Üniversiteye kayıt olmama rağmen e-Devlet'ten askerlik için mesaj geldi

DarkNight321

Decipat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba bu sene üniversite kazandım yaşım 19 yıl sonuna kadar zaten sürem vardı. Kayıt oldum üniversiteye otomatik olarak tecil ettirilmiyor mu yoksa bizim mi kendimiz gidip yapmamız gerekiyor? Çünkü mesaj geldi yıl sonuna kadar tecil edin diye.

@333365

Dsotum bu normal gidip okuldan belge alıp tecil etrirebilirsin ama genelde okulda bunu yapıyorlar kayıt sende neden yapmamışlar anlamadım.

İlk başta kendin tecil ettirmen gerekiyor, sonrasında okumuş olduğun süre boyunca sana bir tecil tarihi veriliyor zaten bu kadar.

Geçen yıl 19 yaşıma girdiğimde aynısı başıma gelmişti. Ben kendim bizzat askerlik şubesine gidip tecil ettirdim okul yapmıyor.

Normalde ilgili fakültenin öğrenci işlerini askerlik tecilini yapar, unutulmuş olabilir. Askerlik şubesine gidin.

Bugün bana da mesaj geldi fakat erteleme başvurusunda eski okulum gözüküyor yenisi yazmıyor sanırım öğrenci belgesiyle askerlik şubesine gitmemiz lazım

Bana' da ulaştı mesaj, sanırım öğrenci belgesini askerlik şubesine götürmek gerekiyor, öğrenci belgesi e-Devlet çıkartılıyor diye hatırlıyorum öğrenci işleri ile uğraşmadan önce bi' kontrol edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…