Üniversiteyi bırakıp açık öğretim okumak mantıklı mı?

Merhaba arkadaşlar,
Kendi durumumu ve kararımı paylaşmak, aynı zamanda 3. bir bakış açısı duymak için bu yazıyı yazıyorum.

Fizik lisans eğitimi için şehir dışına geldim, şu an 2. sınıfın sonuna yaklaştım ama seneye sınıf tekrarı yapacağım. Fizik bölümünü, teknolojinin temelini anlamak ve ileride kendi teknolojik ürünlerimi üretecek bir şirket kurmak amacıyla seçmiştim. Lisede fiziği seviyordum ve mantıklı bir adım gibi gelmişti. Ancak süreç beklediğimden çok daha zorlu oldu.

Matematik altyapım zayıf olduğu için sürekli eksik tamamlamak zorunda kalıyorum. Hem derslere yetişmek hem de kendimi teknik alanlarda (mekanik tasarım, yazılım, elektronik gibi) geliştirmeye çalışmak beni ciddi anlamda yıprattı. Bu tempoyla okulun bitmesi muhtemelen 5-6 seneyi bulacak ve kendimi geliştiremeden sadece mezun olmak bana anlamlı gelmiyor.

Bu yüzden açıköğretimden yönetim bilişim sistemleri (YBS) bölümüne geçmeye karar verdim. İşletme ve teknoloji bilgisini birleştirmesi, ilgi alanıma uygun olması ve daha esnek zaman kazandırması açısından bana mantıklı geldi. Okuldan kazanacağım zamanı ve enerjiyi, projelere, yazılıma, tasarıma ve ürün geliştirmeye aktarmak istiyorum.

Bu kararı verdim, kafam net ama gerçekten 3. kişilerin, özellikle bu alanlarda deneyimli insanların görüşlerini duymak istiyorum. Benim gibi düşünen, benzer süreçlerden geçmiş olan varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba, YBS değil de bilişim sistemleri mühendisliği okumanı daha mantıklı buluyorum. Tekrardan gir hocam sınava BSM'i bi noktada tutturursun. Aynı zamanda 1 ve 2. sınıfta geçtiğin dersleri de saydırabilirsin çok da zaman kaybettirmez sana. YBS'ye göre elinde mühendislik diploman da olur aynı zamanda yazılımın ve bilişim teknolojisinin alanlarını tanımış olursun. Devre, robotik, yapay zeka, siber güvenlik gibi.

Açıktan YBS'de okunabilir evet ama gerçekten de kalan zamanını sadece söylediklerine ayıracaksan. Atıyorum motivasyonunu kaybettin 6-7 ay yattın yazık olur.

Merhaba arkadaşlar,
Kendi durumumu ve kararımı paylaşmak, aynı zamanda 3. bir bakış açısı duymak için bu yazıyı yazıyorum.

Fizik lisans eğitimi için şehir dışına geldim, şu an 2. sınıfın sonuna yaklaştım ama seneye sınıf tekrarı yapacağım. Fizik bölümünü, teknolojinin temelini anlamak ve ileride kendi teknolojik ürünlerimi üretecek bir şirket kurmak amacıyla seçmiştim. Lisede fiziği seviyordum ve mantıklı bir adım gibi gelmişti. Ancak süreç beklediğimden çok daha zorlu oldu.

Matematik altyapım zayıf olduğu için sürekli eksik tamamlamak zorunda kalıyorum. Hem derslere yetişmek hem de kendimi teknik alanlarda (mekanik tasarım, yazılım, elektronik gibi) geliştirmeye çalışmak beni ciddi anlamda yıprattı. Bu tempoyla okulun bitmesi muhtemelen 5-6 seneyi bulacak ve kendimi geliştiremeden sadece mezun olmak bana anlamlı gelmiyor.

Bu yüzden açıköğretimden yönetim bilişim sistemleri (YBS) bölümüne geçmeye karar verdim. İşletme ve teknoloji bilgisini birleştirmesi, ilgi alanıma uygun olması ve daha esnek zaman kazandırması açısından bana mantıklı geldi. Okuldan kazanacağım zamanı ve enerjiyi, projelere, yazılıma, tasarıma ve ürün geliştirmeye aktarmak istiyorum.

Bu kararı verdim, kafam net ama gerçekten 3. kişilerin, özellikle bu alanlarda deneyimli insanların görüşlerini duymak istiyorum. Benim gibi düşünen, benzer süreçlerden geçmiş olan varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Mevcut bölüm ilgi alanından çıktıysa zaten devam etmemelisin dostum seni yıpratmaktan başka bir şey yapmaz. YBS güzel bir bölüm teknoloji ve yazılım açısından bence şu anki çağa ayak uyduran bir bölüm senin için iyi olabilir. Sadece kendi düşüncemle açıktan okuduğun için aynı bölümden örgün eğitim almış birisinin bir kademe arkasında kalma ihtimalin var. Bu ihtimali ortadan kaldırmak için mezun notunun yüksek ve kendini çok iyi geliştirmiş birisi olman lazım. Bu sektörde kimi firma tecrübeye bakar kimisi üniversiteye nereden kaç ortalamayla mezun olduğuna bakar o yüzden iki şekilde de iyi olman lazım. Ama bence gayet güzel bir tercih yapılabilir.

Tek söyleyeceğim bilişim sektörü hızlıca eriyor ve eski popülerliği kalmadı. İşten çıkarmalar artıyor ve İşsizlik seviyesi her geçen gün dahada artıyor.

Açıktan YBS'de okunabilir evet ama gerçekten de kalan zamanını sadece söylediklerine ayıracaksan. Atıyorum motivasyonunu kaybettin 6-7 ay yattın yazık olur.
Evet motivasyon kaybı olursa yazık olabilir ama keyif aldığım konular olduğu için motive olurum diye düşünüyorum. Ayriyeten şuan fizik için veya tekrar sınava girmeye hiç motivem yok, en azından şu noktadan daha iyi bir durumda olurum diye düşünüyorum. Teşekkürler yorumunuz için.

YBS güzel bölümdür, fizik mezunlarından daha fazla iş imkanı var. Önü çok açık, teknoloji şirketlerine patron bile olabilirsin ilerde. Tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı