Üniversiteyi 3. sınıfta bırakmayı istemek

Tabii dediğin çok mantıklı. Ama en iyi ihtimalle seneye biter. Uzama olasılığı çok yüksek ondan kaynaklı geriliyorum. Bakalım hayırlısı.

Eğer gerçekten geç kalmadan hayata atılmak istiyorsan "uzama ihtimali" bence olmamalı. Yani bu ihtimali ortaya çıkarmamak için elinden ne geliyorsa yapman gerek. Kaygılarının kaynağı bölüm veya okul değil de okulu uzatmak gibi geldi bana.

Aslında her dönem ara ara gelen o isteğim artık tavan yapmış durumda ve ne yapacağım hakkında gram fikrim yok. İstanbul'da çevre mühendisliği okuyorum, 3. sınıfım aslında bakıldığında az bir kısım kaldığının(en iyi ihtimalle) ve bitirdiğimde elimde mühendislik gibi bir alanın bulunacak olması çok kurtarıcı ama bir türlü içime sindiremiyorum. Problem ben miyim, bölüm mü? Hiçbir şeyden emin değilim. Sadece kendim için doğru olanı yapmak istiyorum ama içimdeki o rahatsız his peşimi bırakmıyor. Belki motivasyon almaya mı ihtiyacım var, bilmiyorum. Akıl verebilecek olan ne bileyim deneyimlemiş ve fikrini belirtmek isteyen insanlara açığım. Zor durumdayım. Bu durumu ben kendi kendime zorlaştırıyor da olabilirim. Eğer bırakırsam rastgele işlerde çalışıp deneyim kazanmaya çalışacağım. Ya da 2 senelik hobi olarak yapabileceğim bir mesleğe yöneleceğim. Şimdiden teşekkürler.
2 senelik katettiğin ilerlemeyi çöpe atmak istemezsin bence.

Eğer gerçekten geç kalmadan hayata atılmak istiyorsan "uzama ihtimali" bence olmamalı. Yani bu ihtimali ortaya çıkarmamak için elinden ne geliyorsa yapman gerek. Kaygılarının kaynağı bölüm veya okul değil de okulu uzatmak gibi geldi bana.

Kesinlikle öyle. Okulumda iyi, bölümümde bakıldığında ama yakın zamanda babamı kaybettim. Bir şeyler yapmam lazım gibi bir psikolojiye girdim. Bu şekilde durmak canımı sıkıyor. Yani çözüm yine kendimde bitecek ama yine de birilerine sorma ihtiyacı duyuyorum. Eğer devam edersem kısa sürede bitirmeye çalışacağım. Teşekkürler yorumun için.

2 senelik katettiğin ilerlemeyi çöpe atmak istemezsin bence.

Tabii kim ister ama 2 senede gördüğüm dersler daha temeldi, bir şekilde çözebildim. Şu an bölüm derslerine ağırlık binecek daha sıkıntı gibi.

KPSS'de atama puanları düşük olan bir bölüm. Bence devam et. Hem özel hem de kamu imkanın var. Bu arada başın sağ olsun.

Sağ olun. Yorumun çok kıymetli, değerlendireceğim mutlaka. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Aslında her dönem ara ara gelen o isteğim artık tavan yapmış durumda ve ne yapacağım hakkında gram fikrim yok. İstanbul'da çevre mühendisliği okuyorum, 3. sınıfım aslında bakıldığında az bir kısım kaldığının(en iyi ihtimalle) ve bitirdiğimde elimde mühendislik gibi bir alanın bulunacak olması çok kurtarıcı ama bir türlü içime sindiremiyorum. Problem ben miyim, bölüm mü? Hiçbir şeyden emin değilim. Sadece kendim için doğru olanı yapmak istiyorum ama içimdeki o rahatsız his peşimi bırakmıyor. Belki motivasyon almaya mı ihtiyacım var, bilmiyorum. Akıl verebilecek olan ne bileyim deneyimlemiş ve fikrini belirtmek isteyen insanlara açığım. Zor durumdayım. Bu durumu ben kendi kendime zorlaştırıyor da olabilirim. Eğer bırakırsam rastgele işlerde çalışıp deneyim kazanmaya çalışacağım. Ya da 2 senelik hobi olarak yapabileceğim bir mesleğe yöneleceğim. Şimdiden teşekkürler.
Kafanı karıştırma sen devam et.... ( Yani Üniversiteyi bitir ve Mühendis ünvanına sahip ol. İş imkanı hobilere göre daha olası ve maaşı da ideal.

Şurada kalmış 2 sene mi ne. Bence bölümü bitirin, bölümün iyi yanlarına bakmaya çalışın. Motive eder ve bitirme isteğiniz artar. Baktınız mezun olduktan sonra da alanınızı sevmediniz, bir kaybınız olmaz. Mühendislik ibaresi kolunuzda altın bilezik niyetine durur.

Mezun olduktan sonra imkan ve zamanınız olursa farklı bir alandan yüksek lisans yaparsınız ya da tekrardan YKS çalışırsınız.

Şurada kalmış 2 sene mi ne. Bence bölümü bitirin, bölümün iyi yanlarına bakmaya çalışın. Motive eder ve bitirme isteğiniz artar. Baktınız mezun olduktan sonra da alanınızı sevmediniz, bir kaybınız olmaz. Mühendislik ibaresi kolunuzda altın bilezik niyetine durur.

Mezun olduktan sonra imkan ve zamanınız olursa farklı bir alandan yüksek lisans yaparsınız ya da tekrardan YKS çalışırsınız.

Çok haklısınız. Bu noktaya kadar tamamen bölümün iyi yanlarına bakarak geldim aslında. Mühendislik sıfatının da eğer alabilirsem bana faydası dokunacağına eminim. Bir şekilde mesleği de seveceğim sanırım. Bakalım kaç senede bitecek. Motivasyonumu yerine getirdi bütün yorumlar. Teşekkür ediyorum.

Öncelikle başınız sağ olsun. Aynı düşüncelere ben de kapılmıştım. 4 senede 2. Sınıfı bitirmiştim. Bırakmayı çok düşündüm ama benim bırakma düşüncem sınavları geçememekten yanaydı. 5. Senemde 3. Sınıfa geçmiştim. 3. Sınıfta arkadaş çevresi yaptım. Arkadaş çevresiyle birlikte hem okulu bitirme isteğim geldi, hem de birlikte çalışırken birbirimize sora sora daha fazla öğrendim. Sonuç 6 senede üniversiteyi bitirdim. Sana tavsiyem güzel bir arkadaş çevresi yapıp birlikte çalışıp son 2 seneyi bitirmen. Sen okulunu bitir sonra aklındaki düşünceleri yaparsın. Hayat her şeye rağmen bir şekilde devam ediyor. Şurada en fazla 60 70 sene daha yaşarız. Kendimizi salmamamız lazım. Başımıza gelen olumsuzluklar bizi daha da güçlendirir. Yeterki sabır göstererek yoluna devam et.

Yeni konular

Geri
Yukarı