Üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kalırsanız ne yaparsınız?

Üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kalırsanız ne yaparsınız?
Görseldeki okuldan mezun olup da işsiz kalan biri olsa olsa kendi isteğiyle işsizdir, birileri de sırf otursun belki gelecekte bir şeyler çıkarır diye sponsorluk yapıyordur. :D

Bu soruya benim cevap vermem pek mümkün değil çünkü bu sorunu hiç yaşamadım. Üniversite sonunda Dünya'nın istediğim yerinde iş bulabilecek kadar kalifiye bir duruma gelmek için yıllarca gece gündüz hem okuyup hem çalıştım. Kariyer değiştirdiğim 2014-2015 yıllarında yarı işsizdim ama o zaman bile hem eski kariyerimdeki müşterilerden iş geliyordu hem de kısa süreli birkaç iş yaptım.

Son düzenleme:
Görseldeki okuldan mezun olup da işsiz kalan biri olsa olsa kendi isteğiyle işsizdir, birileri de sırf otursun belki gelecekte bir şeyler çıkarır diye sponsorluk yapıyordur. :D

Bu soruya benim cevap vermem pek mümkün değil çünkü bu sorunu hiç yaşamadım. Üniversite sonunda dünya'nın istediğim yerinde iş bulabilecek kadar kalifiye bir duruma gelmek için yıllarca gece gündüz hem okuyup hem çalıştım. Kariyer değiştirdiğim 2014-2015 yıllarında yarı işsizdim ama o zaman bile hem eski kariyerimdeki müşterilerden iş geliyordu hem de kısa süreli birkaç iş yaptım.

Meslek neydi hocam?

Kalifiye biri olursam, veya tıp alanında okursam yurt dışında şansımı denerim.
Zaten isteğim oto galeri açmak.
Diğer meslekleri sermaye kaynağı olarak görüyorum.
Derslerim okuldaki çoğu kişiye göre çok iyi.
Sayısalım takdirle geçtim.

Siz ne olarak görüyorsunuz?

Bu konuda benim kişisel olarak bir görüşüm olmasına gerek yok üniversiteler bilim odaklı kurumlardır, araştırma yapılan, teknik ve teorik bilgileri öğrenebileceğiniz ulusal kurumlardır.
Yetkinlik ayrı yeterlilik ayrı şeyler gidip teorik bilgiyi almanız iş bulabileceğiniz veya çalışabileceğiniz anlamına gelmez hangi işi yapmak istiyorsan gidip bir sorarsın ne istiyorlar veya Google'dan bakarsın şartlara üniversite diploması veya dengi bir şey istiyor olabilirler sen üniversite okumuşsan sadece 1 yeterliliğe sahipsindir ancak diploma isteyen o kadar kurum yok mühendislik fakültesinde okuyan çok fazla fakat piyasa daha çok pazarlamacı arıyor.

Yani etrafınıza bakmayı bilirseniz aslında günümüzün dünyasında bir sürü alternatif olduğunu görürsünüz. Ufak sermayelerle kendi işinizi de kurabilirsiniz. En basitinden bir marangoza girip zanaat öğrenebilirsiniz. Marangoz deyip geçmeyin yurt dışında nitelikli marangozlara talep vardır. Veya kamerası güzel olan bir telefonla acemi videolar çekip YouTube tarzı platformlarda yayınlayabilirsiniz. İçerik olarak en basitinden ülkemizde de izlenen fakat yurt dışında çok daha fazla ilgi gören masaj videoları. Öyle süper zeka olmanıza gerek yok. Şu korona döneminde açılan bu tarz kanalların neredeyse hepsi çok güzel abone sayılarına ulaştılar. Veya diyelim mühendislik okudunuz. YouTube için düşük bütçeli proje geliştirebilirsiniz. Belki bir iş veren sizi görüp iş teklifi bile edebilir. Veya bir baskı makinesi alıp baskılı tişört basıp internette satış yapabilirsiniz. İstisnasız her yıl bazı oyunlar trend oluyor aynı şekilde bazı diziler filmler de trend oluyor. En basitinden Squid Game popüler olduğunda bu temalı tişörtler sweatshirtler çok satmıştı. Yani gündeme göre baskılar yapabilirsiniz. Tutarsa da çok iyi para kazanırsınız. Yani demek istediğim araştırın. Günümüzün dünyasında cidden para kazanmak kolay sadece cesaret etmek zor. Genelde başarılı olmuş insanlar cesaretlerinden dolayı başarılı olurlar.

Aklımda 2 plan var. Başka planlarda olabilir sonradan lakin hepsi beni tek amacıma götürecek.
O yüzden işsiz kalırsam amacım için gerekli parayı biriktirene kadar;
- Lokanta işletirim (ana mesleği),
- Bir işte çalışırım.

Gerçi TR'de olduğumuz için para biriktirmek anlamsız geliyor :D.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı