece ezber yaptırıyorlar. Öğretmenlerle aynı şey. Birebir gramer gelişiminde daha iyi olacaktır. Yoksa bir dili bilmek ve konuşmak. Bu dil üzerinden sınava girmek çok farklı şeyler. İsterseniz 100 kitap okuyun. Yabancı birisiyle yapacağınız kaliteli bir sohbetin yerini tutmaz. Hem eğlenmiş hem öğrenmiş olursunuz. Boşuna kitaplarla kendinizi yormayın. Film izlerken kitap okurken. Dilin en temel hali kullanılır. Ve ikili diyalog olmadığı için hiçbir şey öğrenmenizde yardımcı olmaz. Hemde yabancılarla konuşmanız gerektiğinde aksanları ve konuşma tarzları gereği utanabilirsiniz. Kitaplar gerçek hayatı ve sınavları pek yansıtmayan veri araçları. En kötü kulaklığı takıp telefonu uzak bir yere koyarak İngilizce gramer çalışması hakkında yapılan 8-9 saatlik dil eğitimlerini dinleyin. Önemli olan ezberlemek değil asıl kayıtların tutulduğu yer olan bilinç altımıza bunu kazımak.

Birçok kaynak var ama başlıca YDS, Dilko ve Modadil en çok bilinenleri.
Akın Dil de güzeldir tabii.

Size kendimde yaptığım bir şey olarak. Omegle gibi yerlerde yüz yüze veya Discord'da yabancı arkadaşlae edinerek onlarla sohbet ederek gelistirin. Kitabın filmlerin hiç faydasını görmedim. Sadece ezber yaptırıyorlar. Öğretmenlerle aynı şey. Birebir gramer gelişiminde daha iyi olacaktır. Yoksa bir dili bilmek ve konuşmak. Bu dil üzerinden sınava girmek çok farklı şeyler. İsterseniz 100 kitap okuyun. Yabancı birisiyle yapacağınız kaliteli bir sohbetin yerini tutmaz. Hem eğlenmiş hem öğrenmiş olursunuz. Boşuna kitaplarla kendinizi yormayın. Film izlerken kitap okurken. Dilin en temel hali kullanılır. Ve ikili diyalog olmadığı için hem hiçbir şey öğrenmezsiniz. Hemde yabancılarla konuşmanız gerektiğinde aksanları ve konuşma tarzları gereği utanabilirsiniz. Kitaplar gerçek hayatı ve sınavları pek yansıtmayan veri araçları. En kötü kulaklığı takıp telefonu uzak bir yere koyarak İngilizce gramer çalışması hakkında yapılan 8-9 saatlik dil eğitimlerini dinleyin. Önemli olan ezberlemek değil asıl kayıtların tutulduğu yer olan bilinç altımıza bunu kazımak.

Bu dediklerin gündelik dil için geçerli tabii ama sınava girecek biri için İngilizce konuşmanın faydası yok grammer ve okuduğunu anlaması lazım.

Hiç bilmiyorum derseniz. Duolingo diye bir uygulama var. İlk onun kütüphanesini bitirin. Ondan sonra birileri ile tanışın. Gboard kullanıyorsanız da sol taraftaki logoya tıkladıktan sonra açılan yerde çeviri kısmına tıkayarak klavyeden çeviri yapabilirsiniz. Anlık olarak da konuşma esnasında öğrenmiş olursunuz.

Birçok kaynak var ama başlıca YDS, dilko ve modadil en çok bilinenleri.
Akın dil de güzeldir tabii.

Bu dediklerin gündelik dil için geçerli tabii ama sınava girecek biri için İngilizce konuşmanın faydası yok grammer ve okuduğunu anlaması lazım.

Dil okumak istediğini belirtti. Sınavı geçmek icin değil. Bu alandaki hayat sınavı hakkında bilgiler verdim. Dil sınavlar mantığı kavrayan için zor değil. Mesele mantığı kavramak. Zaten ondan sonra kendi kendine ipin ucu çorap söküğü gibi geliyor. Az bilgisi olan birine bunları önermek onu sonsuz döngü cehennemine sokmaktan farksız.

Günlük hayattaki konuşma kavramını anlamdan ingilizce öğrenilmez.

Sen Türkçede bile kullanmadığın kelimeleri İngilizce'de öğrenmeye çalışarak ne elde etmeye çalışıyorsun? İngilizce öğrenmek mi yoksa ezber yapmak mı? Hedefine göre gireceksin yoksa kendini eninde sonunda çıkmaz sokakta bulursun.

Temeli bilmeyen birisi okuduğunu nasıl anlayabilir ki? Zaten bu sorunlar bu kadar geçe bırakıldığı için oluyor. Son yıla kadar bundan haber yok. Ne zaman son yıl geldi öğrenim başlasın. Eğer böyle yaparsanız üzgünüm ama hiçbir şekilde geçmezsiniz. Geçseniz bile bir başarı elde edemezsiniz. Sınav her şey değil. İleriye bakın. Bugün sınavı geçmek kolay. Bir kopyayala bile geçersin okulu. Ama kopyayla olmayacak şey işteki tecrübe, kendi kendine yetebilmedir. Bu ezber bilgiler hayatta hiçbir işinize yaramaz. Alacağınız boş belgede. O belgeden sizinle beraber binlerce öğrencide de olacak. Burada o belgenin sizde olup olmaması değil o işi yapabilmeniz öne çıkıyor. İş hayatı böyle. İsterseniz cambridge de okuyun. Niteliksizseniz kimse sizi tutmaz.

Son düzenleme:
Size kendimde yaptığım bir şey olarak. Omegle gibi yerlerde yüz yüze veya Discord'da yabancı arkadaşlar edinerek onlarla sohbet ederek dilinizi geliştirmek. Kitabın filmlerin hiç faydasını görmedim. Sadece ezber yaptırıyorlar. Öğretmenlerle aynı şey. Birebir gramer gelişiminde daha iyi olacaktır. Yoksa bir dili bilmek ve konuşmak. Bu dil üzerinden sınava girmek çok farklı şeyler. İsterseniz 100 kitap okuyun. Yabancı birisiyle yapacağınız kaliteli bir sohbetin yerini tutmaz. Hem eğlenmiş hem öğrenmiş olursunuz. Boşuna kitaplarla kendinizi yormayın. Film izlerken kitap okurken. Dilin en temel hali kullanılır. Ve ikili diyalog olmadığı için hiçbir şey öğrenmenizde yardımcı olmaz. Hemde yabancılarla konuşmanız gerektiğinde aksanları ve konuşma tarzları gereği utanabilirsiniz. Kitaplar gerçek hayatı ve sınavları pek yansıtmayan veri araçları. En kötü kulaklığı takıp telefonu uzak bir yere koyarak İngilizce gramer çalışması hakkında yapılan 8-9 saatlik dil eğitimlerini dinleyin. Önemli olan ezberlemek değil asıl kayıtların tutulduğu yer olan bilinç altımıza bunu kazımak.

Sağ olun uzun uzun yazmışsınız. Antalya'da yaşadığım için arada yabancı insanlarla konuşuyorum fakat konuşurken gramerim doğru mu, doğru kelimeyi kullanıyor muyum diye şaşırıyorum ve çok duraksıyorum. İnternette de IP adres kimlik Vs'den dolayı pek insanlarla konuşasım gelmiyor. Bu yüzden bende film, dizi izleyerek, kendimi geliştiriyorum. Zaten kitap önerisi istememin sebebi geliştirmek için yaptığım diğer aktivitelere ekstra olarak kitaptan çalışmak ve sınıfta boş vakitlerimde o kitaptan pekiştirmek.

Şu anda yapacağı en akıllıca şey. Kendini programlayarak dediğim şekilde çalışmak. Hem bu kendini zorlayarak kitap okumaktan ziyade eğlenerek öğrenmesini de sağlar. Arkadaş kitap okuyarak öğrenebilecek birisi olsaydı zaten 11. sınıfa kadar bu kitapalrdan bir haber olmazdı. Bunu kötüluk için söylemiyorum. C1'e kadar ingilizcemi yükseltmiş birisi olarak bunlarla İngilizce öğrendim. Ve inanın bende kitap okumaya bayılan bir kişiliğe sahip degilim. Her şey sende bitiyor neticede. Yoksa sen istemediğin bir şey için çabalıyorsan eninde sonunda bir yerde kaybedersin zaten. Onun için yapacaklarımızı kendimizi zorlayarak değil bize eğlenceli gelmese, zevk alamsak bile eğer yapmamız gerekiyorsa yaptığımız işi zevk alacak hale getirmeliyiz. Başarı böyle elde edilir. Maalesef kimse oturduğu yerden sevemdiği bir şey yaparak istedini elde edemez.

Sağ olun uzun uzun yazmışsınız. Antalya'da yaşadığım için arada yabancı insanlarla konuşuyorum fakat konuşurken gramerim doğru mu, doğru kelimeyi kullanıyor muyum diye şaşırıyorum ve çok duraksıyorum. İnternette de IP adres kimlik Vs'den dolayı pek insanlarla konuşasım gelmiyor. Bu yüzden bende film, dizi izleyerek, kendimi geliştiriyorum. Zaten kitap önerisi istememin sebebi geliştirmek için yaptığım diğer aktivitelere ekstra olarak kitaptan çalışmak ve sınıfta boş vakitlerimde o kitaptan pekiştirmek.

Bir şey değil ama IP kimlik derken neden bahsediyorsunuz tam olarak?

Ben mi yanlış anladım. Gizlilik endişesi mi sorununuz?

Teşekkürler tam olarak kitap önerebilir misiniz? Bu kaynaklardan hangi kitaplar daha iyi?

Başlangıç seviyesi için 11. sınıf YDS Marvel öneririm temel seviyeden başlıyor.
Dil bölümünde İngilizce öğretmenin de kitap aldırabilir acele etme derim çünkü set halinde oldukları için fiyatları çok fazla oluyor eğer istersen 12. sınıf YDS influence setinin kodu var Discord üzerinden atabilirim. Discor: burak2723.

Bir şey değil ama IP kimlik derken neden bahsediyorsunuz tam olarak?

Bu dönemde kredi kartı bilgilerini çalan, kimlik bilgilerini çalanlardan yanlışlıkla başka bir şey derim sinirlenip yaparlar diye. Uzak duruyorum yabancılarda var mı bu durum bilmiyorum ama buralarda olduğu için internetten insanlarla konuşmaktan çekiniyorum.

Başlangıç seviyesi için 11. sınıf YDS Marvel öneririm temel seviyeden başlıyor.
Dil bölümünde İngilizce öğretmenin de kitap aldırabilir acele etme derim çünkü set halinde oldukları için fiyatları çok fazla oluyor eğer istersen 12. sınıf YDS influence setinin kodu var Discord üzerinden atabilirim. Discor: Burak2723.

Tam fiyatını biliyor musunuz internette baktım fakat bulamadım. Şimdilik kitap değerlendiriyorum okul başladıktan sonra almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı