Üniversiteyi aile evinde okumak vs şehir dışında okumak

Hocam haklısınız aslında ama ben küçük bir şehirde yaşadığım için kyk da kalmak zorunda kalacağım muhtemelen. Dilekçe verip kafa dengi kişiler ile aynı odada kalınabiliniyor diye biliyorum aslında.

Ama bu tipler Türkiye'nin her yerinde var. Ve Dediğiniz gibi şans işi. İyi bir üniversitede de olmaz diye düşünüyorum bu tipler.
KYK yurtlarında ben de oda arkadaşınızı/arkadaşlarınızı değiştirebiliyorsunuz diye biliyorum.

Arkadaşın sorusuna gelirsek baskıcı, kısıtlayıcı veya huzursuz aile ortamı olan bir aileniz varsa kesinlikle aile evinde okumayın.

Abi ben aile evinde okusam Bartın Üniversitesi var sadece. Aile yanında okuyacağıma okumasam daha iyi. Tek çare başka ile gitmek benim için.
Bartın Üniversitesi çok da kötü, hatta kötü bir üniversite değil bence.

Eğer aynı odada kaldığınız kişi de oda arkadaşını değiştirme fikrine sahipse değişilebiliyor sanırım. Yanındaki istemediğin oda arkadaşını dilekçeyle birlikte (karşılıklı anlaşma, onun da onaylaması lazım odadan ayrılmayı) gönderebiliyorsunuz.

YA o sizin gitmenizi isterse? O zaman ne olacak?

Yurda göre değişir.

Daha önce söylenmiş ama olsun. Eğer ailenizi zorlamayacaksanız ya da siz de bir şekilde para kazanıp masrafı tamamiyle onlara yüklemeyecekseniz ayrı eve çıkmak mantıklı. Ben sizin yerinizde olsam ilk yılımı yurtta geçirirdim. Kafa yapınıza uygun arkadaş bularak onlarla eve çıkabilirsiniz. Hem masrafı bölüşmüş, hem de yalnız kalmamış olursunuz.
Ancak aileniz maddi olarak zorlanacak ise ya da bu tür bir yük istenmezse aile evinde kalmak daha mantıklı. Ekstra masraf derdi yok, en yakınlarınızla birliktesiniz, her akşam sıcak yemeğiniz; her sabah mis gibi kahvaltınız var vs.

Hocam bence de ev ya. Ben öyle deli dolu bir genç değilim. Sakin, fazla birileriyle takılmayan bir profilim. Bazısı var yok kız arkadaşın, yok dostun bunlarla aynı evde olacaksın, aç kalacaksın ki anlayasın hayatı tarzı cümleler gördüm. Saçma geldi.

Hocam bence de ev ya. Ben öyle deli dolu bir genç değilim. Sakin, fazla birileriyle takılmayan bir profilim. Bazısı var yok kız arkadaşın, yok dostun bunlarla aynı evde olacaksın, aç kalacaksın ki anlayasın hayatı tarzı cümleler gördüm. Saçma geldi.
Arkadaş ya da kız arkadaş sadece işin ekstrası. Olmasa da olur, ama olsa tadından yenmez misali. Direkt kendi başınıza da bir eve çıkabilir, sadece maddi durumunuza ve sizin kararınıza kalmış bir şey.

Var malesef abi ya. Sana fazlalık gözüyle bakıyorlar en azından kalıyorsa kiraya faturalara ortak olsun diyorlar.
Yani şöyle, liseden mezun olur olmaz böyle bir beklentiye girmiyorlar tabi ama hayatta ne olacagini bilemezsiniz, uniye gidersiniz sevmezsiniz veya bölümü yapamazsiniz baska seyler denersiniz bu surecte zamaniniz gider ama ailenin eline bakacaginiz icin onlarin size destek olmasi gerekir. İşte bu süreçte sizden şüphe edebilirler. O yüzden üniversiteyi fazla uzatmadan bitirmekte fayda var. Bir an önce iş hayatina gecip para kazanmaniz lazim yoksa sizin ne para isteyecek yüzünüz kalır ne de caninizin istedigi seyleri alabilirsiniz hayat cehennem olur sizin icin. Ben aynen yasadim bunları o yuzden bolum ve universite tercihini saglam yapın.

Aileye her türlü yük gibi gözüküyoruz hocam.
Aslında bunun sebebi kötü ekonomi. Yoksa hicbir aile cocugunu yuk gibi gormek istemez bence. Birileri birilerinin hakkini caldigi icin ve hakki calinan da hakkiyla gecinemedigi icin bu sefer aile ici huzursuzluklar başlıyor. Yapacak bir sey yok siz hep alttan alan tarafta olmak zorundasiniz ekonomik bagimsizliginizi kazanana kadar

Öyle zaten saçma. Hayatı yarım yamalak tiplerden görmüşler konuşuyorlar sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı