Üniversite aile yanında mı yoksa şehir dışında mı okunmalı?

Hocam o sınırsız özgürlük işleri heves işleri. Hevesin bittiğinde yine sefilliğe devam ediyorsun. Eğer ki maddi durumunuz yerinde değilse yeteri kadar paran yoksa dışarıda gezemeyeceksin bile. Bir öğün yemek olmuş 40-50 lira. Eğer ki dediğim gibi cebinde paran bol değilse kal evinde boş ver.
Yani size şöyle söyleyeyim kalkıp aile evinde kuru ekmek yiyen birisi değilim hatta ailecek yeme içmeden tasarruf etmeyiz ama kalkıp her ay tişört pantalon ceket alan bir ailede değiliz, ayda yılda birdir
Şehir içinde okuyun, ekonominin ne olacağını bilemezsin.
Hocam şehir içinde okursam kötü bir bölümde okumak zorunda kalabilirim. Örneğin şehir dişında İngiliz Dili ve Edebiyatı 23k ile alıyorsa Ankara'da aynı bölüm 12k ile alıyor ve işim zorlaşıyor. Yani aile yanında kalmam için dandik bölüm yazmam gerekebilir ama en azından aile ile yaşamış olurum. Bir kere daha üniversite sınavına girip daha iyi sıralama yapamam çünkü halihazırda mezunum tekrar sınava girmem söz konusu bile olamayacak, yani bu sene ne çıkarsa oraya
 
Bu soruya erkek KYK yurdunda kalmış hiçbir kardeşim şehir dışı diye cevap vermez bence. Ben Ankara'da 2 farklı KYK yurdunda (8 ve 4 kişilik) kalmış ve de 8 aydır bahçelide eve çıkmış biri olarak söylüyorum, ailenin yanı bana göre kral hayatı yaşamak gibi bir şey. Parasal hiç derdim yok onu da belirteyim ama yinede ailenin yanı mis gibi abi..
 
Yani size şöyle söyleyeyim kalkıp aile evinde kuru ekmek yiyen birisi değilim hatta ailecek yeme içmeden tasarruf etmeyiz ama kalkıp her ay tişört pantalon ceket alan bir ailede değiliz, ayda yılda birdir.

Hocam şehir içinde okursam kötü bir bölümde okumak zorunda kalabilirim. Örneğin şehir dişında İngiliz dili ve edebiyatı 23K ile alıyorsa Ankara'da aynı bölüm 12K ile alıyor ve işim zorlaşıyor. Yani aile yanında kalmam için dandik bölüm yazmam gerekebilir ama en azından aile ile yaşamış olurum. Bir kere daha üniversite sınavına girip daha iyi sıralama yapamam çünkü halihazırda mezunum tekrar sınava girmem söz konusu bile olamayacak, yani bu sene ne çıkarsa oraya.

Hocam bende sana şöyle söyleyeyim bizim maddi durumumuz ortanın üstü diyebileceğim durumda fakat ben bile zorluk çekiyorum ya. Gerçekten her şey o kadar pahalı ki ve hala pahalılaşmaya devam ediyor iken. Arabası olan arabasını dışarı çıkaramayacak vaziyete dışarıda iyi bir menü yenmeyecek hale geldi millet. Hadi ben dışarı çıkacak olsam arkadaşım dışarı gelmiyor mesela bazen param yok kanka diye. Durumlar vahim :)
 
Aileden uzakta yaşa. Zorluk çek ve sürün. Öbür türlü her şey bal kaymak olduğu zaman sorumluluk alman gerektiği yerde boşluğa düşüyorsun dizlerin titriyor. Kendimce tavsiyem budur. Daha sonra iyiki böyle yapmışım dersin.
 
Bu soruya erkek KYK yurdunda kalmış hiçbir kardeşim şehir dışı diye cevap vermez bence. Ben Ankara'da 2 farklı KYK yurdunda (8 ve 4 kişilik) kalmış ve de 8 aydır bahçelide eve çıkmış biri olarak söylüyorum, ailenin yanı bana göre kral hayatı yaşamak gibi bir şey. Parasal hiç derdim yok onu da belirteyim ama yinede ailenin yanı mis gibi abi..

Hocam açıkçası ben sene başında özgürlük gezmek dolaşmak gibi faktörlerden dolayı şehir dışı istiyordum ama ülkedeki ekonomik durumu göz önünde olunca sonlara doğru o isteğim soğudu gibi biraz. Bir de ben tek çocuğum annemin arası da babamla biraz limonidir genelde ben evde olduğumda benimle daha çok vakit geçirir, üstelik kendisi ev hanımı yani tüm gün evde genelde. O yüzden onu da yalnız bırakmak istemiyorum böylede duygusal bir faktör var saçma gibi gelse de çoğu kişi için :)
 
Erkek hocam.

Maalesef o da var hocam. KYK çıkmazsa ve özel yurtlar yüksek fiyat çekerse muhtemelen üniversiteye başlayamadan şehre dönerim

Hocam o puanıma göre belli olur gibi. Ancak ben Ankaralıyım. Şehir dışı olacaksa Konya Eskişehir Bolu vs yazabilirim Ankara'ya yakın olduğu için.

Senin için Ankara dışına çıkmak aptallık olur. Şehir dışına gidersen boşu boşuna hem para hem de konforunu kaybetme.
 
Senin için Ankara dışına çıkmak aptallık olur. Şehir dışına gidersen boşu boşuna hem para hem de konforunu kaybetme.

Haklısınız hocam. Yani babam biraz paraya önem veren birisidir. Olur da KYK çıkmaz ve özel yurda gidersem belki yine parasını öderler ama fiyatından dolayı çok mırın kırın ederler tahmin edebiliyorum maalesef. :)
 
Zamanında 40bin sıralama ile %100 İngilizce olan inşaat mühendisliğini yazdım sizin hesap dedim puan boşa gitmesin keşke tutmasaydi da Marmara elektrik elektronik gelseydi. Şu an bölümüm 150 bin falan bu şekilde olmasının nedeni kontenjan artışı, tabii ki paramızın fazlaca değer kaybedip alım gücünün düşmesi ve Türkiye genelinde çok fazla sayıda mühendis yetişmesi çok olan şeyin değeri az oluyor malum. Puandan daha önemli şeyler var mesela üniversitenin kaç kişiyi erasmusa yolladığı, bölümüm müdek onaylı olması profesörlerin nereden çıkışlı olduğu eğitim dili gibi burada iş sizde bitiyor yine de hepsi olur bu özelliklerin ya üniversiteye geldik hala ders mi çalışacağız dersin 2 ortalama ile diploma alırsın çekmeceye koyarsın sana kalmış. Keşke zamanında bana akıl veren olsaydı çok diyorum hocam bu yüzden elimden geldiğince detaylı yazıyorum.
 
@Jans parayı geçtim ben o işi kotarıyorsun bir şekilde de, bir süre sonra sıkıyor. Ben ne halt ediyorum burada diyorsun. Hani çok küçük şehirde yaşasan kesinlikle şehir dışını önerirdim de Ankara'daymışsın yok yok zaten burada. Annen içinse aynı durumu biz de yaşadık ev hanımlığında hele gezen tozan bir yapısı yoksa anne çok bunalır, annem biz gidince üniversite okuyup öğretmen oldu 50 yaşında düşün, boşluğa düşüyorlar çünkü.. Bırakmaman senin için de güzel olur kanımca.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı